merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım 2 gündür forumları okuyorum kısmet olursa bayram tatili için gelibolu saroza gidicem ve ay sonuna kadarda oralardayım şu sıralar sarozda ne tür balıklar mevcut ve nasıl avlanmasını tavsiye edersiniz bilgisi olan arkadaşlarlardan yardım rica ediyorum herkeze hayırlı günler hayırlı kandiller .rastgelsin
aramıza hoşgeldınız forumumuzun faydalı olması dileğiyle. orada avlanan arkadaşlar size yanıt vereceklerdir.
teşekkür ederim hoşbulduk sanırım yardımcı olacak arkadaşlar konuyu görmediler neyse artık ya nasip ya kısmet vira bismillah çekip çıkıcaz balığa umarım guzel bir av olurda bu platformda sizlerle paylaşabilirim.
merhabalar arkadaşlar bugunkü balık avımda saros da kavakköy mevkiinde çok şükür 750-800 gr ispendek alabildik gerisi genelde 15-20 adet hilaki aldık.en kısa zamanda resimlerini sizlerle paylaşırım. iyi akşamlar.
Bak hele, zamanında hoş geldin dememişiz. Nur top gibi de soruların oldu ama, Çetin hoşgeldin. 1- İspendek nedir? 2- Hilaki nedir?
Abi arkadaşımız off konumunda izninle ben cevaplayayım ispendek levreğin küçüğüne deniyorda hilaki'yi bilemiyorum ilk defa duydum ama tahminimce yanlış yazım olabilir bu balık olsa olsa lidaki'dir oda çipuranın ufağıdır
. Eeee Nur topu gibi de soruları oldu... Nuri gibi de abileri oldu . 1- İspendek nedir? İspendek Levreğin bebe halidir. 2- Hilaki nedir? Hilaki diye bir şey yoktur HİLARYA diye bir şey vardır. HİLARYA (Tekirdağlılar İLARYA der.) Kefalin bebe halidir. Genelde Levrek yakalamada kullanılır.
yazıdan anladığım kadarıyla kavak tarafındasın kavak köylülerden yardım iste ve maun çıkartmayı öğrenerek kavak çayından yakalayacağın maunlarla karagöz vb. balıkları avlayabilirsin ah saroz ahhhhhhh
Eeee Nur topu gibi de soruları oldu... Nuri gibi de abileri oldu . 1- İspendek nedir? İspendek Levreğin bebe halidir. 2- Hilaki nedir? Hilaki diye bir şey yoktur HİLARYA diye bir şey vardır. HİLARYA (Tekirdağlılar İLARYA der.) Kefalin bebe halidir. Genelde Levrek yakalamada kullanılır.
Bu zamanlarda kavak çayının denize karıştığı yerde dil balığı barbun kefal bol olur ama oltaya gelmez genelde keşandan gelenler çayın iki yakasına barbun ağı gererek balık yakalarlar denk gelirse onların ağından maunda çıkabilir
ticari balıkçıları ilgilendiren 2/1 tebliğlerde bile açıkça ifade edilirki her türlü akarsu ağzına ağ germek yasaktır lütfen bu ağ gerenleri gördüğünüz zaman karadan ağ geriyorlarsa jandarmayı denizden ağ geriyorlarsa sahil güvenliği bilgilendiriniz
Merhabalar kusura bakamayın ancak nete girebildim bizim burda 3 g ile ilgili bazı sıkıntılar var neyse sorduğunuz sorulara cevap vermeye çalışayım öncelikle gerçi bazı abilerim benim yerime cvp vermişler onlara da teşekkür ederim.ispendek balığı levreğin 1kg den ufak olanına deiniyor 950 gr dahi olsa en azından buradaki abilerim öyle söylediler. hilaki balığı ise tarcan abinin söylediği gibi hilarya balığı yani çupranın ufak olanı yerel dilde hilaki deniliyormuş.bu arada birde resimleri ekleyebilirsem güzel olacak.