gece zıpkın avı

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    arkadaşlar merhaba.. ben bu gece zıpkıncılarına kafayı fena takmış bulunmaktayım..o kadar sinirleniyorumki anlatamam bu dallama tiplere..

arkadaşlar bu tebliğ kitapçık olarak dağıtılıyormu,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı aracılığı ile:confused:

bu gece daha terlemeden 2 zıpkıncı geldi mekana..onları ve onun gibileri birinci derece anıyorum,en alasından,gün görmemiş laflar ilehihi

daha suya girmeden uyardım izah ettim.jandarmayı ararım dedim.sonra döndüler gittiler,15dk sonları yanlarında birini daha alarak geldiler.o gözlemcilik yapıyor..benim tepe attı,balığı unuttum.bunlarla uğraşacağım..
    aradım jandarmayı geldiler..biraz rötarlı geldiler:rolleyes:
    jandarma ile didiştim bu sefer,adam kanun bilmiyor bana kanun öğretiyor.kaymakamlıkdan yazılı kağıt alacakmışımhihi yoksa birşey yapamayız filan demiye başladı( para cezası üzerine) belliki acemi asker.öncekileri daha tecrubeli idi bu konudahihi daha önce yakalatmıştımdahihi

neyse siz bu sefer onları uyarın ben gerekeni yapacağım dedim.bir dahaki sefere sizin için dedim tam teşekküllü imzalı kağıt hazırlatacağım dedim.hemide kaymakamlık tarafındanhihi yön tarifi yaptım o dallamaların yanlarına gittiler..bende eve döndüm..

şuan kafa fazla çalışmıyor bana akıl verin:)

2. turna

turna

Çok haklısın, o jandarma lara yeni tebliğ tarihini ver baksınlar, gündüz karakola gidip komutanla konuşmanda fayda vardır.

3. zafdem

zafdem zafer

Favori Kamış:
    SHIMANO SPEEDMASTER AX 14-40 GR
    Favori Makine:
    SHİMANO EXENCE 4000S-BB-daiwa cartate 2510PE H -daiwa cartate 3012H
    En İyi Avı:
    3.5 kg akya
    baktın ki hiç bir şey yapamıyosun;
    arkadaşları evlerine dalgıç elbiseleriyle gönderiver:)

4. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Geçen gün bende sıkıntı yaşadığımı yazmıştım. Genelde gelmiyorlar abi. Sen şanslıymışın seni kaale alıp gelmişler. :D Benim hiç bir ihbarımda teşrif etmediler. Senin yanında yazılı tebliğ olsa, okutsan belki anlayabilirler. Sen öğret onlara. :) :)

5. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Ratın ucuna rapala yerine 100 gramlık kurşun takıp ışığa doğru at-çk yapabilirsin Kadir Abi :)

6. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ne oldu:eek: ,,oltayı salladım bu adam sudaymış karanlıkda görmedimhihi
    100gr az gelir..300gr filan olacak:D

7. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Şeytan taşlar gibi taşlayadabilirsin kadir abi :D

8. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    gece nasıl avlanıyor bu adamlar ? Ben gece zıpkınla balık avını bırak yüzmeye denize giremem . gecenin o karanlık sularında ne görüyorlarda ne avlıyorlar. Fener falan olsa bile zor iş. Bence kafayı çekip cesaret aldıktan sonra giriyorlar onlar :D

9. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    o tür insanlar da.anlayış kapasitesi biraz daha geri seviyede..yuvasına çekilmiş hayvana lamba tutup avlamak mağrifetmi:mad:
    üstelik bu tipler yaptıkları o avları,gündüz yapmış gibi lanse ediyorlar forumlara..

bu gün az önce ilgili kuruma gittim.ellerinde tebliğ için el kitapçığı varsa alıyım dedim.ordakiler net cevap veremediler.bilmem hangi bölümle ilgileniyorlar..idk
    dedikleri su ürünleri mühendisi bayram tatilindeymiş,pazartesi gel.o net cevap verir seni yönlendirir dediler,eyvallah dedim:)

istermisiniz o mühendis bir yazı yazacak kaymakamlığa.kaymakam da altına şekilli bir imza:D liman içi ve dışı bölgelerde zıpkın avcılığı yapılamaz,gece ve gündüz dahil olmak üzere:) hiç erinmem bütün karakollara dağıtırım.ne kadar av bayisi varsa dağıtırım,zaten çoğu tanıdık:)

