Hafta sonu tatilimi her zamanki yerim Gelibolu-Yeniköy’de geçirdim.Sabah saat 7’de oltamı tam suya atacakken arkadan yeşil renkli Doğan marka araçtan gelen bir korna sesiyle geriye döndüm.Korna çalan Turgay Abi idi.Mesut yakaladım seni dedi.Bana burada değil dere ağzında olta at dedi.O da Murat Abi ile at-çek yapmaya gelmiş.Bende oltayı alarak dere ağzına gittim.Kefaller ortalıkta cirit atıyordu.Ama o anda yanımda kefal için herhangi bir takım ve yem yoktu.Yem olarak sardalya,karides ve tavuk göğsü kullandım.Misina Oscar Kevlon 0,20, iğne owner 50116 2 numara.Bu iğneyi tavsiyeler üzerine ilk defa kullandım.Çok da memnun kaldım.Dere ağzındaki denememde bir çupra tuttum.O sırada balıkçılıkla uğraşan Cengiz Bey kendi teknesi ile çapariye çıkmayı teklif etti.Bende çok memnun oldum.İlk defa tekne ile balığa çıkacaktım.Eniştem,ben ve Cengiz Bey ile açılırken Turgay Abi ile karşılaştım.Bir tane zargana tuttuğunu ve saldığını söyledi.Benim çapariler kahverengi tüylü,Cengiz Bey’in ise siyah-beyazdı.Ben ve eniştem toplamda 8 istavrit ve kolyoz tutarken o siyah-beyaz tüylü çaparisi ile ara ara çapariler dolu çekiyordu.Kahvaltıdan sonra benim Kolibri KM300 botu kurarak açıldık.Bot gerçekten tam bir denizci.İçi rahat.Ayağa çok rahat kalkılabiliyor.Üç kişi çok rahat balık tutabilir.Moturum şimdilik Haibo 54 elektrikli motor.60 ve 72’lik akülerimiz var.Ama en kısa zamanda benzinli motor almalıyım.54’lük motor 2 kişi ahşap taban botta zorlandı.Olta takımları ve yemler aynı.Balığı en çok karides ile yakaladık.Yeniköy kıyı yapısı çok çeşitli olduğundan mera olarak çok bereketli.Her balık için olması gereken her türlü deniz yapısına sahip olduğunu tespit ettim.Derinlik ve deniz yapısı çok sık değişiyor.Balık tutarken iyi ki eniştemi yalnız bırakmadım.Çünkü bol bol iri trakonyalar yakaladık.Eniştemi uyardım.Enişte hastanelik olabilirdi.Takımları kesmek zorunda kaldık.Trakonyalar nerdeyse kiloluk ve ikişer ikişer geldi.Balık olarak kocagöz,kolyoz,ispari ve hanos tuttuk.Saat sabah 7 başladığım avımı 16:00 da sonlandırdım.Botta kol ve bacaklarımın yanmaması için en kısa zamanda bota gölgelik,uzun kollu tişört ve çok uzun capri almalıyım. [/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG] Yukleresim.com [/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG]
[/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG]
[/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG] [/URL] Yukleresim.com[/IMG]
Güzel bir gün olmuş, buradan herkese selamlar. Fotolar da çok güzeller, içimiz açıldı yine teşekkürler. Bereketli avlarınızın devamını dilerim, rast gelsin.
Mesut hocam yaşamak için çok güzel bir yer seçmişsiniz deniz ve doga iç içe daha ne olsun maşallah tam emekli yeri gününüzde bereketli geçmiş tebrikler avlarınız daim olsun rasgele.
Sevgili Mesut herşey çok güzel ,bu tip paylaşımlar tahmin ediyorumki raporu okuyanların içinde çok daha farklı bir haz bırakıyor..amatör sevdanın aynı zamanda doğa sevdalısı da oldugunu bir kez daha anlatmış oluyorsun.. devamını dilerim
Çok fotoğraflı paylaşımları sevdiğim için elimden geldiğince bol foto paylaşıyorum.Evet Yeniköy Bahçeler mevkii daha çok emekli kesimin tercih ettiği bir yer.Orada yeri olanlar içinde en kısa kalan(yılda en fazla toplamda 10 gün) ve en genç sakinleriz.Dediğim gibi deniz arazi yapısı çok değişken olduğundan fazla açılmadan veya kıyıdan çok çeşitli av yapma imkanı oluyor.Rahmetli babam orayı aldığında babama başka yer yokmu baba bu kervan geçmez yerden yer aldın diye(o zamanlar kimse yoktu).Ama şimdi düşünüyorum bu yeri aldığı için kendisine dua ediyorum.Tüm bu güzelliklerin yanında bir arsa hırsızı,malına hile ile konmak isteyen ve arsayı yıllarca işgal eden bir komşu bozuntusu yüzünen yaşanan moral bozukluğu da işin başka bir boyutu.