Arkadaşlar gece tatlı sukefaline gideceğiz at çek veya şamandıra ile gece tutulurmu veya gece kefali tutmanın başka bir yolu varmı?
selamlar ilker, ben Kızılcahamamlıyım oralarda çocukluğumdan beri gece olsun gündüz olsun avlanırım. tabiiki gecede avlanabilirsin şahsen dip oltasından verim almıştım bol şans
gece at cek ile tatlu su kefali tutulmaz boşuna emek harcamış olursun en güzeli şamandıralı takım ile mısır ve hamur gece gündüz iş yapar kefalde.dip oltasınada gelir.akşam üzeri at çek ile alabalık avlıyorum arada kefalde geliyor hava karardıktan sonra ne kefal ne alabalık alabildim çok kez denedim hava karardıktan sonra kesinlikle atçek iş yapmıyor hemen şamandıralı düzene çeviriyorum takımları ozaman iş yapmaya başlıyor.kefal türündeki balıklar gece fazla gezmeyi sevmezler hava karardıktan sonra etrafta avcı balık cok olacagı icin avcı balıklar geceleyin ortaya cıkar. yayın alabalık tatlı su levregi turna buyuk sazanlar bu balıklar avcı balıktır geceleri avlanmayı sever bunlar piyasaya cıktımı kucuk balıklar ortalıkta pek görünmez kefal gibi balıklar yani gece avı yapacaksan geceleri korkusuzca gezen balıklar hangisi ise onları avlamayı dene kefalide gunduz tutarsın avcılar piyasadan cekilince kefalde rahat rahat gezer ozaman alırsın kefali.
bence gece atçek iş yapmaz sadece kefal degil hangi balık olursa olsun gece tatlı su avcılıgında atçek in iş yapacagını zannetmiyorum tabiki denemek isteyen arkadaşların hevesinide kırmak istemem en azından deneyip sonucunu kendilerinin görmesi daha mantıklı. çok denedim sonuc hep hüsran..dip takımı şamandıralı takım iş yapar ona birşey diyemem.
İç sularda yemli avcılık her zaman olabilir.. heleki yemde koku varsa , Balıklarında değişik türlerinde ve ortamlarda beslenma alışkanlıkları vardır bunlar değişir , bazıları gün boyu beslenir bazıları gece beslenir bazıları günün ilk ışıklarını bekler vs.. ama gece avcılıgında yemli av herzaman avantajlıdır.. gece avcılıgında özellikle yaz geceleri kırsalda çok dikkatli olunuz,serin havayı gören zehirli sürüngenlerde ortaya çıkar yılandı akrepti örümcekti vs... ava giderken avlanmayın.. bir duyumdur , denemedim sadece duyum aldım , oturdugunuz yerin 2 metrekare etrafınıza sarımsak tanelerini soyup aralıklarla koyarsanız bir tür güvenlik çemberi olurmuş..
Muvaffak Abinin bilgilerine ek olarak sönmemiş kireçte bir çok sürüngeni avlaktan uzak tutar.Avlandığınız bölgeyi sönmemiş kireçle çevirirseniz,sürüngenleri uzak tutabilirsiniz.