10. GencoGnc

GencoGnc Genco

Aşağıdaki Jandarmanın gece zıpkınla avlanan hayvanatlara yaptıkları bir baskın tutanağından alıntıdır:
    Gece zıpkınla balık avlayan O.P ye1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun 3/7 inci maddesi ve Su Ürünleri Yönetmeliğinin 6 ncı maddesi,2/2 Numaralı Amatör(Sportif)Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğin 17/4.a maddesi ile 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun 36 maddesinin a-5 bendine göre yüksek miktarda para cezası uygulanmıştır.
    Bu maddeyi araştırıp,ana kanundan aldığın dökümü jandarma komutanına götürebilirsin Kadir.
    Bu tutanağı ve baskını Çanakkale Bolayır Jandarma düzenlemiş.

11. cimini

cimini .

adamların gece dalarken kullandıkları fenerler çok güçlü ışık yayıyor. hem güzel görüş sağlıyor hem de balıklara doğru tuttuğunda far görmüş tavşan gibi kalıyor balık, vurman kolaylaşıyor. bu yüzden uyanıklar, nasıl olsa cezası yok, ses çıkaran yok diye geceleri dalmayı tercih ediyorlar.

12. Gargadar

Gargadar Burak

bir zipkinci olarak allah belalarını versin diyorum.
    sahil güvenligi de arayabilirsiniz yakinda tekne varsa hemen yönlendiriyorlar.
    bu adamlar yüzünden zıpkıncının adı kötüye çıkıyor. lanet olsun hepsine.

13. drclnie

drclnie Cihan Gumrukcu

Datca haytbukunde duzenli olarak gece avciligi yapanlardan birini taniyorum ama tekneyle gidiyolar ihbar etsek sucustumu yapmamiz lazim

14. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Sizin birsey yapmaniza gerek yok, sikayet edin yeter..

15. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    200 gram kurşun , 1.0 beden 0.70 köstek 8/0 nal gibi 3 lü çarpma iğne.
    en az 5 köstek yapılır ışığın arkasına doğru atılır. Sonra ne çıkar denizden Allah kerim :)

16. haldunert

haldunert Haldun Ertekin

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 270 - Sheakspere Omni 240 - Shimano JoySpin 2.10m - Dam Onliner 2.40m
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500 FA - Snap 8060 - Shimano Catana 4000 FB
    En İyi Avı:
    Levrek 2800 gr
    2 yıl kadar önce benzer sorunları ben ve arkadaşlarımda yaşamıştık. Avlandığımız bölgeye kayıkla bir zıpkıncı geliyordu ve hem gece zıpkınla, fenerle dalıyor hem de teknedesinde ki kompresörden hortumla hava teneffüs ederek avlanıyordu.
    Kanunlar bu konuda çok açık; Birincisi zıpkınla gece av yasaktır hem fenerli hem fenersiz. İkincisi ise dışarıdan bir hava kaynağı ki bu oksijen karışımlı dalış tüpleri de dahil, hortumla vs kullanarak zıpkınla av yapmak yasaktır diye kanunlarımız açık ve anlaşılır.
    Bu avlağa dadanan kişiyi arkadaşlarımda ben de defalarca sahil güvenliğe ve deniz polisine ihbar ettik. Sağolsunlar birkaç kez geldiler ve yasaları ihlal ederek zıpkınla av yapan kişi ye kimi kez yakaladılar ve işlem yaptılar kimi kez de avcı gelen teknenin kanun kuvvetlerine ait olduğunu fark ettiğinde takım taklavatını toplayıp, bölgeden kaçmayı başarabilmişti.
    Bu kanunsuz avcıyı defalarca ihbar etmemiz sonucu artık avlakta göremez olduk ve inadımız işe yaradı. Uzun zamandır görmüyorum ve görsem yine ihbar ederim.
    Bunun gibi daha pekçok usulsüz ağ atan, kanun dışı yöntemlerle avlanan kişiyi yine ben ve arkadaşlarım polis ve sahil güvenliğe ihbar etmişliğimiz var.

