GECİKMİŞ BAYRAM RAPORU İLK RAPORUM

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında timursen89422 tarafından paylaşıldı.

1. timursen89422

timursen89422 timur

Şimdiye kadar pek çok arkadaşın raporlarını okuduk ama yazma fırsatım pek olmadı bu gün hastayım raporumda var can sıkıntısı bi deneme yapayım dedim. yazmayıda pek beceremem aslında gelelim rapora...
    29 ekim öğlen arkadaşlarla otururken balık muhabbeti açılmasıyla olan oldu:)
    ne yapalım ne edelim derken balığa gitme kararı çıktı ekipten...
    -yahu diyorum yarın 11 de ders var ne yapacam idk
    -olsun erken geliriz uyursun biraz:)
    - iyi gidelim bari :)
    akşam üstü 5 gibi avlaktayız.. hedef yılan balığı ve levrek...
    neden yılanbalığı derseniz ekipte yeni biri var ve atçekten hiç anlamadığından yılan balığına geldi:)
    programımız akşam suyu levrek denenecek, daha sonra gölete yılanbalığı denemesi, ardından sabah suyu levrek denemesi(bu arada programdada bi saygı duruşu ve istiklal marşı eksik:D :D ) neyse geldik akşam suyuna bir kaç levrekçi atçeke başlamış bile daha alan yok bizde bir iki denedik yok...
    arkadaş çay demleme ve akşam yemeği hazırlama işine girdi bi arkadaşta yılan balığına sallama atmaya gitti derken suda hafif hareketlenme var kamitler kaçışıyor. balık girdi diyorum içimden o sırada çayın ortasından kayıkla atçek yapan biri 600-700gr bi palaz alıyor. tabii bu beni daha da iştahlı olta atmaya itiyor :) tam bu hareketliliğin içinde arkadaş çaya ve yemeğe çağırıyorbanghead :hungry: gitsen olmaz gitmesen olmaz bidurum:) çaya oturduk ikinci bardakları içerken bizim yılan balıkçı geldi eller kanlar içinde çomak keserken bıçağı kaçırmış:eek: en yakın yerleşim 6-7km ...hemen apartopar bindirdik arabaya gönderdim onları ben avlakta kaldım eşyalar herşey dışarda çünkü...1 saat sonra geldiler üç dikiş atılmış moraller bozuldu...
    - gidelim dedim istersen sen oltada atamazsın şimdi
    -yok abi okadar yol geldik ben size bakarım levrek işinide merak ediyom zaten öğreneyim biraz
    -iyi sen bilirsin sabrederim diyorsan:rolleyes:
    hareket kesildi bizde balık yok yılan balığına gölete geçelim dedik saat 22 gittik solucanla yemledik oltalarımızı ve attık 20dk. oldu tık yok bi yemlere bakalım bari... çektim oltayı o da ne olta cam gibi parlıyor ve en ufak bi sallantı dahi olmamıştı:eek: haramiler göleti henüz terk etmemiş 2 saatlik uğraşıdan sonra biz pes dedik haramiler kazandı bir ufak yılan balığı tuttuk onuda geri saldık...
    -ne varsa levrekte var ...döndük çaya hem üst tarafta haramide yoktur.yemlide atarız atçekte yaparız
    sete geldiğimizde suda hareket var kefaller ara ara kaçışıyor bu demek oluyorki levrek var. hemen takımları çıkarttık suya baktım akıntı az.. pek sevmesemde top takmak zorunda kaldım.:eek: çünkü 40-50cm altta taşlar var top olmazsa çok takılıyor silikonlar...oturağı açıp oturdum, yanıma yılan balıkçı çırakta geldi işin püf noktalarını kapıyor çaktırmadan:D 10-15dk.lık atçekin ardından sert bir vuruş ve ani tasmalama balık oltada:) o sert vuruşa gelen 30-35cm arası bir palaz hoşgeldin dedik misafir ettik daha sonra yarımsaat daha bir çalışma ve bir vuruş daha gene tasma ve balık oltada:) bu biraz daha büyük yaklaşık 700gr civarı bir palaz:)
    -bizim yılan balıkçı abi ben bidaha geldiğimde bu levreği mutlaka deniyecem.
    -iyi dene bakalım beni bayağı bi kestin bişeyler kapmışındır heralde dedim :D biraz gülüştük bi yandan atıp biyandanda anlatıyom suyun durumuna göre nasıl çekileceği ve neler takılacağı hakkında bilebildiğimiz kadar bişeyler anlattım.daha sonra arkadaşlar arabaya yatmaya gitti.
    yarın dersi olan ben... uyumaya giden onlar:D :D
    saat03:30 dan sonra su çekilmeye başladı ve çayın içlerine giden levrekler geri çay ağzına gelmeye başladılar.
    her tarafta kamit kaçışması ve levrek çatlatması var bazen 7-8 yerde aynı anda çatlatıyor..
    ama oltada tık yok kafayı yememek içten bile değilbanghead biraz daha denedim baktım olmayacak dedim
    -oğlum git yat yoksa yarın işin kök:D
    gittim arabaya dedim arkadaşa
    -kalk heryer levrek kaynıyor at biraz nasibini ara ben yatıyom
    arkadaş diyoki madem kaynıyoda sen niye yatıyon:D :D :D
    o da haklı :D yatacam çünkü yarın işim var
    15dk arabada debeleniyom uyumak için ama yok gözler kendiliğinden açılıyor.
    içimdeki ses diyoki : dışarda balık birbirini yiyiyor senin yaptığına bak
    dayanamıyom çıkıyorum tekrar oltayı alıp başlıyorum atmaya... daha ikinci atış bi ağırlık refleks olarak tasmalıyorum ama hareket yok eyvah taşa takıldı galiba:eek: derken2-3sn duraklamanın ardından bi sallantı hooked taş kafa atmıyosa bu kesin balıktır diyorum ve başlıyorum çekmeye:D
    çekmeye derken gelmiyo ara ara kalama alıyor:D
    iyice bi levrek:) millet arabada uykuda kepçede yok yanımda. kumsal olsa geri çıkıp sürüyecem ama arkam 2m toprak duvar. su kıyısında iri taşlar:eek: kaçırmasam bari diyorum balığı kıyılıyorum ama zorluyor ve yolverip iyice yoruyorum.
    tekrar kıyılıyor yorulmuş belliki iki taşın arasına sokup alıyorum:D :D :D
    balığı arabanın penceresine getirip camı çalıyorum
    bizim uykucuların hepsi dışarıda:D :D
    başkada balık olmuyor(bizim yılan balıkçı çırak bir hafta sonra ilk levrek denemesinde yarımkiloluk ilk levreğini aldı) ilk raporumda kantarın topuzunu biraz kaçırıp uzun tuttuk galiba kusura kalmayın size daha irileri rastgelsin
    yükleyebilirsem resimide atacağım

