Gecikmeli Antalya-Manavgat deniz av raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında cenk tarafından paylaşıldı.

1. cenk

cenk CENK YILDIZ

Favori Kamış:
    Berkley whiplash
    En İyi Avı:
    7 kg AKYA
    Yer:Antalya-Manavgat
    Hava:3-5 knot kapalı
    Deniz:2-2.5 m ölü dalga
    Derinlik:25-30 m
    Takım:200 gr kurşun-4'lü dip-Mustad siyah çapraz 5
    Yem:Yaniş-Borukurdu

Tekrar merhaba tüm balıkçı dostlar.3 hafta önce pazar günü havanın bozuk olmasına aldırmadan eşlerimizide alarak Antalya'dan Manavgat'a tekne arkamızda saat 09.00 gibi vardık eşlerimizi, Yörük Ali:) eşinin emin ellerine teslim ettikten sonra Yörük ali,Body bacanağım Tansel ve ben manavgat çayından tekneyi indirdikten sonra boğaz çıkışı bizi 2-3 m ölü dalgaların üzerinde dans ederek önce derin mercan denememiz havanın gazabından mı hanımların ahından mı olsa gerek tat vermeyince eh bu hafta ilk defa balıkçıdan balık almak zorunda kalacağız geyiği ile son şans kıyıdan mırmır bakalım dedik ve fotoğraflarda gördüğünüz mırmırlar nasibimizmiş aldık ve döndük.Akşamda ailerimiz ile afiyet ile mırmırları rakı eşliğinde midelerimize indirdik darısı tüm balık severlere.Herkesin rüzgarları neta olması dileğiyle.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 27 Mart 2008
  2. Aramis

Aramis

İlk tebrik benden olsunda biraz buruk olacak ama maalesef :(

3. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Merhaba

Bu yaniş dediğiniz yem nedi?

Bu arada tebikler.

Balıklar harika duruyo.

4. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Balıklar çok güzel maşallah, tebrikler

5. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Karides, Teke

Karides pek çok balığın avında kullanılabilen, balıkların severek yediği bir yemdir. Karagöz, levrek, mercan, tranca, orfoz, lipsoz gibi balıklar için hazırlanan takımlara canlı veya ölü olarak takılabilir. En makbulü İstanbul' da kanal karidesi olarak bilinen iri karideslerdir. Antalya'da yanıç derler. Bunları canlı temin etmek oldukça zordur. Karidesler özel karides sepetleri ile yakalanırlar. Günümüzde ise Trolle zamanlı zamansız avcılığı yapılmaktadır, bu nedenle Marmara' da kanal karidesi çok azalmıştır. Karides küçük balıklar için kabukları soyulup etleri ayıklandıktan sonra, iri balıklar için bütün ölü veya canlı olarak iğneye takılır.

yaniş de deniyormuş demekki abi :)

6. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Acaba yanişleri soymadan bütün olarakmı taktınız?

7. Aramis

Aramis

Ya arkadaşlar yanişlerden önce bu Mırmırların % 60 ı biraz ufak gözükmüyormu sizlerede?

8. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Anladım şimdi tamamdır.

Bekir Kardeşim. Çok teşekkür ederim.

İyi Akşamlar ,Sağolasın.

9. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Banada ufak geldi biraz ama...

Pek fotoğraftan seçemedim doğrusu.

10. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Rica ederim abi sende sağol iyi akşamlar ;)

11. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Bora bey Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 1/2 Numaralı Tebliğ e göre Mırmır Deniz Balıklarında Diğer Türler kategorisinde değerlendirilmiş ve boy limiti konulmamış. Kilo olarak ta 5kg anlamına gelen Kg ifadesi yer alıyor :( Sanırım bu rapordaki avda yasal kabul ediliyor. Takdir ustaların.

12. Aramis

Aramis

Neyse tutulmuş balığın davası olmaz :D Ama ileride daha fazla özen gösterileceği ve dikkatli olunacağı temennisiyle saygılar sevgiler.

13. Aramis

Aramis

Muhakkak doğrudur bekir kardeş ama eminimki ufacık mırmırları gördüğün zaman seninde akılana ilk etapda tebliğ gelmemiştir.Amacım sadece bundan sonra daha dikkatli davranmamız açısından nacizhane teklifte bulunmak o kadar yoksa kimseyi yargılama hükmüne sahip değiliz takdir edersinizki.

Son düzenleme: 27 Mart 2008
  14. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Haklısınız tabi. Ama fotoğrafa bakıp boylar hakkında sağlıklı yorum yapabilmemiz için balıkların yanında boylarını belli eden bir materyal olması gerekiyor. Ben kendi bakış açımla balıkların çok küçük olduğunu düşünmüyorum :). Saygılar

15. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Masallah mirmir ne kadar bolmus. Tebrikler ve de afiyet olsun...

