Bütün kışı Ankara'da geçirdikten sonra nihayet Taşucu'da idim.Sabahı zor ettim.Sabah saat 05.30 da sahilde idim.İkinci atışım da hemen yapıştı.Zevkten dört köşe idim.Peşinden iki adet daha aldım.Takip olmadığını görünce yer degiştirdim.Atar atmaz hemen yapıştı.Peş peşe on adet çeşiti boylar da levrek daha aldım.Levrekler bana güzel bir gün geçirtmişlerdi.Sanki bütün kışın sıkıntısı akıp gitmişti.Sonraki günlerde benzer şekilde geçti.Tam tıral başlarken Ankara'ya dönmem gerekti ama nasipse pazartesi veya salıya Taşucu'ndayım.İşte tuttuklarım.Ankara'ya 59 levrek,5 palamut,12 tıral ile döndüm. Yediklerim hariç. Palamutlar Tırallar
59 adet levreği kaç kişi yakaladınız.Sayısı biraz fazla geldi bana.Kaç gün kaldığınızı da yazmamışsınız.Bu kadar fazla balığı hangi şartlarda aldığınızı açıklarsanız memnun oluruz.
Tıralda takım.5.5cm beyaz silikon raglogu balık ve 4 adet süt beyazı çapari şeklinde takım.Levrektede aynı takımı kullandım.
45 gün kaldım ama bazen çıkmadığım günlerde oldu hava şartlarından ötürü.Tek başıma yakaladım.Bir günde 13,8 adet aldığım da oldu bazende boş döndüğüm.Geçen yıl aynı sürede 20 levrek yakalamamışımdır.Bu yıl verimli bir yıldı.Salatayı bol yaptığında bir kişiyi doyurmayanları denize geri gönderdim.Ama her halükarda benim için hoş günlerdi.Benim için yakalamak kadar bu heyacanı yaşamakta güzel.Benim oltama 5kglık levrek takılsın ve takımı parçalasın önemli degil. o heyacanı yaşamak ;daha hoş.
Balıklar harika.bunları hangi yıl ve ayda yakaladınız.kullandığınız takım nasıl zarganaları nasıl atabiliyorsunuz agırlıksız olarak.takımın nasıl atılıp çekildiği konusunda yardımcı olursanız seviniriz.
ben hala tral lara takıldım. Geçen küçük kaşık çekerken yapıştı bir tanesi baya iriceydi. Takım ne şekilde bulabilirsem biraz tral için uğraşmayı düşünüyorum. Ben beyaz ve parlak tüylerin arkasına kaşık takmayı, öne de biraz ağırlık bağlamayı düşünüyorum sırtıda...
Takım; 1-Malzemecilerde satılan saydam ve ikitane tıpası olan içine su dolabilen toplar var.Topun 3/2 sini suyla dolduruyorum ve (topun her iki tarafında delikler var) deliklerden birine bit ucunda kılips olan 20cm uzunlıgun da 070 lik misina bağlıyorum.topun diğer deliğine de makinadan gelen misinayı kılipsle takıyorum. 2-Beden; 2.5m 035 misinaya önce zarganayı ,sonra 4 daet tüyü çapari bğlar gibi sıralıyorum.Köstak araları30-40cm arası ma bnim kamışım 3m olduğu için ben bedeni 2.70-3m yapıyorum.Ama avlak bu takıma elverişlidegil ise(Kayalık ve dar bir alan ise) beden 2.5m oluyor.
Sırtı da nasıl olur bilmem.Ama ben kıyıdan avlanıyorum.Bazıları iskeleden atıyor ,sahilden atan var,sahil güvenliğin ordan atanlar var.Ben saat 7-8 gibi sekanın kısa mendireginden atıyorum.Krem rengi bir zargana 5.5cm 4 adet sütbeyazı tüy.Tüyleri çeşitli simlerle cazip hale getirmeye çalışıyorum.Bazen üç adet yapıştığı oluyor.Çok güzel asılıyor kamış C harfine dönüşüyor.şayet yanaktan yakalanmış ise fazla zorlamadan çekmek gerek ,yoksa yanak yırtılıyor ve gidiyor.Tek yakalandıgında çekmek daha zor oluyor.Birazdan yola çıkacagım nasipse akşama Taşucu'ndayım sabah saat5.30 da da sahilde.
Birde traller en çok hangi saatlerde vuruyor, onu öğrenebilir miyim (sabah ve akşam olarak belirtirseniz), tral pek avlamadığım bir balık...