Selam arkadaşlar uzun süredir siteye rapor göndermemiştim gecikmiş bir Turna raporu, Yer Söylenmez, Yem, Rapala ve özel sır gibi sakladığımız kaşığımız. Aşağıdada farklı zamanlarda 2 adet ava ait fotoğraflar var.
Teşekkürler arkadaşlar, bu arada Ekipteki, Fatih, Mülazım çok teşekkür ederim, geçmiş zamandaki fotoğrafları toparlayıp bir ara foruma göndereceğim.
En son kapulukaya ya gittiğimde heryer ağ ile dolu idi, atladım bota aldım bıçağımı parçalaya parçalaya geldim gelirken jandarmayı haberdar attim ne gelen var ne giden Ankara Jandarma genel komutanlığını aradım Kırıkkale jandarma komutanlığını şikayet ettim, sonuç nedir bilmiyorum sürekli şikayet ediyoruz, bu ağ kullanan şerefsizleri ama jandarmada eskisi kadar ilgilenmiyor, İvedik organize sanayi girişinde binibüs ile satış yapan bir balıkçı var yasak sezonda dahi turna ve sazan satıyor iri iri sürekli şikayet ediyorum polisinden jandarmasına defalarca şikayet ettim. Ama sonuç sıfır...
Hafta sonu 1000 mt ye yakın ag gördüm suyun icinde, pişman oldum yanıma bıcak almadıgıma. Jandarmayı aradım 2 defa sallamadılar, jandarma sallamazsa bilek kuvveti nereye kadar...?
Allah Allaaaahhhh.... Jandarmanin dikkate almamasina bir anlam veremedim :S :S :S O zaman kucuk bir tavsiye size ; birdahaki sefere direkt olarak Jandarma alayina sikayetinizi edin lutfen (cok rica ediyorum) Hem sikayet ettiginiz karakolun duyarsizligini hemde goldeki aglari sikayet edin alaya.O zaman inaniyorumki kesin bir sonuc alinir. Bu habere gercekten cok uzuldum ... Bende Jandarma olarak yaptim askerligimi ve en kucuk ihbarda hemen olay yerine varirdik.Gereken islem ne ise yapardik. Simdi Jandarma ile ilgili boyle bir haber okuyunca cok ama cok uzuldum. Jandarmadan beklenilmeyecek bir davranis bu.
abi ne yaptınız gölde balık bırakmamışsınız maaşallah. tebrikler güzel avlar olmuş umarım daha iyileri önce bana ) sonra sizede nasip olur ))))
suda parçaladığınız ağlar tırıvırı gibi katliama devam etmeyecek mi peki? bunu düşündük mü? parçaladığınız ağları umarım su dışına çıkartmışsınızdır
Elbette düşündük düşünmez olurmuyum. Arkadaşlar önce ağlara takılmış olan bir çok balığı tekrar suya iade ettim sonra tabiki o kocaman ağı botla toplayamacağım için ağı ortadan ikiye kesip göle bırakmadım... Aralardan kocaman kocaman delikler açarak ağın belirli kısımlarını kullanılmaz hale getirdim...
Murat bey güzel bir av günü yaşamışsınız sizi ve arkadaşınızı kutlarım duyarlı davranışınız için teşekkürler ama jandarmanın davranışına bir anlam veremedim bereketli avlarınız olsun rastgele
tebrik ederim gerçekten turnalar çok güzel... her ne kadar sazancı olsamda böyle bir turna avının içinde olmak isterdim doğrusu.
(Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu söyleyeceklerim bütün jandarmalar iiçin geçerli değildir) Ağ ile avlanan heleki yasak dönemde çoğu jandarmayla irtibat halinde. Şikayetlerinizi hiç dikkate almamalarıda bu yüzden. Çünkü Jandarma ya da Hatrı sayılır güzel balıklar veriliyor. Bilmem anlatabildim mi ! Benim devamlı gittiğim avlağımda da aynı olayla karşılaştık. Bizzat köylü ile konuştum. Adamlar 1 haftada 2 kere 500 mt ağ kullanmışlar. Jandarma arandı ama malesef kimse bizleri kale almadı. Sinirimden suya girecektim amma velakin ağın nerden nereye olduğunu kestiremediğim için suya girmeye cesaret edemedim. Ve şunlarıda eklemek isterim kii bunlar bizzat köylüden duyduklarım. Adamlar hem çok büyük sazan almışlar ( aynalı) Hemde ufak. Peki soruyorum bu balıklar acımassızca böyle katledilirse Ben ileriki yaşlarda ne avlayacağım! Onu geçtim benim çocuğum ,Torunum?