gecıkmış gelıncık ve ıskorpıt av raporu 23.11.2009

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ubujavine23 tarafından paylaşıldı.

1. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    uzun zamandır balıga gıdememıstım...nıyetım lufer dı ama ben yınede klasık 3 kosteklı dıp takımı hazırladım dukkanda aksama kadar 5-6 takım yaptım majestik28(alı) yı aradım balıga gıdecegımı soledım bende gelıcem dedı aksam dukkanı kapattıktan sonra saat 7 gıbı balıkcıdan balıklarımızı aldık ve kasabın yolunu tuttuk kus basıdogranmıs tavuk goguslerını alıp avlagın yolunu tuttuk avlaga geldık oltaları actık alı oltaları acarken bende 5mt lık gol kamısını acıp takımı yemleyıp zılı takıp suya saldım lufer takımlarını da suya gonderdık bır kac dk sonra kamısın zılı caldı guzel bı vurustu hafıfce tasmaladım yemın bırı gıtmıs yemleyıp tekrar saldım bu sekılde 3-4 kere yem caldırdım sınırlendım bır sey yemımı calıyodu aldım kamısı elıme suya bırktıgım yerde kursunu yere vurdurarak saga sole gezdırmeye basladım guzel bı vurus aldım ıkıncı ucuncu derken sertce tasmaladım 25-30 cm kadar guzel bır gelıncık yemlerı tazeleyıp tekrar suya gonderdım bu arada lufer takımlerında tık yok ara ara yemlerı degıstıryoz derken guzel bı vurus daha geldı kamısa hemen tasmaladım 2 gelıncıgımde geldı aynı yere oltayı bıraktım bıraktıgım gıbı 3 gelıncıgım de vurus yaptı onu da aldım 15 dk gıbı bı zaman gectı vurus lar kesıldı lufer takımında bı gerılme oldu onu tasmalarken kamısa bı vurus daha geldı llufer takımını alıye verıp kamısa kostum 4. gelıncıgımı de almıstım lufer takındada yaprak ıstavrıtten cok az bır parca kalmıstı onu da tazeleyıp suya gonderdık bır kac dakıka sohbetten sonra kamısa bır vurus daha geldı 5.gelıncıgımı almıstım yemlerı tazeleyıp kamısı suya saldım alıyle sohbet koyulastı cumhurıyet koyu organızasyonundan bolca konustuk tam ates yakma cabamızdan soz edıyordukkı kamıs a sert vuruslar basladı ıskorpıt oldugu kesındı dıkkatlıce tasmalayıp kenara aldım ıgneyı cıkarıp gelıncıklerın yanına koydum daha sonra vurus olmayın ca havanın da soguk olmasınıın etkısıye 9 bucuk gıbı takımları toplayıp eve geldık hedef balık luferdı ama kısmetımızde bunlar varmıs....

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 10 Aralık 2009
  2. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    yasasın resım yuklemeyı basardımmmmm :):):):):):):):):):):)

3. unalankara

unalankara Ünal

Favori Kamış:
    OLTA, ZIPKIN
    Favori Makine:
    mitchel makina ve kamış
    En İyi Avı:
    ORFOZ 9.750 Kg.
    Gelincikler biraz Trakunya'ya (zehirli balık) benziyor.
    Yanılmış olabilirim daha bilgili arkadaşlar bakarsa sevinirim.

4. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Tebrikler. Çorbalığı almışsınız.

5. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Balıklar gelincik, trakonya resimlerine aşağıdaki linketen ulaşabilirsiniz.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=21703&page=2

Mehmet bey avınız için tebrikler, iskorpitin maşallahı var, güzel çorbası olur.;)

6. jimmyvega

jimmyvega Erkan Küçük

Tebrikler... İlk Resimdeki Kasenin içindeki balık ne balığı? bende bir kaç kez aynı balıktan yakaladım ama onun zehirli olduğunu söylemişlerdi. o yüzden geri bırakmıştım.

7. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Erkan bey, aramıza hoşgeldiniz. Sormuş olduğunuz balık iskorpit balığıdır ve dikenlerinde zehir vardır, eti lezzetidir, çorbası harika olur.;)

Ayrıca tanışma bölümümüze kendinizi tanıtan bir başlık açarsanız sizenle tanışmak ve hoşgeldin demek isteyen dostlarımız olacaktır.

8. LapinCash

LapinCash

İskorpit çok hoş bu iskorpit ve gelincikler zehirsiz değilmi.Egerki zehirliyse nasıl pişiriyorsunuz ?

9. 56562

56562 xxx xxxxx

Avınız için tebrikler. Öncelikle tanışalım bölümünde konu açmanız rica ederim.

Birde, forum kuralları gereği mümkün olduğunca sigara v.s. zararlı alışnalıklara özendirici resimlere izin veremiyoruz.
    Bu nedenle ikinci resminizi sildim. Aynı balık sanırım son resimde zaten çatal ile orantılanmış.

Yeni raporlarınızı bekliyoruz.

10. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Tebrikler, hedef av eşkina mıydı? kısmette bunlar mı çıktı?

11. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Tebrikler bende bu gelincikleri merak ettim nasıl bir balık lezzet açısından.

12. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    mehmet hoşgeldin :)

uzun süredir yoktun ortalarda, umarım bir aksilik yoktur :)

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Mehmet tebrikler abici. Ve de tekrar hoşgeldin. Cumhuriyet organizasyonundan beri pek görünmemiştin. Umarım daha sık birliktelikler olur.:)

"Arifin fikri neyse zikri de odur"

Nerden çıkardın birader :confused: hedef balık aynalıydı ama, nasip işte.;)

14. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Nuri abi ama deniz yayını tutmuş arkadaş, harika lezzetli olur, kılçık falan yok, 3 aylık bebeğe yedir gitsin, :p

15. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    tesekkurler ewet corbalıgı aldım da hala buzlukda duruyo:)
    tesekkurler sagolun yarın kı avdan sonra yenı gelenlerle corbası olacak ınsallah

ıskorpıt zehırlıdır abısı gelıncık zehırsızdır...

tesekkurler bı dahakı sefer daha dıkkatlı olurum dalgınlık,,resım konusunda da daha dıkkatlı davranmak gorek lı onemlı bı ayruıntı uyazrınız ıcın tesekkurler.. yok yanında sıgara olan balık catalla boyutlandırılanların arasında degıldı ama olsun muhım degılll kotu ornek olmayalımm :):):):)

aslında eskına yoklaması da yapacaktım da yanımda samandıra yoktu :):):):):):)
    mukkemmel kılcık derdı yok pısır uzerıne hafıf sos kılcıgını tut at kılcık ayıklama derdı yok tadıda son derece guzel daha oncekı raporlarımda bahsetmıstım sanırım

hosbulduk ercen abı evet abuı uzun bı sure uzak kaldım bazı manevı yıkıntılar ıcındeydım allaha sukur atlattık...

tesekkurler nurı abı hosbulduk ınsallah abı av sezonuna yenı gecıs yaptım bır sure uzaktım

16. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    geçmiş olsun diyelim mehmet, her şeyin hayırlısı ;)

17. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    sagol abı evet herseyın hayırlısı ...

18. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Tebrikler arkadaşım. iyi bir av bu. :)
    Gelincik çok lezzetli bir balıkmış. Geçenlerde denemek şansım oldu.

19. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    sagol abı kısmetse yarında havanın durumauna gore gıdebılırım evet cok lezzetlıdır en guzel yanıda kılcık derdı olmaması afıyet olsun balıkcı tezgahlarında enderde olsa bulunuyo kılosu 10.000 mılyon :):):) ha yok ben yakalayıp da yerım dıyorsanız daha once avıyla ılgılı bı rapor yayınlamıstım sanırım....

20. LapinCash

LapinCash

Nuri abi sen beni güldürdün , Allahta seni güldürsün.:) Peki iskorpit zehirliyse nasıl yiyorsunuz.Birde gelincikte hiçmi kılçık yok yani tam ortasındahi kemikleri nerde :D:D