Gecikmeli Taşucu raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında hocca tarafından paylaşıldı.

1. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Bütün kışı Ankara'da geçirdikten sonra nihayet Taşucu'da idim.Sabahı zor ettim.Sabah saat 05.30 da sahilde idim.İkinci atışım da hemen yapıştı.Zevkten dört köşe idim.Peşinden iki adet daha aldım.Takip olmadığını görünce yer degiştirdim.Atar atmaz hemen yapıştı.Peş peşe on adet çeşiti boylar da levrek daha aldım.Levrekler bana güzel bir gün geçirtmişlerdi.Sanki bütün kışın sıkıntısı akıp gitmişti.Sonraki günlerde benzer şekilde geçti.Tam tıral başlarken Ankara'ya dönmem gerekti ama nasipse pazartesi veya salıya Taşucu'ndayım.İşte tuttuklarım.Ankara'ya 59 levrek,5 palamut,12 tıral ile döndüm. Yediklerim hariç.
    Palamutlar
    Tırallar

2. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    5 litrelik bidona sarılı 90lık misina
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    trallar tüye mi takıldı?

3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    59 adet levreği kaç kişi yakaladınız.Sayısı biraz fazla geldi bana.Kaç gün kaldığınızı da yazmamışsınız.Bu kadar fazla balığı hangi şartlarda aldığınızı açıklarsanız memnun oluruz.

4. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Tıralda takım.5.5cm beyaz silikon raglogu balık ve 4 adet süt beyazı çapari şeklinde takım.Levrektede aynı takımı kullandım.

5. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    45 gün kaldım ama bazen çıkmadığım günlerde oldu hava şartlarından ötürü.Tek başıma yakaladım.Bir günde 13,8 adet aldığım da oldu bazende boş döndüğüm.Geçen yıl aynı sürede 20 levrek yakalamamışımdır.Bu yıl verimli bir yıldı.Salatayı bol yaptığında bir kişiyi doyurmayanları denize geri gönderdim.Ama her halükarda benim için hoş günlerdi.Benim için yakalamak kadar bu heyacanı yaşamakta güzel.Benim oltama 5kglık levrek takılsın ve takımı parçalasın önemli degil. o heyacanı yaşamak ;daha hoş.

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    ispendekler güzelmiş abi afiyet olsun:)

7. senol-444

senol-444 SENOL

Balıklar harika.bunları hangi yıl ve ayda yakaladınız.kullandığınız takım nasıl zarganaları nasıl atabiliyorsunuz agırlıksız olarak.takımın nasıl atılıp çekildiği konusunda yardımcı olursanız seviniriz.

8. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    ben hala tral lara takıldım. Geçen küçük kaşık çekerken yapıştı bir tanesi baya iriceydi. Takım ne şekilde bulabilirsem biraz tral için uğraşmayı düşünüyorum. Ben beyaz ve parlak tüylerin arkasına kaşık takmayı, öne de biraz ağırlık bağlamayı düşünüyorum sırtıda...

9. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Takım;
    1-Malzemecilerde satılan saydam ve ikitane tıpası olan içine su dolabilen toplar var.Topun 3/2 sini suyla dolduruyorum ve (topun her iki tarafında delikler var) deliklerden birine bit ucunda kılips olan 20cm uzunlıgun da 070 lik misina bağlıyorum.topun diğer deliğine de makinadan gelen misinayı kılipsle takıyorum.
    2-Beden; 2.5m 035 misinaya önce zarganayı ,sonra 4 daet tüyü çapari bğlar gibi sıralıyorum.Köstak araları30-40cm arası ma bnim kamışım 3m olduğu için ben bedeni 2.70-3m yapıyorum.Ama avlak bu takıma elverişlidegil ise(Kayalık ve dar bir alan ise) beden 2.5m oluyor.

10. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Sırtı da nasıl olur bilmem.Ama ben kıyıdan avlanıyorum.Bazıları iskeleden atıyor ,sahilden atan var,sahil güvenliğin ordan atanlar var.Ben saat 7-8 gibi sekanın kısa mendireginden atıyorum.Krem rengi bir zargana 5.5cm 4 adet sütbeyazı tüy.Tüyleri çeşitli simlerle cazip hale getirmeye çalışıyorum.Bazen üç adet yapıştığı oluyor.Çok güzel asılıyor kamış C harfine dönüşüyor.şayet yanaktan yakalanmış ise fazla zorlamadan çekmek gerek ,yoksa yanak yırtılıyor ve gidiyor.Tek yakalandıgında çekmek daha zor oluyor.Birazdan yola çıkacagım nasipse akşama Taşucu'ndayım sabah saat5.30 da da sahilde.

Son düzenleme: 8 Haziran 2009
  11. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    Birde traller en çok hangi saatlerde vuruyor, onu öğrenebilir miyim (sabah ve akşam olarak belirtirseniz), tral pek avlamadığım bir balık...

12. sahinumut

sahinumut şahin umut

Favori Kamış:
    tek iğneli misina düzeneği
    En İyi Avı:
    lagos levrek turna(baracuda) çipura bunları iri boylarda
    yeriniz neresi

avınız için tebrikler.
    seka limanının içinemi atıyorsunu dışarıyamı

13. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Tebrikler baliklar cidden sahane.. Trallerin izgarasini tavsiye ederim :)

14. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Tebrikler çok güzel bir av olmuş devamının gelmesi dileğimle