2. timursen89422

timursen89422 timur

bu arada son balık 2300gr geldi yazmayı unutmuşum:D

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    güzel paylaşımın için teşekkürler:) güzel levrekler almışsınız..:hungry:

4. timursen89422

timursen89422 timur

beğendiğinize sevindim üstadım:) sizin öğretici paylaşımlarınızıda severek okuyoruz:)

5. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Tebrikler Timur bey, çok güzel balıklar. Devamını dilerim :)

6. hakanblmr

hakanblmr hakan

Favori Kamış:
    shimano modelleri ve uzun göl kamışı
    En İyi Avı:
    sargoz 1 kilo
    bir türkçe ögretmeni olarak yazdığıgın kompozisyonu begendim balık yakalama azmin de süper rastgele

7. timursen89422

timursen89422 timur

teşekkürler .sizlere daha irileri gelsin inşaallah:)

8. timursen89422

timursen89422 timur

hocam şaka yapmıyosundur inşaallah:) iyi diyorsan şu hasta olmadan önceki kırgın halimle gittiğim avıda raporlayayım diyordumda:D millete gına gelmesinide istemem hani:)

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Hocam iyiki yazamıyorsun bide yazsan ne olacak kim bilir. :D
    Harika rapor. Tam bizim avlak diyalogları.
    "Madem çatlatıyor, sen neden yatıyorsun"a yarıldım. :D:D:D

Güzel bir av olmuş, nice güzelleri nasip olsun.
    Ben çok beğendim yazını, çok doğal ve sıcak yazmışsın, eline sağlık. :)
    Avlağı çekerken çok dikkat et hocam. :D Ben dahil tüm yöre anladı zaten de yabancılar da çakozlamasın. :D Antalya'dan bile takip eden var. :D:D:D

10. timursen89422

timursen89422 timur

beğendiğine çok sevindim :) aslında üst tarafta avlanıp fotoyu alt tarafta çektim:) arka planı kaybedeyim diye kelleyide kestim ama genede anlaşılıyor galiba:p gerçi bilmeyen zor anlar heralde:) antalya dan kastın aykut sa o bizim buraların kurdu oldu zaten bilmediği avlak kalmadı:D

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Haklısın hocam, bilmeyen anlamaz, bilenler bu hafta sonu avlağı doldurur. :D
    Neyseki benim işim çıktı bu hafta, sinir stres olmayacam. hihi
    Kırgın halinle yaptığın avı da bekliyorum. :) Aynı avlaklardan, akıcı rapor okumak çok keyifliymiş. :p Çok gazlayıcı ayrıca. :)

12. nicholai hel

nicholai hel Aykut

hihi hihi hihi

Sen Volkan'a bakma Timur hocam, bu ara kafayı benle bozdu o :D :D

Rapor müthiş olmuş, an be an yaşadım vallaa, eline sağlık. Bir de tanıdık avlak olunca okuması daha bi heyecanlı oluyo, gözünde daha iyi canlandırabiliyosun ortamı :D hihi

Balıklara gelince, hiç şaşırmadım desem. :eek:
    Afiyet olsun.

