30 Ocak Cumartesi saat 01.30'da Oktay'la beraber Saroz yoluna çıktık. Nasıl olsa Ercan yok , muhakkak yakalarım, bu fırsatı kaçırmamam gerekir diye giderken Tekirdağ'ı geçer geçmez rampanın üstünde bir çakal yolun sağındaki kar yığınlarının arasından resmen önümüze atladı, maalesef o kadar yakından çıktıki o mesafede durmak veya yavaşlamanın imkanı yoktu, çarptık, arabanın önünden gelen sese kulak vererek tepedeki benzinciye girdik. Tampon önden sarkmıştı, altına eğildiğimizde radyatörden sicim gibi akan suyu gördük. Ne yapalım derken havanın çok soğuk olmasına güvenerek 5 litrelik bir su alarak yola devam dedik, malum illada yakalayacaktık, azimli balıkçıların elinden kurtulunmaz 10-15 km.de bir durup su takviyesi yapa yapa saat 07.00 gibi Gelibolu'nun namlı balıkçılarından Turgay ve yeğeni İlker ile buluştuk. Hemen arabayı sanayide bırakıp sahile gittik.İlk olarak bir zargana benim oltayı ziyaret etti,denize teşekkür edip kıyıya aldım. Arkasından bir ispendeğin sahtemin peşinden hamle yaptığını gördüm fakat yakalanmadı. Hafif yağan yağmur ve denizin çarşaf gibi olması balığın bütün hareketlerini suyun üstüne yansıtıyordu. Hemen o yöne bir atış daha ve beklenen ağırlığı oltanın üsünde hissettim, hafiften kalama açarak gerekmemesine rağmen trofe muamelesi yaparak balığı kıyıya aldım. Kilo altı bir ispendek, ne mutlu bana Yaklaşık bir saat sonra yine sağlam bir takip ve hamle, arkasından o yöne bir atış daha ve beklenen mutlu son.... Bu defa levreğin, ikinci atışımda sahtenin peşinden gelişini, suyun üstüne çıkan sırt yüzgecini görerek yaşadım, yaklaştığında hafifçe sarmayı yavaşlatmamla balığın atlaması bir oldu. Tasmayı atar atmaz kilo üstü olduğunu anladım. Bu defa gerçekten kalamayı açıp balığı yorduktan sonra kısa sürede kıyıya aldım. Neredeyse sahte ağzında görünmüyordu. Tamam dedim, şimdi artık levrekçi olma adına iyi bir başlangıç yaptım, gönlüm rahatladı. O gün akşama kadar hepimiz defalarca takip almamıza rağmen, herhalde kıyıda küçük balıkların hayli fazla olmasından başka balık alamadık. Turgay Sezgin hariç, klasik becerisiyle hem cumartesi hemde pazar birer ispendeği çantaya koydu. Oktay'ında balık yakalamasını isterdim ama kısmet banaymış. Ertesi gün öğlene kadar yaptığımız denemelerde yine takip aldım fakat kandıramadım. Unutamayacağım bir olaysa, sahilden 300 metre açıkta, suyun üstünü iki defa köpürten,yunus zannettiğim balığın bütün gövdesi ile dışarı zıplamasıyla hayatımda ilk defa dev gibi bir orkinos'u görmüş olmamdı. Kullanılan malzemeler : Kamış: Shimano Bassterra 2.70-3.00 Makine: Shimano Symetre FJ 4000 Misina: Lazer Tornado 0.22 Sahte: Sarı Gelibolu
Harikasın İlker abi, senin bu azmine hayranım, daha çok güzel avların olacağına inanıyorum, Keramet Ercandaymış dimi, götürme abi onu bir daha
tebrikler ilker abi ( şu an telefonda konuşuyoruz ) abi yolumumu bekliyordun avın detaylarını ve dakika dakika skorları zaten canlı yayında almıştım senden. inan ben tutmuş kadar sevindim, birde oktay abi alabilseydi harika olacaktı tadında nice avlara abicim ( ekmek yok yakarım ) resimleri birazdan ekliyeceğim.....
İlker abi inan kendim yakalamış kadar sevindim, azmin elinden kaçış yok. Tebrikler hem yakalamış olduğunuz levrekler için, hem de sonun da Ercan ile ilgili gerçekleri farkettiğin için Kaza için geçmiş olsun. Tatsız başlasamış olsada soncu güzel olmuş. Daha nice bereketli ve tadında avların olması dileklerimle, rastgelsin...
İlker abi her ne kadaar bu avın hikayesini Gelibolu yolunda senden duysamda,burda hikayeyi okurken o anı senle beraber yaşadım,beraber onca macerayı atlattık ama yakalayamadık,umarım beraber güzel avlar geçirmek dileğiyle,levrek içinse kocaman tebrikler...
İlker abi tebrikler Ercan'ın orada olmamasını iyi değerlendimişsin Kaza içinse üzüldüm Allah daha kötülerinden sakınsın abi
Sevgili Kardeşim İlker Bu sevinci bana telefonla yaşatmıştın ama resimleride görünce kendim tutmuşcasına sevindim. Gayet eminimki müteakip avlarında hep,arada iri levrekler yakalayacaksın. Tebrik ediyorum. Sevgiyle kal
Tebrıkler Turgay bu at cek ıslerınde ustad. afıyet olsun.Darısı herkesın basına. Ne guzel manzara.Acayıp balıklardan sıkılmıstık. hepınıze bereketlı avlar ve kavagasız gurultusuz bır 14subat dılerım. ( evlı olanlar bu sıtedeyken yakalanmayın bugundemı balık demesınler
İlker Abi tebrikler. Özellikle iri olan levrek yolun verdiği sıkıntı ve yorgunluğu unutturmuştur. İnşallah yakın zamanda bu organizasyonun daha bol balıklısını hep beraber gerçekleştiririz.
O şansını kaybetti, malum çekirge iki kere sıçrarmış Teşekkür ederim, hepimize rasgelsin..... Varmısın bir daha? O mesajı aldı zaten Amin, ne diyelimki? Aslında levrek her zaman her yerde var fakat ısrarla aramak gerekiyor bence..
Vedat abi teşekkür ederim, bu konuda senden az şey öğrenmedik, yazdıkların, anlattıkların, gösterdiklerin, herşeyden önce azmin bana yol gösteriyor. Rasgele
İnan yakalaması dahada güzel Eyvallah, sağolasın, karagöze ne zaman gidiyoruz ? Hep istavrit olacak değil ya? Turgaysa bence Saroz'un ansiklopedisi gibi, yardımlarını hiç unutmayacağım. Gecikmemesi için ne yapmalı sence ? İnan, balığın takibi, hamlesi bile herşeyi unutturuyor, o akşam Turgay'ın evinde misafir olduğumuzda yağmurun içimize kadar işlediğini gece farkettim, sabah kadar kurutamadık Bende devamı için sabırsızlıkla bu hafta sonunu bekliyorum.