Hayırlı aksamlar; Aranızda daha cok yeni olmama ragmen hemen hemen tum forumu okudum sayılabılır gercekten emegi gecen herkeze Teşekkür etmek istiyorum öncelikle. Yaklaşık 10 senedir Fırsat buldukca her hafta sonu Ömerliye gideriz ancak hep şafak vakti gidip aksam vakti geldik bu sene 2 haftadır cumartesi geceden gidip pazar aksamına kadar oralardaydık fakat gece en ufak hareket yok acıkcası gece beklıyorduk biz asıl patlamayı bu konuda üstatlarımın fikirleri benim için cok kıymetli şimdiden Teşekkürü Bir Borç Biliyorum...
10 gündür izindeyim ve bu gectıgımız 10 gün içinde 2 ser gün ara ile geceden gittik ama en ufak hareket yok.
Sezon açılışınız biraz erken mi olmuş? Ustam gece avları için Ağustos'un ikinci yarısından itibaren daha verimli olur derdi. Bölge ve avlağa göre de değişebilir tabii...
bende ömerli balıkçısı olarak ömerlide saat 6-7 arası balık vurmaya başlıyo ama sabahtan yemlemen lazım öğlen sıcak olduğu için balık derin yerlere çekiliyor onun için en az 1-2 kilo mısır küspesiyle yemliyeceksin. son zamanda barajı tırtıllar bastıydı. onun için balık vurmuyodu. hava kararmamdan mısırila küspeyle yemle kesin alırsın sazan. bide ömerlinin ne tarafıa gidiyosun?
gece avı için henüz erken sayılır. bir de mısır şu sıralar tek başına etkili olmayabilir. hamur karışımlarıyla beraber solucan denemek lazım.
Ömerlide ve bahsettiğin yerlerde sular hala çok yüksek ayrıca ömerlide 17 ağustos depreminden sonra sazan alan varmı bilemiyorum.Duyumlarıma göre derin yerlerde ortalarda dipte yatıyormuş oltanı yemini bot yardımı ile yemlediğin yere bırakman gerekiyormuş , çok sabırlı olman lazım yakalanan balıkların sırtları mantar olmuş diyorlar sadece sazana şartlanır isen sukutuhayale uğrayabilirsin. israil ile bol bol vakit geçir.
Sevgili kadir abim bilgilerden dolayı oncelıkle teseşkkürü bir borç bılıyorum, daha gectiğimiz seneye kadar'da iyi sazan aldık burada sazan durmu cok ıyı demıyorum kesınlıkle her gecen gun bi oncekı gunu aratır durumda sazan var ama sabredene arayana sadece geceleri gitmiyorduk bakalım kısmetse bu gecede bi şansımızı deneyip kısmetimizi aricaz
Cuma günü geceden gittik Sabah 8:00 kadar bi hayli israil sazanı cektık pazar gunu ( bugun ) sabah tekrar aynı yerdeydık en ufak bi hareket yoktu...
Şamlarda Gece Mısır İş yapmadı. Aynen Gübre solucanına dip takımı ile dönüş yaptık. Sabah saatlerinde tekrar mısır Çok güzel iş yaptı.
Paşaköy Dereden Kurnaköye kadar hep gezdim ve heryerdede mevcut ama gün içinde hiç alamadık sabah 05:00 ile 07:00 arası aksam ise 19:00 ile 21:00 arası denk geldi hep...
Dib oltalarını yaylı takımla attık küsbeli hamur ve mısır hiç vuruş olmayınca sadece şamandıraları solucana çevirdik israilleri solucanla aldık ama olta suya düştügü an kaya balıkları didiklemeye baslıyo bi süre sonra illallah ediyosun...
yaylı takımlı hamura geçen sene sarı sazan vurmadı benim tutttuğum yöntemle anca sarısazan alırsın ben öyle tutuyodum. resmini çizip konuya eklerim
Dip Oltasi geçen sene bu takımla iyi sazanlar aldım. kancalarada birer adet mısır takıcan gezer kurşunun üstünede hamuru sıkıcaksınki balıklar toplansın oraya yardımcı olduysam ne mutlu bana...