Gecikmiş bir av hikayesi ve cennet'te kalamar şov!

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında babacakka tarafından paylaşıldı.

1. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    YAYIN 12 kg,LEVREK (DENİZ)2-3 kg
    Herkese merhaba,
    Ben işlerimi ayarlayıp kendime ve aileme daha çok zaman ayıracağım desem de iş tempom hiç düşmedi.Malum turizm ile uğraşıyoruz,zaten yüksek sezondayız üstüne de başka bir otelden iyi bir teklif alınca biz de çalıştığımız oteli değiştirdik.İşler sonra öyle bir yoğunlaştı ki Ağustos ortalarında yaptığım bu av seyehatini ancak şimdi sizlerle paylaşmaya fırsat bulabildim.Evet gelelim avımıza;
    Küçükbahçe'den Aydeniz pansiyondan en son ayrılırken her zaman ki gibi kalbimizi ve ruhumuzu orada bırakmıştık,baksanıza buradan ayrılırken insan ruhunu bırakmaz mı?

Bu seyehatten sonra işlerimi yoluna koyup uzun ve yorucu bir iş seyehatinden sonra beni İzmir'ime aileme götürecek uçağa binerken halim karşınızda,nasıl dağıtmışım değil mi?

Evime kavuşur kavuşmaz 1 haftalık tatilim için hazırlıklara başladık,ev ahalisi çok neşeliydi.planımız 3-4 gün bana göre cennetin yeryüzündeki temsilcisi Küçükbahçe Aydeniz Pansiyondu,sonrada Marmaris,iyi değil mi? ve yollara düştük,yollar yollar sevdiklerimize kavuşmamızı sağlayan yollar..

Sevgililerime balıklarıma,, engin maviye kavuşturacak bu yollar da bitmek bilmiyor,elimde olmadan hız yapıyorum ama sonra fark edip tekrar yavaşlıyorum.Yolda hem araba kullanıyorum hem de 2 yaşına bile girmemiş oğluma Küçükbahçe'de bıraktığım adını kocabaş koyduğum müreni, siyah yıldız diye çağırdığım koca gözlü orfozu ve deniz atlarını anlatıyorum bakalım beni görünce heyecanlanacaklar mı? ohhh çok Şükür Nihayet Pansiyonumuza geldik,Pansiyonun en tatlı insanı annemiz bizi tarhanalarıyla karşılıyor ..Halis ev tarhanası mis gibi de kokuyor...

Başta Erol Abi olmak üzere herkes bütün içtenliği ile bizi karşılıyor.Anne bana kızmış niye Hayri Amcanın resmini koydun diye,zor bela gönlünü alıyorum,Hayri Baba'yı kıskanmış biraz.Ben de ondan gizli çektiğim resmini affına sığınarak burada yayınlıyorum,nihayet ellerini öptürüyor hayır dualarını da alıyorum.Erol Abi sağolsun çayı demlemiş bile karşınız da Erol Abi, Gülsüm Abla ve ben,av öncesi yorgunluk çaylarını içerken...

Dalmak için akşamı beklemek lazım,dayanamıyorum akşama Büyük Usta Hayri Baba ile sırtı planı yapıyoruz,dalış sabaha artık,ikindi namazını kılan Hayri Baba ile teknemize doğru yol alıyoruz.Vakit kaybetmeden Hayri Baba takımlarını kontrol ediyor,İşte Büyük Balıkçı Hayri Baba;

Bismillah dedik ve başladık sırtıya...inanın burada şimdi denizlerin yakışıklısı trofe bir sinarit resmi koymayı çok isterdim ama nasip işte.. yok olmadı bildiğimiz daha doğrusu Hayri Baba'nın bildiği her yeri gezdik ama tık bile alamadık.Ben içten içten keşke dalışa gitseydim derken Hayri Baba beni anlamış olacak ki;
    - Üzülme evlat dur bakalım daha avımız bitmedi ben şimdi seni bir yere götürücem bakalım Allah (cc) bize neyi nasip etmişse alırız dedi ve takımı toplamamı istedi.Tam toplamaya yeltendim ve kütttt aha bu ne ki şimdi? baktım hafif bir asılma neyse heyecanla çekmeye başladım,ufak birşey diye de tekneyi boşa bile almadım ama Deniz bizi bugün boş çevirmeyecekti sanki,işte günün ilk güzeli yaklaşık yarım kg (biraz abartmış olabilirim) melanur..

