Gecikmeli Ilk Rapor

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Pandeon tarafından paylaşıldı.

1. Pandeon

Pandeon Burak

Sevgili balık dostları,

Uzun zamandır forumları takip ediyordum ama ilk rapor yoğunluktan dolayı bu güne kısmet oldu. Malesef fotoğraf makinasının şarjını doldurmayı unuttuğumdan dolayı kısıtlı sayıda fotoğraf ile bu raporu oluşturmak zorunda kaldım. Artık diğer raporlarda daha detaylı fotoğraflar sunabilirim umarım.
    Gelelim avımızın hikayesine. Bu yaz oğlumun özlemiyle hemen her hafta sonu Turgutreis-Bodrum'a gittim. E balık sevdası insanın kanına birazcık işlediyse her boş anınızı değerlendirmek istiyorsunuz haliyle. Ama bu sene artık değişik İstanbul'da yakalama şansımız olmayan balıklardı hedefim. Mercan, çupra, fangri, sinarit....
    Sabah 6da günün ilk ışıklarında yataktan fırladığım gibi doğru Turgutreis balıkçı barınağında Hüseyin Kaptan'ın yanına koştum. Akşamda yemlerimizi ve takımlarımızı hazırlamıştık; canlı mamun ve dondurulmuş karides. Hüseyin kaptan avlağımıza doğru yol verirken bende bir yandan takımları açmakla meşgul oldum bir yandan da sıcak poğaça derdindeyim. Malumunuz aç a.ı oynamıyor :)
    Yaklaşık 20dk içerisinde avlağımıza ulaştık ve artık takımları suyla buluşturmanın vakti gelmişti. Bu bölgeyi iyi tanıdığımızdan dolayı hangi tarafta ne balığı var iyice öğrenmiştik. Hedefimiz öncelikle mercan...
    5dk içinde ilk vuruşumuzu aldık ve tasmalanan mercan kovamızdaydı. Bu kadar çabuk netice alınca insan seviniyor tabi devamı kim bilir nasıl olur diye. Bir yandan hayaller kuruluyor. Acaba şöyle kiloluk bir çupra, fangri, sinaritte çarparmı oltamıza. Ama hanoslardan rahat yok, aşağıda sert bir vuruş bir kıpırtı oltanın diğer ucundaki ben de ise hanoslardan kaynaklı bir bıkkınlık. Sanki sipariş verdimde mercandan başka balık takılması yasak bizim oltalara. Koskoca deniz bu halbuki, önce nasibine şükretmeyi öğreneceksin. Kaldıki hanos balığı (bilmeyenler için söylüyorum) yağda kızartın ne kadar lezzetli olduğunu görünce şaşıracaksınız. E oğlumda bayılıyor bu balığa o zaman bu içten içe sitem niye deniz anaya demekten de geri durmadım.
    7-8 parça daha iri hanosu kovamıza attık. Ufaklar ise suya salındı. Bilen bilir derinlik 60-70mt olunca bu balıkları çekerken birçoğu vurgun yiyor. Bu sebeple birkaçtan ufak hanosu kovamıza koymak zorunda kaldık ama yapacak bir şey yoktu onlar için. Fatihalar eşliğinde akşam helvaları bile yenildi :)
    Teknenin akıntı ile kaymasından dolayı takımları toplayıp tekrar yol verdik diğer avlağımıza doğru. Güneş iyice kendini hissettirmişti ama derler ya "Bu sevda bitmez"...
    Yeniden oltaları suyla buluşturduk sonunda. Aradan geçen 15-20dk'ya rağmen vuruş alamadığımızdan ben tekrar 2.kahvaltı olayına girdim:) Ama bir yandan da elimle sürekli kontrol ediyorum takımlar diptemi diye.. Hüseyin ağbi bağırışımla irkildi.
    -Ağbi kayaya taktım sanırım. (sonradan bende saçma olduğunu farkettim bu lafın)
    - Ne kayası oğlum burda kaya yokki, çabuk çek oltayı çabuuuuk ; demesiyle birlikte asıldım ama ben böyle bir direniş görmedim bu güne kadar. yaklaşık 20dk'lık bir uğraş neticesinde tahminimizce 4-5kg civarında bir lagosu tekneye yaklatırdık ancak malesef ki son anda kurtuldu kendisi. :( Artık benim acemiliğinden olsa gerek beceremedik ama o keyfi inanın anlatmak mümkün değil.
    Yaklaşık bir saat daha devam eden avımızın sonlarına doğru yine sert bir vuruş aldım. Ama artık papaz pilav yemez öğrendi ne zaman tasmalayıp nasıl çekeceğini ama bu seferki ağırlık bir başka geliyor. Vuruştan mercan olduğunu anladım ama bu kadar ağır olması hem şaşırttı :eek: hemde kendi trofemi yakaladım diyerek için için bir sırıtma var yüzümde :)
    Tekneye çektiğimizde 700gr civarında bir fangri ve aynı zamanda birde kolyoz olduğunu görünce mutluluk hepten arttı tabiki. Kolyoz için bilmeyenlere haddim olmayarak bir tavsiyede bulunmak istiyorum, kolyoz avına gittiğiniz zaman eğerki balık vurduysa balığı hiç boşluk vermeden çekin, zira bu balık yakalandığında yukarı doğru yüzmekte ve en ufak boşluk vermenizde kurtulabiliyor.
    Öğlen sıcağı bastırınca bizde hem avımızın yeteceğini (limitler dahilinde) hemde eve dönme vakti olduğunda avımızı noktalandırdık. Fotoğraflarda malesef o güzel fangriyi ve kolyozu çekme şansım olmadığından raporda sunamıyorum. Daha iyi avlar sizlerin olsun inşallah;