Asıl göç paşaları giriş yapınca haber bekliyorum Timur hocam, aklında olsun. Hem bu sefer silikonlarım da tam :D o malum iki üç modelin ikişer üçer renginden bol adetli biçimde hemde :D

Niye sana söylüyorum, Volkan da haber verir tabii (eğer daha fazla sinir etmezsem:D) ama siz daha sık yokluyorsunuz ya, daha güncel istihbaratlar sizde ;) Hem bakarsın Volkan çay demlerken göç levreği gireer, çıkaar, gider belli mi olur! :D :D :laughing:

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :eek: :eek: :eek: :eek: Doğru diyorsun, hasetlikten sanırım. :D

Canım benim, sen nerden tanıyorsun bu avlağı? Hiç gittin mi de gözünde canlandırdın? :p :rolleyes: :laughing: hihi hihi hihi

14. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Gittim tabii ama sen yoktun! hihi hihi :D :D :D :laughing:

15. timursen89422

timursen89422 timur

:laughing: volkanın çay muhabbetine çok güldüm
    biz haftada bir gün devamsızlık yapmadan yokluyoruz avlakları eğer paşalar ziyareti sıklaştırırsa haber uçururuz sizede inşaallah:) gönlünce avların olsun:)

16. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Ama güzel çay yapıyo vallahi, parmaklarını içersin :D :D

Abi sizdeki azim bende yok vallahi. Bırak beni, Kadir abi'de yoktur. Bırak Kadir abi'yi, Volkan'da yoktur!! :laughing: :laughing: :D :D :eek:

Duy duy Volkan, adamlar her gün yokluyor. Hatta nöbetleşe uyuyorlar arabada :D Senin de bu haftasonu işin çıkmış. Laf! :D :D

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi dur sende, yaramı deşme şimdi. Benim ne işim çıkabilir de, hanımın işi çıktı. Saat 10:00'da doktordan randevu almış c.tesi sabahına. Bende cuma av yapmayı tercih ediyorum genelde. C.tesi stres atmak bir yana, stres sahibi oluyorsun.

Pazar günü tatil olduğundan ne kadar ilgili ilgisiz adam varsa avlaklarda oluyor. Işık açan, müzik açan, bağırıp çağıran.... :rolleyes:

Aslında Cuma şiddetli yağmur var. Cuma yağmurda av planlamıştım ki maalesef yattı. Panço yağmurlukla şakır şakır yağmurda av. :D:D:D Tam deli işi. :laughing: Levrek yapar mı, yapar. Kimse de olmaz.... :p hihi
    Sabah araba çamurda batmazsa değme keyfine. :D

Neyse artık, öteki ay deneyecez. :D Haftaya neden değil dersen, c.tesi profa 250 tl bayılacağımdan ayın 15'ine kadar rapor okuyacam büyük ihtimal. :eek: :D

Levrek raporu açmayın bari de; huzurla 3 haftayı tamamlayayım. :p :eek:

Hergün demiyor, her hafta birgün diyor. Ki ben zaten biliyorum bunları. Bizim Bergama da çok iyi levrekçiler var. 5-6 kişi sayabilirim ki, bir tanesinin tuttuğu levrek tüm Akdeniz bölgesinde çıkan levrek kadar falan. :eek:
    Amatör avcılık yönünden pek uyuşamadığımızdan pek takılamıyoruz maalesef.

Onlarda çeşitli yerlere gider, birbirlerini haberdar ederler. Hemen hergün biri biryerlerdedir. Çok agresif ve organize hareket ederler. Gün zaman mefrumları pek yoktur. İşleri de kısmen müsaittir bu yaşam şekline.
    Bana da çok yardımları dokunmuştur bir çoğunun. Rapor yazmazlar, yabancı adama bilgi vermezler pek vs.vs.

Benim durumumda bu kadar oluyo, Aykut'um. İzin saklıyorum levrek için. Henüz değil. Haftada 2-3 balık bizler için yeterli değil. Benim haberim olur sürüler bölgeye gelmeye başlayınca. Sevgili Timurdan sonra olur belki ama gene de kaçırmam. Bi aksilik olmazsa bu sene sert ve agresif avlar yapacam. Zaten malzemelerim de ona uygun artık. ;) Tabi nasip kısmet ama erken gaza gelip izin patlatmak şu anda hata olur. :) Kasım ayı da bizim en yoğun ay. :eek:

18. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Aaaaahhh Ahhhhhhh Bir Gün Bende bir Levrek yakalayip boy boy fotolarini çekeceğim :)

Tebrikler..

19. timursen89422

timursen89422 timur

hergün değil ancak haftada bir ve nadiren ayda birde olsa hafta içi gidebiliyoruz:) avlaklar bize 80km uzakta osebeple hergün yoklama imkanımız yok maalesef:eek: hafta sonları hava levreğe uygun olursa ne aala yok olmazsa gecenin ayazında pikniğe devam:D

20. timursen89422

timursen89422 timur

rapordaki levrekler akın levreği sanırım:) çok güzel levrek vardı suda ama kamitin çokluğu sahteye rağbeti azaltıyor. suyun serinleyip kamitin seyrelmesi lazım zannımca:) bu arada tavsiyem iznini ayın olmadığı zamanlara getirirsen çok daha farklı bir atmosferle karşılaşabilirsin;)