Arkadaşlar selamlar .. Aklımı kurcalayan bir kaç sorum var bu konuyu tartışmaya açmak isterim. Zira forumda bir arama yaptım ancak net bilgiye ulaşamadım .. * aysız bir gecede zifiri karanlıkta kıyıdan at-çek ile levrek alınabilir mi ? Alınabilir mi sorusundan öte bu şekilde balık almış arkadaşımız var mı aramızda ? * aynı soruyu ay olan bir gece için yinelemek isterim ? * kullanabileceğimiz sahteler neler olabilir ? saygılarımla
Zifiri karanlık bir yerde avlandığınızda misinanız suda yakamoz oluşturacak buda avınızı huylandırıp oltaya gelmesini zorlaştıracak avın verimsiz geçmesine neden olacaktır. Ay olan bir gecede yakamoz olmayacağı için av alma şansınız çok daha yükselir. Bi de aysız zifiri karanlık olsa bile gece mendirek gibi yerlerde genelde ışık olur o ışık sayesinde gene yakamoz olmaz hedef balığı alma şansınız yüksek olur.
peki aysiz zifiri karanlik bir gecede. Hic aydinlatma unsuru olmayan bir sahilde fc misina ile levrek alabilir miyiz ? Sormak istedigim simsiyah bir gecede sahteyi gorebiliyor mu bu yaratik ?
...................gormese bile titresimini alir......fc misina isik kaynagi olmadan calismaz......zifiri karanlikta kirmizi kafali beyaz mat bedenli cok iyi calisiyor..... eger bulabilirsen komple fosforlu yesil mat renkli sahte de kullabilirsin... bunlar zifiri karanlikta isigin hic olmadigi yerlerde eger merada balik varsa mutlaka tereddutsuz atlar.... yeterki orada baligin oldugunu tespit et..
Görme olayı . cisimlerden yansıyan fotonlar sayesinde olur..Beyaz(süt beyazı) var olan veya olası ışıgın tüm fotonlarını yansıttıgı için karanlıkta en iyi görünen renktir..yada görülme olasılıgı diyelim..
Hem gece zifiri karanlık hemde dolunayda balık alıyorum.Kullandığım sahteler avlandığım meraya göre süt beyaz,limon küfü,yeşil tonları gibi....