http://img38.imageshack.us/img38/4354/img00164201006121045.jpg

http://img823.imageshack.us/img823/8064/img00165201006121045.jpg

http://img22.imageshack.us/img22/1864/img00163201006121044.jpg

http://img810.imageshack.us/img810/7249/dsc07735.jpg

http://img405.imageshack.us/img405/3637/dsc07751py.jpg

Avda kullanılan malzemeler;
    0,60 misina
    0,25 köstek
    3 numara Mustad iğne
    3 'lü dip takım
    150gr kurşun
    Yem : Canlı mamun ve karides

Son düzenleme: 20 Ağustos 2010
  2. modena

modena

ufaklık çok tatlı allah bağışlasın...hanoslar bölgede çokça var...insana kaçacak yer bırakmıyorlar...takım arkadaşım bodrum at-çek avında bile hanos yakaladı...kaçan gridaya çok üzüldüm...tekneye alsanız herhalde en iyi avınız olacaktı...tekrar tebrikler...

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler çok güzel balıklar. umarım daha iyi avlar ve raporlar da yaparsın. ufaklık ta çok tatlıymış maşallah ..

4. fish founder

fish founder Özgür

av raporu bodrum'dan gelince içim kıpır kıpır ediyor resmen,
    bu kısır dönemde güzel bir av yapmışsınız,
    trofeler bir tarafa zaten sizin şirin ve sempatik ufaklık en büyük trofe :)

5. deePblue

deePblue na

Tebrikler..
    Deniz masmavi ne güzel :)
    Bu arada bilmediğim için soruyorum beden kalınlığı 0.60 olmasının bir sebebi var mı ? Tekneden av konusunda hiç deneyimim yok.

6. Pandeon

Pandeon Burak

Öncelikle herkese teşekkürler. İlk raporun acemiliği diyelim, umarım daha iyi raporlarda sunarız ileride. Hata olduysa affola. Ufaklık zaten balık delisi, baba bayı..(k harfi çıkmıyo ağzından) diye alıp alıp seviyor hepsini teker teker. Bize de onun için sağlıklı beslenme ve bizim içinde keyif alma gayesiyle tutmak kalıyor geriye...
    Sevgili Özgür, Bodrum'u duydukça benim de içim kıpırdıyor sürekli, gönül isterki hep oralarda olalım ancak iş güç sorumluluklar mecburen imkanlar dahilinde oluyor gidiş gelişlerimiz. Ancak bu sene şanslıydık diyelim, nerdeyse 2 ay gibi bir zaman geçirebildik toplamda. Aslında çok daha fazla raporumuz var ancak fotoğraf yok. E fotoğrafsız avında hikayesi yavan olur tuzsuz tatsız kalır. 1,2kg'lik karagözümüz var, hatta parmağımı ısırması sonucu 1 aydır geçmeyen 2 diş izi var. Ama dedim ya fotosuz olunca yavan kalır:)
    Bodrum sezonunu kapatmış gözüktüğümüze göre artık caddebostan açıklarda yapılan istavrit raporları ile tekrar birlikte oluruz inşallah.
    Herkese iyi günler bereketli keyifli avlar.

7. Pandeon

Pandeon Burak

Hedef balıklarımızı düşününce özel bir sebebi yok kesinlikle. Ama şunu söyleyebilirim açıklama olarak; genellikle kamış kullanmıyoruz daha keyifli oluyor parmaklarınızın ucunda hissetmek balığın vuruşunu. Ama o zamanda 60-70 bazen 90mt'ye varan misinayı teknenin içine çektiğinizde birazda rüzgar var ise eğer 0,30 ve altı misina rüzgardan önce denize doğru uçuyor ve büyük ihtimalle karışıyor. Öncelikli düşüncemiz karışmaya düğümlere mani olmak. Ama bunun yanısıra bu kaçan balık iri bir balık denk gelme olasılığı da yüksek o zamanda kuvvetli kalın misina kullanmassak sonuç kesin hüsran olur. Umarım iyi bi açıklama olmuştur.(tecrübe ve bilgim dahilinde)

8. Pandeon

Pandeon Burak

trofeler bir tarafa zaten sizin şirin ve sempatik ufaklık en büyük trofe :)[/QUOTE]

O benim hayatımın trofesi :)

9. deePblue

deePblue na

Burak abi teşekkür ederim açıklama için..
    kesinlikle yeterli bir açıklama oldu :)
    Makinesiz ve kamışsız tekneden balık avı babamın en büyük hayali.
    O yüzden bu açıklamız ve raporunuz ayrıca önemli benim için.
    çok sağolun.

10. Sirvalek

Sirvalek Vahi Güner

Favori Kamış:
    Cormoran TopFish 2.40 10-30
    Favori Makine:
    Remixon TEBEN SR400
    En İyi Avı:
    732 Gr Levrek
    bodrum bodrum ah bir döneyim evime inş bir gun ustadlarla buluşur bir ava gideriz ufaklık çok tatlıymış allah bağışlasın

11. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tebrikler,devaminin gelmesi dilegiyle,Rastgele...