Dümende Hayri Baba yola koyulduk,Hayri Baba kıyılara dikkatlice baka baka seyir ediyordu,birden tekneyi boşa aldı ve teknenin yönünü rüzgara göre ayarladı,buradan kalamar yakalamayı düşünüyordu,

- Evlat demirimizi geçen hafta çaldılar inşallah akıntı olmazda iyi kalamar yakalarız dedi ve ilk kalamar takımını bana verdi,akşam ağır ağır çöküyordu ve yerimiz çok sapaydı,uzakta belli yerlerde balıkçılar kümeleşmiş kalamar vs.tutmaya çalışıyorlardı.Derinlik yaklaşık 40 kulaç kadardı ve ben ne yalan söyliyeyim umutsuzca oltamı salladım.Daha olta aşağıya iner inmez küttt bir ağırlık o da ne yakaldık galiba..evet daha atar atmaz ilk kalamarı yakalamıştık.Kalamar yakalamak zevkli ama şu mürekkep atıyorlar ya benim de bu konuda hiç şansım yok,ilk kalamarın mürekkebi yüzümde patladı :) biz oltaları sallayana kadar kerterizden uzaklaştık,malesef akıntı çok fazlaydı,demirde olmayınca yerimizi sabitleyemiyorduk.her seferde tekrar motoru çalıştırdık ve tekrar kerterize geldik,tekrar salladık ve kalamarları aldık,böyle böyle 8-9 sefer geldik ve hiç boş çekmedik,sanki aşağıda kalamar bahçesi var.artık hava karardı ve biz de bu kadar yeter diyerek dönüşe geçtik.Evde pardon pansiyonumuzda bizi egenin harika zeytinyağlıları bekliyordu,sonrası mı sonrası muhabbet,çay,Hayri Baba ve Erol Abinin anıları falan gece yarısını bulduk.Sabah dalışım olduğu için güya erken yataaktım,ama bu muhabbet bırakılır mı,sabah erkenden kalktım ve sevgililerime merhaba demek için giyindim.Suya girer girmez mırmırlar beni karşıladı,niyetim önce gezmek dönüşte nasibimizde ne varsa almaktı,yalnız eşimin ahtapot siparişi vardı ve inşallah kg üstü karşıma çıkar diye buruna doğru palet çırpmaya başladım.Çevremdeki mırmırlar beni cezbetmişti,dayanamadım birkaç parça çok da büyük olmayan 2 parçayı aldım,buruna varır varmaz sarpalar eriştelerin üzerinde danslarıyla beni karşıladılar,bu misafirperverlikleri için teşekkür edip bir tanesini de dizgiye yanıma aldım :) bakalım kocabaş ne yapıyor diye yuvasına dikkatlice daldım,ne yalan söyliyeyim bu müren milletine güven olmaz hele dizgide balık ta varsa,ve bu benim şimdiye kadar gördüğüm en büyük mürense,dikkatli olmakta fayda var.İlk dalışım temkinliydi yuvaya baktım ama kocabaş yoktu,Allah Allah geçen sefer de görememiştim yoksa başına bişey mi gelmişti.Tekrar daldım ama yine yok.Üzüldüm tam öyle tepede bakarken aşağıda arkadaşımın o koca kafası başka bir oyuktan belirdi.Oh beee ulan korkuttun beni kerata başına bişey mi geldi. Beni tanımadı tabi,ağzını açıp kapatıp duruyor.Bir ara o koca kafasını sevmek istedim ama o dişlerini görünce hemen vaz geçtim.Dizgimdeki bağısakları sallanan sarpayı çıkartıp yuvasının önüne bırakarak oradan uzaklaştım.Rotam siyah incim orfozun yuvasıydı.Zıpkınla vurulması yasak olan bu hayvanlar akya ile beraber bana göre en güzel gözlere sahip olan balıklar.10 dakika sonra yuvasının önündydim.Her zaman yuvalandığı taşın altına indim evet güzel gözlüm beni bekliyordu.Keşke bir makinam olsada o gözleri size de göstersem.Hemen deniz kestanesini parçalayıp ellerimle beslemeye başladım,sanki tanıdı beni bu sefer ellerime çok cabuk yaklaştı,onunlada vedalaşıp ahtapot aramaya başladım,nihayet limit üstü bir tanesiyle karşılaştım ve hemen söndürdüm yolda birkaç parça sargoz daha alarak eve dönüşe geçtim.Sonrası mı,sonrası aynı be dostlar,kah daldık kah tekneyle açıldık ve çok şükür Deniz bize hep rızkımızı verdi.Aydeniz pansiyondan sonra yolumuz Marmaris'e düştü orada da mercan şov vardı ama oğlum Hüseyin rahat durmuyor ve iftar yaklaştı hanıma yardım etmem lazım,marmaris seyehatini de söz isterseniz en kısa zamanda paylaşıcam,şimdi size birkaç ta fotoğraf,gözünüz şenlensin.Her ne kadar sürçü lisan ettiysem affola,Daha iyileri sizlerin olsun ,Rastgele...

