Geçen yıl yine yerimde duramamış ve ev ahalisini de ikna edip Marmaris'e doğru yola çıkmıştık.Yola çıkış nedenimiz tatil olmasına karşın benim aklımdaki tek şey balık avıydı.İlk gittiğimiz gün hemen bir tanıdığın teknesine atlayarak balığa çıktık, iki yıl önce aynı bölgede güzel akyalar ve kuzular yakaladığım için o günde hedefim bu balıklardı fakat hiç akya alamadık onun yerine ilk 2 gün 140 metrelerde mercan türleriyle oyalandıktan sonra diğer gün yanımıza karideslerimizi de alarak sahile indik.Tekne sahibi amcamızın torunuyla sabah 5.30 gibi denize açıldık. Yılın her zamanı çok sakin olan Marmaris'in güzel köyünde yine bir değişiklik yoktu hala çok bakir ve hala çok sakindi o sukuneti bozan pancar motoru sesi eşliğinde ilerlerken bir yandan oltamı yemliyor diğer yandan sol tarafımızdaki dağda otlanan keçileri izliyordum muhteşem güzellikte bir doğa, temiz hava ve sıcaklığı 27 dereceleri bulan denizin kokusu paha biçilemezdi. 3 farklı yem vardı yanımızda 1.si geçen gece yakalanan kalamar 2.si karides 3.sü tavuk göğsü 0.40 bedene direk bağlanan uzun pala delikli iğneye arkadaşım karides taktı bende tavuk göğsünü denemek istedim hangimize gelirse o yemden devam edecektik aksi takdirde kalamarı kullanacaktık fakat ben kalamarı kullanmaktan yana değildim akşam güzel bi kalamar ızgara yemek vardı işin ucunda Oltaları denizle buluşturup rolantide seyretmeye başladık oda ne arkamızda bir balık sürüsü denizin içinde masmavi parlayan arada yeşilli olanlarıda olan bir sürü bizim yemlere doğru yaklaşıyor hemen bi tanesi hiç tereddütsüz oltama atladı fakat 1-2 sn sonra yemi kustu ardından bir diğeri saldırdı yeme ve aldı oda ne shock yemi alır almaz suyun üstünde fırladı sonra başladı asılmaya suyun içinde dans ediyor resmen, o boyutta bir balığa göre çok daha hızlı ve güçlü biraz mücadeleden sonra aldım tekneye bu sefer teknede bir mücadele başladı hihi ordan oraya zıplıyor sonunda zaptettim ve hemen ardından arkadaşım aldı bi tane yakalıyorduk fakat ne balığı olduğuna dair bi fikrimiz olmadan atıyorduk tekneye 2 saat sonunda ben 9 arkadaşım 5 balık almıştı.Birazda dipte mercan aradık 2 tane de mercan alarak avı sonlandırdık.(mercanlar çok küçüktü fakat yüzeye çıktıklarında çoktan ölmüşlerdi) Eve dönüş başlarken son şans olarak tekrar attım oltamı bu sefer başka bir balık allahtan onu tanıyordum başını yemedim hayvancağızın hihi bir kılavuz balığı köpekbalığının yanlarına yapışan balıklardan doğru saldım suya. Eve geldiğimizde teknenin sahibi amca söyledi balıklar lambukaymış ufaklarını yakalamışsınız bunlar 40 kiloya kadar çıkar deyince yüzüm düştü hemen ne 40 kilo mu ? biz şimdi bebek balıklar mı yakaladık üzgündüm ama yapacak birşeyde yoktu 1.5 kilo gelen balıkları alıkoymuştuk ilk ve son kez.Fotoğrafları koyuyorum çünkü başka arkadaşlarımında bu hatayı tekrarlamasını istemiyorum sonradan yaptığım araştırma sayesinde bu balığın 4 yılda 40 kiloya ulaştığını öğrendim 4 yıldan fazla yaşamıyor muş bu sürede 40 kilo ağırlığa erişiyor inanılmaz derecede hızlı büyüyor 1-2 yıl avı yapılmazsa bize sörf yaptıracak balıklar yakalayabiliriz herkes bu zevki tatmalı. http://img850.imageshack.us/img850/6644/grnt185.jpg http://img221.imageshack.us/img221/3733/grnt039u.jpg http://img43.imageshack.us/img43/4239/grnt043c.jpg http://img638.imageshack.us/img638/9172/grnt048.jpg http://img155.imageshack.us/img155/3328/grnt180x.jpg
