evet bu konuda klasik mantarlı dip takımı avında olmazsa olmazları paylaşmak ve eksikleride sizin tamamlamanızı istiyorum. öncelik sırası bana göredir 1-)Kesinlikle üstünüze kalın birşeyler alın ve yağmurluk olsun. 2-)Takımlarınızın eksiksiz olduğunu kontrol edin zira gittiğiniz yerde ''aaa hamdicim fırdöndü unutmuş buyur hamdi'' diyen birisi olmayacak. 3-)Canlı istavrit,canlı olmasa bile değerli abilerimin bilgisinden yararlanarak yazıyorum 1-2 saat önce yaşayan istavritlerde olur 4-)kamış ayağı,tripot,kamış sehpası artık siz hanigisini telafuz ediyorsanız 5-)kamışınızın ucuna mutlaka bir ışık kaynağı koyun. 6-)herşey tamam balıklarda var .. hadi bi fleto yapalım güzel keskin ince bir bıçak olsun.( bir arkadaşıma keskin bıçak getir demiştim tırtıklı kahvaltı bıçağı getirmişti o yüzden bıçakta çok önemli benim için :laughing: 7-)gecenin o karanlığında çok zorlanmayın bir kafa lambası olsa iyi olur. arkadaşınız var ise normal bir fenerde olabilir. fletoyu taktınız atıcaksınız.. bence o kanlı istavritli ellerinizle güzelim surf makinenizi istavrite bulamayın.havlu bez kesinlikle olsun yanınızda. 9-)özelikle benim gibi öğrenciyseniz ve ulaşımda hala iett yi kullanıyorsanız kesinlikle ve kesinlikle yanınızda ıslak mendil kolonyağı ve yedek t shirt-sweatshirt olsun.yoksa otobüstekilerin size bakışları sizi rahatsız edebilir.ben çok takıntılıyım yada.vapurda açık alanda.otobüste boş olsa dahi cam kenarı ve ayakta gidiyorum. KEYİF İÇİN 1-)Piknik tüpü 2-)çaydanlık 3-)çay kahve malzemeleriniz 4-)FM radyo iki listedede eksiklerim varsa ki mutlaka olduğunu düşünüyorum tamamlarsanız çok memnun olurum herkese iyi günler reeling
En başa konacak öncelikleri atlamışsın. 1. Gittiğin yeri noktasına kadar bilen bir kaç kişi olsun. 2. Cep telefonun şarjlı ve mutlaka en az bir kaç kontörün olsun. 3. Mümkünse seni mutad olarak arayıp soracak birisi olsun. 4. Kamış ucuna ışık iyidir ama tercihin çan olsun.
Şimdi kimse nedne çan olsun diye sormaz. Birisi kamışını alıp gidecek olursa, haberin olsun. Eğer işini sıkı tuttuysan, her türlü yemli avında kamışı alıp gidebilecek sudaki ve karadaki çeşitli mahlukatın etki alanında olursun.
açıkçası hiç çan kullanmadım.hassaslığını bilmiyorum dalgalarda bile çalıp beni yanıltabilceğini düşünüyorum :S
Dalga değilde, rüzgarda çalar genelde. Fakat insan alışır, o kadar şeyin arasında balık vurduğunun çalmasını anlar.
fosfor kullanıyorum hep.sürekli ışığa bakmaktan avın 3. 4. saatleri artık başım dönüyo ve ışığa karşı duyarsızlaşıyorum başkalarındada bu duyarsızlık oluyormu ? ve ya çandada sese karşı duyarsızlık doğarmı avın geç saatlerinde ?
Serdar Abi gece ve gündüz avlarında mantarın etrafına sarılacak kağıt hologram mı, folyo mu olmalı yoksa hiçbirşey sarmamak mı iyidir? Mantara ince bir macun çekip alüminyum sprey boya ile boyarsak buruşmanın etkisini azaltabilir miyiz? Sprey boyanın kokusu olumsuz etki yapar mı?
Şöyle söyleyeyim. Mantar ayna gibi olursa görünmez. Mantar kırmızı olursa, yukardan bakan balık göremezken, yandan, alttan bakan balık çok iyi görür. Mantar beyaz veya yeşil olursa, hologram kaplı olursa, çok iyi görünür, her durumda. Başka renkler az görünür, ama görünür. Bu balık bazen görünen şeye itibar ediyor. Merak ediyor sanki ve iyi görünen şeye çok saldırıyor. Bazense, yemin etrafında bir şey gördü mü, işkilleniyor, hiç bakmıyor. O yüzden kesin, %100 şu diyemem. Ama şu var ki, görünmeyen bir mantar, her durumda yemin tüm albenisini gösterecek ve sadece onu gösterecektir. Yani olası bir negatif etki görünmeyen mantarda, yani parlak, ayna gibi mantarda olmaz. en fazla pozitif etki azalır. Bu yönden en optimum olanı, parlak, ayna gibi bir mantar. en fazla kardan zarar edersiniz.
Emrecim hepsi iyi hoşta çok önemli bi konu daha var , geç kaldığında sürekli tel. açıp nerdesin, ne zaman geleceksin , off puff eden bir hanım geride bırakmayacaksın . Yoksa herşey güme gider
Yarabandı, alkollü mendil, kargaburun bunları da yazmak lazım.. tuzlu çekirdek leblebi-üzüm de olabilir
Bu gibi durumlarda telefonun on/off tuşu çok başarılı sonuçlar veriyor En azından kopacak olan kıyamet av sonuna ertelenmiş oluyor