2. filinta_35

filinta_35 haşim özkamalı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    YOĞURTÇUYU DENİZE ATACAM:))
    ;)

hocam anlatımın mükemmel olmuş roman gibi yaşayarak okudum saolasın paylaşımın için teşekkürler :) :) :)

:cool: :cool: :cool:

3. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    Yahu hocam öyle methettinki şurayı sırf bunun için arayıp bilgi aldım vallahi :))
    İlk fırsatta bir hafta sonu gideceğim , bu kadarda ballandırılmazki canım giden var gidemeyen var :D:D:D:D

4. filinta_35

filinta_35 haşim özkamalı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    YOĞURTÇUYU DENİZE ATACAM:))

:D :D :D :D :D

duygu sömrüsnede bak:p :p

:cool: :cool: :cool:

5. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    Beğendiğine sevindim.Rastgele

6. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:

Kesinlikle tavsiye ediyorum, umarım daha iyilerini sizler yaşarsınız.Rastgele

7. cello1956

cello1956 Celalettin EREN

:) Kardeşim herşey bir yana yer çok güzel.Allah herkesin gönlüne göre veriyor,bizede inşAllah nasip olur.Rastgelsin.:)

8. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Murat sağolasın paylaşımın için özlemiştik Aydeniz pansiyonu sayende tekrar kavuştuk bir seferde Aydeniz pansiyona organizasyon yapalım bari baksana Murat ballandıra ballandıra anlatıyor insanın içi gidiyor.:D

9. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    Evet abi cennet bir vatan da yasıyoruz, umarım sahip çıkarız ve evlatlarımıza da bu güzellikleri yasatırız.

10. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    Keske oda sayıları yeterli olsa da bir organizasyon düzenleyebilsek.Malesef pansiyon 6-7 odalı ama günübirlik olabilir ;) biraz da böyle anlatmaktan çekinir oldum,kendini bilmezler umarım gitmez oralara,gerci jandarma komutanıyla tanıstım,bu konulara çok vakıf ve bilinçli,yerli halkta öyle duyurulur :)

11. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Çok güzel bir anlatım... çok şahane avlar... harika muhabbet... daha ne olsun... Rakının da hakkını vermişsiniz...:D:D:D Allah keyfinizi bozmasın;) Ailenizle uzun ömürler geçirmenizi dilerim...

12. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    ya usta ıcım bı acayıp oldu boylede anlatılmaz kı dalan var dalamayan var bende su altı avına merak sardım ama ıstanbul maltepe cıvarından bır ustat bulamadım henuz bu arada cuma aksamı dragros kum ıskelesınden ılk vatozumu cektım nasıl ıgneden cıkarılacagını nasıl pısırelecegını anında ogrendım cevredekıler saolsun tadı da cok guzeldı 1.5-2 kıloluk bı vatozdu valla ben gelıncıge ıskorpıte attım ama vatoz geldı yemım ıstavrıttı zaten balık parcalarıyla beslenıomus:D:D:Dbalık sevdası olan herkese rast gelsın en ırı balıklar oltalarınınızda dans etsın pazar veya pazartesı aksmı dragos kum ıskelesınde olacam eslık etmek ısteyen olursa beklerım aksam saat 9 -9:30 gıbı orda olucam.hepımıze rastgele

13. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    bu arada yenı oldugum ıcın nasıl konu acabılecegımı cozemedım daha yardımcı olursanız sevınırım cevab verırken alıntı yaparak cvb verırsenız cvb aldıgımı ogrenebılırım yada ozel mesaj olarak atabılırsınız sımdıden tessekkurler

14. gurbetteki kasabali

gurbetteki kasabali garip

tebrikler Murat harika bir anlatim Marmaris seferini bekliyoruz ama yine paylasim icin tesekkürler rast gele.

15. a_kadir77

a_kadir77 abdülkadir

Favori Kamış:
    makilalı olta
    En İyi Avı:
    eşkina-1700gr
    murat abi harika bir anlatım tebrikler. rasgele

16. ilkay882

ilkay882 ilkay

Favori Kamış:
    fenerbahçe...
    En İyi Avı:
    deniz kızı
    seninkisi bi aşk hikayesi abi.. :)

17. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    Çok teşekkürler Şafak,beğendiğine sevindim.Evet rakının hakkını verdik ;) ramazan geçsin yine veririz ;)Güzel dileklerin için de ayrıca teşekkür ederim,rastgele..

Dalanlar benim yaşadıklarımın benzerlerini zaten yaşıyordur,amaç ta zaten dalamayanlara o dünyayı biraz gösterebilmek.Bu arada tebrikler vatos için,daha önce yemek hiç nasip olmadı.Rastgele..

Teşekkürler,ilk fırsatta Marmaris seferini de yazıcam,o sefer daha bir ilginç ve güzeldi.Daha iyilerini sizler yaşayın,Rastgele..

Beğendiğine çok sevindim kardeşim,İnşallah daha iyilerini sizler yaşarsınız.

Bravo... :) evet çok güzel benzetmişsin,bu benim değil hepimizin aşk hikayesi,teşekkürler..

18. sedatk

sedatk Sedat

Huzur bulduğun yerini bulmuşşsun,ne kadar güzel senin adına :D umarım herkes sen gibi kendi cennetini bulur Murat;)

19. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    süper bir paylaşım diyecek başka bir şey yok en kötü günlerin böyle olsun

20. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    Evet Sedat,umarım herkes bulur.Ben yeri buldum da zamanı bulamıyorum :)