Merhaba abilerim..Özür dilerim raporu zamanında yetiştiremediğimden dolayı..Okuldan dolayı fazla zamanım olmadı..Ankara'ya dönmeden önce babamın bana büyük sürpriziyle cumartesi günü balığa çıktık..Babam bana söylemedi balığa çıkacağımızı..Sabahın 6 sında babam gelip beni uyandırdığında öğrendim bu güzel gerçeği .Ve giyinip hemen arabamıza atlayıp, kuzenim, ben ve babam limanın yolunu tuttuk.Tabii ben hala şok içindeydim..Gideceğimiz son gün nasıl balığa çıkabilirdikki ? Hala inanmıyordum..Limana geldiğimizde kaptanımız ve Bülent abi bizi karşıladı.Hemen çözdük halatları ve açıldık sevdiğim maviye..Hemen sırtılarımızı hazırlayıp attık..Geçen hafta açtığım "Ceylan balığı avı" başlıklı konuda yazdığım koya geldiğimizde ben sırtı çekmekten sıkılmıştım ve aşağıya teknedeki yatağa inip biraz kestirmek istedim..O sırada Bülent abimin yeni aldığı strike pro markası sahtesine balık yakalanmışki ben bunu duyduğumda hemen fırladım yataktan..Bülent abinin mücadelesini izledim..Kamışın ucu nasıl eğiliyordu anlatamam..Bülent abi çektide çekti çektide çekti ve müthiş bir ayna..Gelen müthiş bir büyüklükte bir ceylan balığıydı..Herkes bir çığlık attı ! Tebrik ettik Bülent abimizi.Bu kadar uğraş yaptık tutamadık bu balığı ama Bülent abimiz ustalığını bir kere daha gösterdi ve bu balığı çekti..Balık yakalandıktan sonra hemen saldı Bülent abi rapalasını ve 5 dakika sonra gene kamışın ucu eğildi ve 3-5 dakikalık mücadele sonrası yazılı orkinosun aynası geldi..Nasıl bir şanstır bu ? Tabi şansla birlikte tecrübe karışınca böyle oluyor işte .Bülent abizi gene tebrik ettikten sonra yemli avımıza geçtik..Karagözleri mercanları çektikten sonra bir koyda durduk benim isteğim üzerine..Attık oltaları..Anında bir vuruş !? Çektim 3 köstekli takımımdan sadece 1 iğne kalmıştı..O iğneyede BALON takılmıştı .Herkes takımını kestirdikten sonra başka bir koya geçtik..Oradada karagözlerimizi çektikten sonra limana dönene kadar sırtı yaptık ama hiç bir şey gelmedi..Bu günde müthiş bir heyecanla sona erdi..Saygılarımla.. Fotolar :
tebrikler ve afiyet olsun. ısparoz ve mercanların yanındaki balığın ne olduğunu söylerseniz... istavrite benziyor ama
Teşekkürler herkese darısı sizlerin başına Kova mercanların yanındaki balık akdeniz belalısı balon balığı .Kendisi teknedeki herkesin takımını kesti..Tam bir baş belası bu balık