Geçen yaz Fethiye’de Mahmut abimize gittik, kendisi marangoz ve çok yetenekli, ahşaptan evini kendi yapmış, teknesini polyesterden kendi dökmüş filan. Böyle yetenekli bir adam. Hatta tekneyi başka bir teknenin üzerine kalıp kullanarak döktükten sonra ayıramamışlar, parçalara bölmüşler tekrar birleştirip, üzerine bir kez daha dökmüşler filan. Neyse bu üzün hikaye.. başka bir yazıda anlatırım. Benim anlatacağım kısmı ise bu tekne ile balık avına çıktığımız gün. Önce bana bunları anlattılar sonra da tekneyi kızaktan ölüdenize indirdik,(TEKNEDEN TAKUR TUKUR SESLER GELİYOR, TIRSDIM AMA ÇAKTIRMIYORUM) usul usul tır tır açıldık sabahın altısında, kelebekler vadisine doğru süzüldük uzun yıllardan sonra ki yaklaşık 15 yıldan sonra ilk defa açıkta balık tutacaktım. (14 lü yaşlarımda rahmetli babamla Büyükada açıklarında denemelerimiz de olmuştu.) yenge hanımda, Mahmut abimizin klasik kahvaltısını ( tuzlu peynir, sele zeytin, domates ve ekmek) hazırlayıp her zamanki yerine yerleştirmişti. İnanılmaz heyecanlıydım, neredeyse uyuyamadım desem yeridir. Neyse artık tır tır kelebekler vadisinin o dik kayalıklarına ulaşmıştık. Bu arada minik bir seminer vermişti Mahmut abi : -bak şimdi balık tutmak sabır işidir ve kısmetine razı olacaksın, motor çalışırken misinayi denize salla 15 kulaç ölç ve dur, baktın balık vurdu hoopppp diyeceksin… tamam mı? -Tamam abi… **** Bu arada Tayfun (eşim) tecrübeli Mahmut abi ile balık konusunda, seminer sadece bana veriliyor. Motor çalıştı 15 kulaç sayarak bıraktım misinayı denize, ucunda da gümüşi hamsi kılıklı bir suni yem. İki Dakka geçmedi bağırdım.. durrr durrrrrr…… Mahmut abi kızdı: dur demiyecenn hooopppp diyecen, kime anlattım ben o kadar!!!! Neyse bir iki hatadan sonra hoppp demeyi öğrendim.. Saat 10 civarı oldu benim mide bulantıları başladı sallanmaktan, ama tahammül edilebilir gibi değil. Mahmut abi ve Tayfun şapır şupur kahvaltı yapıyor, ben balık kokusu ve deniz sallantısından sebep böğürmemek için kendimi tutuyorum. Ama Sonra çektik bir kaya dibine demir attık, öğle uykusu dediler. Onlar uyudu ben istifra ettim, sonra geriye kalan kırıntılarla karnımı doyurmuştum. Ama o zeytin peynir domates ve ekmeğin tadını hala bulamıyorum. İşte o gün bir mucize gerçekleşti, ilk sayılabilecek balık deneyimimde kişi profilime yazmış olduğum 5 adet iri palamutu yakalamıştım. Tabii sadece yakaladım ve tekneye kadar yordum, içeri çekmek ve iğneden çıkarmak bizimkilerin göreviydi. Tayfunun iki, Mahmut abinin ise hiç siftahı yoktu) Buna da acemi şansı derler, deniz kendine ilk geleni geri çevirmezmiş….
evet ben güzele güzel demem güzel benim olmayınca ,ben ava av demem arkadaşlarla paylaşmadıkça ,kızmıyorsun değilmi abla kızıyorsan hemen sileyim mesajımı
Yaww niye kızayım , haklısın dedim ya, ama bu geçen seneki olay, o zamanlar nerden bileyim bu siteye üye olup fotoğraf talep edileceğini
sende haklsın ,kızdı hemşeri sayılırız edirnede okumuşsun sonuçta lütfen türkçemizi düzgün kullanalım yaw(yanlış) yav ( doğru )
Hayır maalesef dedim ya piknikte mangalda kanat filan yapardık kolay iş, millet balık tutardı. benim balık tutma deneyimim olmadı edirnede. kalbuki meriç, tunca gayet müsait. demekki o zamanlar böyle bir zevkim yokmuş