Gelincik balığı yenirmi?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ardaykul tarafından paylaşıldı.

1. ardaykul

ardaykul arda

En İyi Avı:
    2 saatte kıyıdan 4,5 kilo istavrit
    Üstadlar bu aralar sıklıkla iskorpit avına gidiyorum.Ve sıklıkla büyükçe gelincikler iskorpit takımıma geliyor ve bende onları geri atıyorum.Acaba bu gelincik balığı yeniyormu bazı kişilere soruyorum yenmez diyor bazıları ise yenir diyor.Hani şu denizden babam çıksa yerim tiplerinden :)

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Gelincik baligi çok lezzetlidir izgarasi tavasi pilakisi olur. Yahudiler özel günlerde yer. Persembepazarli yahudi esnaflarin sandalcilara özel siparis verdiklerine sahit olmusumdur. Tezgahta bulamazsiniz kolay kolay

3. mimarbalık

mimarbalık Alper Mallı

Favori Kamış:
    REMIXON SMART TELESURF KAMIŞ 200GR 420CM
    Favori Makine:
    Silstar VERTEX 7000
    dostum gelincik yenmez mi ya :D bende senin gibi yapıyordum..hatta iskorpiti bile atıyordum da bi daha töbe :D
    tulumunu çıkartıp tuz biber kekik nasıl istersen serpip bide una batırdın mı tavası şahane oluyor..lezzetli bi eti var..dış görünüşü ve çok yumuşak oluşu biraz düşündürüyor ama şahane yani :D
    yok yemem dersen bana gönder ;)

4. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Gelincik çabuk bozulur, o yüzden tutunca hemen ayıklarsan nefis bir balık yersin.

Rastgele, afiyet olsun.

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Hem de nasıl yenir. Çok lezzetli bir balıktır. Pek benzemese de mezgit, bakalyaraos ve bizim sularda olmayan morina balığı ile aynı ailededir. Her türlü balığı yeme imkanı olan Sultan Abdülhamit'in en sevdiği balığın tereyağında kızartılmış gelincik balığı olduğu söylenir. Roy'un dediği gibi museviler için ise çok özel bir balıktır. Gaya adını verdikleri bu balığı ekşi eriğin sosu ile özel bir şekilde pişirip yerler. Tabii bulabilirlerse. Musevilerin çok olduğu Büyükada'da balıkçılar özel olarak gelincik yakalayıp sokaklarda "Gaya geldi madam" diye dolaşarak satarlardı. Musevi vatandaşların Gaya Kon Avramila isimli özel yemeğinin tarifi şu şekilde:

http://www.yemektarifleri.org/html/...cik_baligi_gaya_kon_avramila_yeni_tarifi.html

Tabii burada yeşil erik denilen can eriği değil, kırmızı eriğin olmamışı olan ekşi erik. Yani bu tarifi ancak Haziran-Temmuz aylarında hazırlayabilirsiniz. Diğer zamanlarda kızartma veya pilakisini öneririm.

6. HAKANBAHAR

HAKANBAHAR HAKAN BAHAR

Çok güzel olur tazeyken yersen mezgite çok benzer bekleme süresine göre tat değiştirir fazla bekltme hemen ye ki mezgiti andıran değişik bir tat alasın rasgele :)

7. nidya78

nidya78 Aydın

Yemezsen bana gönder :D

8. ardaykul

ardaykul arda

En İyi Avı:
    2 saatte kıyıdan 4,5 kilo istavrit
    Hadibe :( Yav kaçgündür iskorpite gidiyorum ve kaçtane gelincik yakaladığımı bilemiyorum bile.Hemde hepsi kocamandı ya :(

9. mimarbalık

mimarbalık Alper Mallı

Favori Kamış:
    REMIXON SMART TELESURF KAMIŞ 200GR 420CM
    Favori Makine:
    Silstar VERTEX 7000
    deme ya :( bak bende üzüldüm şimdi..olsun merayı biliosun zaten yakalarsın yine bol bol :D

10. sonlimanist

sonlimanist vedatdemir

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    gs9 sımano
    En İyi Avı:
    yayın 13.5 kılo
    cok akın zamanda mıganda baya bı yakaladık cınekopa atık gelıncık geldı tavada cok guzel oluyor bayada leztlıydı ılkez yedım superdı

11. Everalone

Everalone İbrahim

Favori Kamış:
    Mermaid 4.20Cm Surf (AlbaStar)
    Favori Makine:
    AlbaStar Double 60
    En İyi Avı:
    Şimdilik Tatlısu Levreği
    Güzelim Gelincikler gitti desene artık sizden de alamıycaz :)

şaka bir yana, eşim ilk kez Lüfer için oltasını attığında ilk gelen balık hatırı sayılır büyüklükte bir gelincik balığıydı
    sayısını 4 e ulaştırdığımız bir akşam tulum çıkarmadan yaptık
    Mezgite yakın bir tadı var

henüz nasıl yakalandığını öğrenmiş değiliz bir ara izmarit, iskorpit ve gelinciğe gitmeyi düşünüyoruz hepsi birbirinden keyifli (tutması da yemesi de)