Onurcugum bu sene ki raporları bekliyoruz.:reeling Oyle sahilde yatıp, guneslenmekle olmuyor bu is. Gerci gecen ay Cipura raporu vermistin ! hihi hihi
Teşekkürler Kadir abi,iyi dileklerin için sağol. İnşallah Tevfik abim güzel bir rapor yayınlamak isterim bu yaz Yenifoça'da olmasam yine geçerdim Marmaris Fethiye taraflarına bu sefer tam teşkilatlı hihi ayrıca o levrekti hemde tornacı bir levrek
Cipura demissem, Cipuradır O !!!!!! Aynı tarihlere tesaduf ederse, Fethiye'de bana balık tutmasını ogretirsin artık.
Aman ustam benim yaşımdan fazla senedir balıkçı olan birine benim yardımcı olabileceğim pek bi konu olmaz biz sizlerden öğreniyoruz bi çok şeyi sonuçta tecrübe
Onur tebrikler bunlar büyüdüklerinde kocakafalı renkleri yeşile çalan lambuka lardanmı marmarada olmadığı için bilemiyoruz güzel bir av yapmışsın avların daim olsun rastgelesin.
Evet erkekleri yeşil hörgüçlü oluyor bunlar dişi suyun içinde görmelisin abi masmavi parlıyorlar bu tip ufakların olduğu sürüler gördüğümde oraya olta atmayacağım artık ama büyükleri beni peşinden daha çok sürükleyecek gibi
Tebrikler... Avlaması zevkli, ama lezzetsiz bir balıkmış . Daha önce ülkemizde olduğunu bilmeden konu açmıştım . İrice bir tanesini yakalamak isterdim, belki denk gelir bu sene .
İlk gün yediklerimiz iyi değildi ama bir gün sonra dinlenmiş olarak yediklerimiz gayet güzeldi o kadar da kötü bir balık değil aslında ama fırında daha güzel oluyor inşallah irisini yakalarsın benimde gönlümde var öyle bir balık zaten 2 yaşına geldiğinde 20 kilo oluyor muş çok da hayal değil aslında
Ben spin takım kullanacağım için 0.50 halat gibi gelir . Neyse, nasibimizde varsa öyle ya da böyle illaki yakalanır .
Onur güzel günlermiş, anlatımın harikaydı, heyecan dolu. Teşekkürler. Lambukada boy limiti yok, günlük 5 kg. ye kadar avlanılabilir. Yasal durum bu ancak salma konusunda karar senin elbette. Ekşimsi, kekre tadını önlemek için sudan çıkarılan balık vakit kaybedilmeksizin galsama altından derince çizilerek kanının akıtılması tavsiye edilir.
Sağol Umut inşallah bakalım kısmet Teşekkürler Nuri abi,evet işe yarayabilir o tip balıklarda zaten teknenin içine girdiğinde her yer kan oluyor kendini ordan oraya fırlatıyor yapmasa iyi ama yerinde duramıyor işte kereta hihi
Çok ta lezzetli olmayan, ancak kısa sürede 1 metrenin üzerine çıkabilecek boyutlara ulaşması mümkün olan bu balıkları keşke salssaydınız. Rastgelsin.
Okudum tabikide.Keşke salsaydınız dediğim, bileydiniz de salaydınız temennisi Olan Olmuş zaten. Yapacak birşey yok.