Selamlar, Pazar sabahı 5 kişi saat 06:00 sıralarında teknecimiz Cemal Kaptan ile buluşup Güvercinlikten denize açıldık.Kaptanımız sağ olsun hemen çayları demledi, bizde birkaç şey atıştırıp oltalarımızı hazırladık ve sabah suyuna saldık.Genellikle çipura, kopez, kolyoz ve birkaç mercan çıkardık. Hava 30-32 dereceydi, dalga ve rüzgar fazlaydı ama avımızı etkilemedi.Akşam suyu ile birlikte birkaç çipura daha aldık ve avımızı sonlandırdık.Güzel bir gündü. Herkese rastgele. Derinlik:60-90 mt Misina:0.30 – 0,35 lik Yem:Canli mamun,canlı yengeç Takim:3’lü, 4’lu, klasik dip takim kostek boyu 20 cm-35 cm Igne: Mustad 1250 D no:2 1251 C no:5-4, roder Makine: Okuma Raw II 65
tebrik ederim.. balıklar al yanaklı değil ilginç geldi bana. bizim yöredeki çipuraların yanakları kıpkırmızı olur. ( kuzey ege )
Tesekkürler, genellikle çiftlik yakınlarında yada eski çiftliklerin kalktığı bölgelerde avlandığımız zamanlar kaçkınlardan bolca ratlamak mümkün oluyor.Yoksa alyanaklarıda yakalamak nasip oluyor.
Tesekkür ederim. Evet haklısınız, bunlar genellikle kaçkın ya da çiftlik kenarında beslenmiş çipuralar.Tabi ki alyanağın tadı hiç bir şeye benzemiyor ama yukarı çekerken verdiği tat ve kafa atması hiç de farklı değil. selamlar....
Öğleye kadar oltamda tutuyorum zokayı, gerçi bu güne kadar bir kere kalamar, bir kere de sübye yakaladım ama diğer arkadaşlardan kalamar yakalayan çok oluyor.Hatta ayrı bir olta ile 4'lü kalamar takımı yapıp sallayanlarda var.
Tebrikler. Bizde eşimle beraber ekim sonunda Güvercinlikte ava çıktık fotolardan anladığım kadarıyla aynı yere götürmüşler. İğnelerimiz iri çupra için ufak kalmasına rağmen 20 kadar çupra aldık bi o kadar da saldık. Çiftlik yakınında avlanınca insan sanki gerçek balık avcılığı yapmıyormuş gibi hissediyor. Ama tavsiyem bir kez bunu deneyin kiloluk çupranın gelişi çok hoş oluyor. Hiçbir zaman kıyıdan yakalanan yasal boydaki daha küçük bir çupranın hazzını vermemekle birlikte.
Tesekkür ederim.Evet haklısınız, Didim-Akbükte kıyıdan çektiğim 300gr 1 adet çipura buradaki kiloluklara bedeldi.Fakat güvercinliğinde tadı başka oluyor....Saygılar...
Balıklar güzel, küçük kardeşimiz çok sevimli. İkisine de maşallah. Allah analı babalı büyütsün. Rastgele.