16. cenk

cenk CENK YILDIZ

Favori Kamış:
    Berkley whiplash
    En İyi Avı:
    7 kg AKYA
    Arkadaşlar yaniş-tek tek yöresel olarak değişmekte bu yemler soyulmadan takılmakta;kullanana göre değişmekte olup kimi avcılar kafasını kopartarak takar kimileri ise tam aksini yapmakta,önemli olan bu tür yemlerin bilindiği üzere tazeliklerini kaybetmemiş olması önemli olup derinde güzel fosfor yaptığı bilinmektedir.Diğer bir husus ise çekilen fotoğraflar cep telefonundan çekildiğinden küçük görülebilir,ayrıca av raporuna koyduğum fotoğraflar ebatlarını düzeltemediğimden küçük gözükmektedir.mırmır çizgili mercan familyasındandır ve avladığımız boylar yöremizde eşşek mırmırı cinsindendir tabii ki aralarında daha küçüklerde bulunmaktadır.Bizim için avlanırken yakaldığımız balığın rekoltesi ve ebatları değil av sırasında ki yaşanan güzel saatlerdir,ayrıca mırmır yakalamanın zevkini bilenler ne demek istediğimi de anlayacaktır.Hepinize iyi avlar dilerim

17. cenk

cenk CENK YILDIZ

Favori Kamış:
    Berkley whiplash
    En İyi Avı:
    7 kg AKYA
    Bora Bey ufacık mırmır derken neye göre böyle bir değerlendirme yaptığınızı öğrenmek isterim,endişe ve uyarınızı saygı ile karşılıyorum fakat üzüldüğüm konu önyargı ile yaklaşmanız. İ.T.Ü denizcilik fakültesi mezunu olarak ve yaklaşık 20 yılın üzerindeki balık tecrubem ile bu konulara takdir edersiniz ki dikkat ettiğimide bildirmek isterim.Mırmır ayrıca en fazla 30 cm kadar büyüdüğünüde belirtmek isterim.

18. cenk

cenk CENK YILDIZ

Favori Kamış:
    Berkley whiplash
    En İyi Avı:
    7 kg AKYA
  19. Aramis

Aramis

Cenk Bey ben sizi deşifre etmek amaçlı bir şey söylemedim yanlış anlamayın lütfen.Resimlerden baktığım zaman livar içerisindeki mırmırlar bana ufak gözüktü.Nacizhane benim fikrimdir bu.Ama göz yanılgısınada girmiş olabilirim bu konuda.Kesinlikle aman siz naaptınız ne ettiniz nasıl bunu yaparsınız gibi yargılama içerisine girmek haddim değildir.Biz genelde Mırmırı avuç ölçüsü alırız avcumuz ortalama 15-20 cm arası değişir ondan daha küçüklerini eğer oltadan çıkartırken bir zarara uğratmadıysak denize salmaya dikkat ederiz.O açıdan böyle bir şey yazma gereksinimi duydum.Ama eğer bir hatam olduysa affola.

20. cenk

cenk CENK YILDIZ

Favori Kamış:
    Berkley whiplash
    En İyi Avı:
    7 kg AKYA
    Bora bey diğer mesajlarımda da belirtim anladığın kadar ile sizde bizler gibi denize gönül vermiş olan değerli bir deniz ve denizci dostusunuz,keşke sizin bizim gibi insanlar daha fazla olsada çocularımıza ve torunlarımıza da bırakacağımız balık nesilleri kalsa.Ben Antalya'nın kıyı ilçelerinden olan Demre'de büyüdüm hani şu noel baba,kekova batıkşehir olan ilçe tüm yaz tatillerinde kıyıda obalarımızdan sabah akşam balığa çıkardık o yıllarda çıkan balık popülasyonundan eser kalmadı nasıl oldu hepimiz biliyoruz önce gırgırlar sonra troller sonra kıyıdan dinamit derken bugünlere geldik daha öncelerde 80 m çıkan mercanlar 150 m üstüne kaçmaya başladı,kıyıdan mendik yakalardık şimdi arada bulasın,diyeceğim bir dokundunuz bin ah işittiniz lakin geçmişi iyi hatırlayan biri olarak 3,5 yaşındaki oğluma bu duyguları aşılarken bu hassasiyetleride vermeye çalışıyorum nacizhane,uzun sözün kısası bu denizler hepimizin geleceğimizi hovarda bir şekilde harcamadan gelecek nesilleride bu zevkten mahrum etmeyeceğim bol ve nice avlanacağımız günler dileğiyle.