Merhabalar Bu akşam hava izin verirse balığa gitme planım var şamadıralı takım kullanacağım gideceğim yer liman içi sayılabilecek önü açık durgun ve kanal suyu bağlantısı olan bir yer yem olarak ne kullanmamı önerirsiniz karides kullanmayı düşünüyorum teke bulmak sorun olabilir . yada takımı değiştirmelimiyim? teşekkürler
Selam halit. Tam olarak ne avlamak istediğini yazmamışsın fakat levrek avına niyetli olduğunu sanıyorum..eğer doğru ise canlı teke kullanman avın verimini artırır..hazır karidesle bu yöntemle levrek almak çok zor olur..
merhaba, teke bulmak çok sorun olmaz, sanırım pendiktesiniz, dragos tekelin yanındaki iskelede epeyi teke var. akşam saatlerinde giderseniz teke toplayabilirsiniz.
evet levrek asıl düşüncem fakat eşkina da olabilir Pendik'teyim evet teke konusunda haklısınız sanırım önce tekeyi halletmeliyim teşekkürler
Bence takımı değiştirin.Dip oltası atın.Kamışla 25-30 m açıkta canlı parmak tekeleri dipleyin sonra yavaş yavaş yemleri denizdibinden sürüyerek kıyıya yaklaştırın.Eşkine,levrek yada minokop varsa yemlere atlayacaktır.Yemleri sürekli hareket ettirmekten ziyade yavaş yavaş hareket ettirin.Bolşans..
Pendik'te işe yaramaz, açıkta dahi kayalar ve yosunlar var. Yavaş yavaş çekilirse mutlaka dipte bir yere takılır. Ayrıca teke Pendik'te de var, İDO iskelesinin solunda, gemilerin arasındaki sandal kiralanan yerde yapılmış olan yüzer iskelenin altında da var. Eğer parayla satın alırsan Kaynarca tarafında sattıklarını duymuştum.
doğru seçim. Teke-karides her ne derseniz artık en iyi seçim bence. Ben bu gece avlarında ısrarla ULTRA SİLİCONE misina kullanıyorum ve tavsiye ediyorum. Levrek avlarken çok iyi oluyor.Misina parlıyor, daha çekici oluyor. Ben öylesi bir bölgede ufak bir balığı bir taraftan bırakma yapıp(başka bir yemde olur), öyle mantarlıya devam etmenizi tavsiye ederim. Ne geleceği belli olmaz. . Özellikle kanal ağızlarında levrek,çatalkuyruk,tral,....bilimum avcı balık dolaşır.Tabii bunlar akdeniz için. Zavallı marmara çeşidi az . Olsun sizin de istavrit-kolyoz-lüfer-palamut dörtlünüz sabit. RASTGELE
levrek konusunda verimli bir av tekniği kamışın ucundan gelen misinaya mantar yada şamandıra bağlayıp mantarın öbür ucunada 1 kulaç beden yapıp kancayı bağlıyorsun. teke yada karides ideal yem.tekeyide yosunlu taş kenarlarında el fenerini tuttuğun zaman toplanıyorlar.kepçe ile rahatlıkla alabilirsin
teke ile şamandıralı takımla geç saate kadar bekledim bir kaç vuruş dışında bir şey yoktu ama pesetmiyorum bir dahaki sefere diyorum
Canlı teke herzaman iyi sonuç verir..kuyruğuna yakın biyerden takarsanız uzun süre canlı kalacaktır...
Arkadaşım şamandırayla ve tekeyle orada varsa ancak eşkina ve ispari alırsın şamadıralı takımla levrek yakalayamazsın.. ama canlı tekeyle avlakta eşkina varsa mutlaka gelir.
Kartal-koçtaş bölgesinden çok iyi eşkina alındığını biliyorum ..kiloluk olanlar bile vardı aralarında ama bu mevsim pek olacağını sanmıyorum.. o mevkinin biraz ilerisindeki iskelenin radan teke bulma şansın var..bol şans
Usta ben genelde şamandra atarım ama takımı alıp giden o güzel yakamozun levrek olduğunu çooook eminim balık bu belli olmaz ex abicim bu kadar emin konuşmayalım bence