Sizde eğer bunun gibi kanunsuz avlanan kişileri ilgili mercilere ihbar etmekten lütfen çekinmeyin. Merciler başlarda ilgilenmeseler bile ısrarla ihbar ettiğinizde ve gerekirse üst makamlara başvurduğunuzda görev ve sorumluluklarını yerine getirmek zorunda kalmaktadırlar!

Herkese keyifli, bereketli balık avları dilerim!

17. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kadir

Karaköy Alba Star mağazasının müdürü Rıdvan Kardeşimin bir serzenişini aktarayım.

O kadar fazla su altı feneri satıyorumki içim sızlıyor.

Bir taraftan işini yapıyor,ancak bir taraftanda üzülüyor,belliki kazanılan para içine sinmiyor,belliki bu fenerler bu kahrolasıca av yönteminde kullanılacak nice balıkların katledilmesinde en yararlı gereç olacak.

Valla ben bu konuda sanırım senden daha gözüpekim.Belkide yaşımdan ötürü,belkide sakalımdan ötürü,yada ifadelerimde daha sert,tavizsiz icabında ortalığı ayağa kaldıracağım kararımı n et ifade edebilmemden ötürü,her seferinde pılı,pırtıyı toplayım gitmekteler.

Bunların arasında ne yazıkki üzülerek söylüyorum,yakın il ve ilçelerden gelen asker kökenliler coklukta.

Yemin ederimki rütbelerine bakmaksızın içtimaya çekiyorum.Bu hazin bir durum ama kendimi engellemem imkansız.

Bak şöyle yapıyorum.

Zaten çevredeki mülki amirleri,jandarma komutanlarını,belediye başkanlarını iyi tanıyor ve yakın konumda bulunmaya gayret ediyorum.Genelde imalı yorumlarımla bu kanayan konuyu bir şekilde akıllarının bir köşesine koymalarını sağlayabiliyorum.

Birebir karşılaşmalarımda ise,zamanında üyesi olduğum Rasgeleder derneğinin herzaman keyfle yanımda taşıdığım hüviyet kartını anında çıkarıyorum.Muhtelif derneklerin ve özellikle çevreci derneklerin,baştada Greenpeece'nin üyesi olduğumu söyleyerek girişiyorum.

Kesin ve kati sonuç alabiliyorum.

Bana kimi köylüler grinpiçcimisin sen diye sormaktalar.Evet grinpiçciyim diyorum.

Ben olsam yerine hakikaten bir çevreci derneğe üye olurum Hüviyet kartı çıkarırım.O kadar etkili oluyorki anlatamam.

Sonrasında jandarma çağrına geçte olsa cevap vermiş vede gelmiş.Onlar nezdindede böylesine bir üye kartının çok dikkate alınacığını bilmelisin.

Baktınki anlamadılar yada birşey yapmaya niyetli görünmüyorlar,diyeceğin şu olmalıdır.

Net bir ifadeyle,anlaşılıyorki siz bu konuda yetkili değilsiniz,konuyu üst komutanlığınıza bildiriyorum şimdi deyiver be Kadir.Bak o zaman ne olacak gör.İcabındada yap.

Aynı durum SGK birimleri içinde geçerli.BU şekilde yapabilirsen illaki netice alırsın.

Aynı durum elbette sair duyarlı üyelerimiz içinde geçerlidir.Ne olur elinizi taşın altına sokma medeni cesaretinde olunuz.

Sevgimle kal

18. bahadirozcicekci

bahadirozcicekci Bahadır Özçiçekci

Merhabalar, artık bu konu sanırım her yerde herkezin önüne çıkmaya başlamış durumda. At Çek cilerin artması ve akşamları bu tür kötü niyetli kişilerle fazlaca karşılaşılmasın neticesinde bir çok kişi bu gece zıpkıncılarından şikayetçiler. Ben işim gereği Samsun , ordu ve Sinop her ay bulunuyorum . Bu ralarda hep ortak dile gelen bir şikayet olmaya başladı. Hatta Samsun'da ki Altınkaya Barajı'nda dahi iç su olmasına rağmen zıpkıncılığı neredeyse meslek haine getirmiş kişileri duyunca insanın morali bozuluyor.umarım bu durum bir an önce düzelir yoksa kenarlarda balık kalmayacak.

19. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Mutlaka sikayet edin.