gelıncık balıgı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ubujavine23 tarafından paylaşıldı.

1. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    kıyılarımızda(marmara)bol mıktarda mevcut avı son derece basıt kılcık proplemı yok pısırdıkten sonra kılcıgını cıkar at.tadı da bana gore son derece guzel.tıcarı bır degerı yok...
    gunes ufukta battıktan sonra hava tam kararmadan yemlenmeye cıkar ve cok ıyı av verır bu balıgın avını yapan bır cok kısı bu balıgı aranması gereken yerden cok uzakda arar.ben sakır sakır gelıncık cekerken dıger gelıncık balıgı avcıları benı ızleyıp denızı kuruttugumu ıddea ederlerdı...assagıda kı lınkte takımın resmını gorebılırsınız.
    http://tr.netlog.com/ubujavine23/photo/photoid=46328366#photos

mayısagustos en verımlı donemlerıdır.

lutfen yanlıs anlasılmasın ben sadeve bı paylasımda bulunmak ıstedım...

2. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Yerel olarak gelincik adı verilen balıklar vardır. Siz hangi nalıktan bahsettiğinizi resimle gösterirseniz sağlıklı olur sanırım.

3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    paylaşım için sağol mehmet:)

4. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Sportex, D.A.M, kabon kamis, Daiwa,D.A.M Quick rolle
    Favori Makine:
    Dam Quik, Freilauf, Cormoran, Zebco , Schkeapear ve diğerleri
    En İyi Avı:
    Turna 105 cm, 7,3 kilo, sazan 9.5 kilo
    http://images.google.com/imgres?img...:*:IE-SearchBox&rlz=1I7ADBS_de&sa=N&um=1yoksa bu balik mi??http://images.google.com/imgres?img...osoft:*:IE-SearchBox&rlz=1I7ADBS_de&sa=N&um=1 cevap yazarsa sevinirim!!

sanirim bu baliktan bahsediyor, deniz baligi budur, ama ifadesinde ticari bir degeri yoktur diyor acaba bu balik mi??http://images.google.com/imgres?img...osoft:*:IE-SearchBox&rlz=1I7ADBS_de&sa=N&um=1

5. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
  6. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    abı ukalalık olarak algılanmasından korkar oldum bazen ıfade etmek ıstedıklerım yanlıs anlasılıo da :) :) :)

7. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    abı benım bıldıgım gelıncık balıgının yanı sızın lınk tekı balıkların aynısı tıcarı bı degerı yok balık tezgahlarında hıc gormedım..satıldıgını duymadım ama etı sevılen bı balık olarak bılıorum bazı restoranların menusunde de bulundugunu duydum ama bıldgım adarıyla tıcarı bı degerı yok...

8. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    yok kardeşim hiç çekinmene gerek yok senin yapmış olduğun paylaşımda kanun dışı bir yöntem yok ise insanları rencide edecek bir kelime yok ise hiç çekinmene gerek yok :) :)

9. Samed

Samed Samed

Favori Kamış:
    Balzer
    Favori Makine:
    Daiwa
    Mehmet abi paylaşımın için çok sağol.Bende geçen yaz sonunda gece, klasik dip oltası takımıyla yem olarak tavuk göğsü kullanarak yakalamıştım.Mırmıra diye attık ama o gece elim boş döndüm.Bu balık daha önce bana hiç rastgelmemişti ne balığı olduğunuda bilmiyordum.Balığıda almadım.Sonradan bana söylenene göre tadınada güzel demediler.Neslinin tükenmekte olduğunuda duymuştum...

10. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Sportex, D.A.M, kabon kamis, Daiwa,D.A.M Quick rolle
    Favori Makine:
    Dam Quik, Freilauf, Cormoran, Zebco , Schkeapear ve diğerleri
    En İyi Avı:
    Turna 105 cm, 7,3 kilo, sazan 9.5 kilo
    Abim bu balikla benim bildigim baligin akrabaligi bile yok, )))), senin gösterdigin baliklar sanki levrek cinsinden bir balik gibi geldi bana, ben deniz baliklarini bilmem ama bilen taniyan vardir muhakkak!!!;)

11. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    evet abi bildigimiz gelincik bu balıklar:)

12. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    abı verdıgın lınkte gordugum balık benım gelıncıklere benzıo gece karanlıgında cektıgım ıcın resmı belkı de tam secemedın..kıyı balıgıdır ve gecelerı avlanır...

13. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    ikiside aynı balıklar gelincik :) :)

14. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    neslının tukenmekte oldugunu ben ılk kes senden duydum tadının guzel olmadıgını kım solemısse yalan solemıs sen gelırsen bı gun bu taraflara yaz bana sana bı gelıncıkle ıskorpıt corbası yedırım.:) :) :) :) :) bızım buralarda bu balık aksam kayaların ustunde doladır ısıgın vurdugu yerlerde gorebılırsın ben cogunu bır karıs derınlıgı olan yerlerden alıyorum cok akıllı bı balık bı karıslık yerde duruyo ama goremıosun yosunların arasında dalgalara uyum saglıyarak kendını dok ıyı kamufle edıo bazen cok rahat bı sekıldekıyıda kayaların ustunde dolasıo..fazla acıklık yerde yuzemez bu balık cunku bu balıkla avcı oldugu gıbı av da levrekler eskınalar ve dıger avcı buyuk balıklar kol gezıo bu sene kısmetse gelıncıgı levrege yem yapacam levregıde kendıme:D :D :D :D

15. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bizim başımıza bela olan bir balıktır. Kayalık ve yosunluk yerleri sever. Gece av verir ve kesinlikle yem seçmez. Kurt midye teke karides balık filetosu herşeye atlar. Boyuna oranla çok büyük bir ağzı olduğundan ufak iğneleri nerdeyse tamamen yutar. Yutmadığı zamanda bile iğneyi çıkarırken çok hasar alır ve geri bırakılacak hali kalmaz. Oltada çoğu zaman vuruş hissedilmeyebilir, yemi alır ve orada bekler, oltayı kontrol ettiğiniz zaman yakalandığını anlarsınız. Uzun mesafe atmışsanız büyükleri döne döne oltayı birbirine sokar. Ticari değeri VARDIR ancak çok fazla yakalanamadığından pek bulunmaz ve bu balığı herkes aramaz. Kayalık yanı kumluk alanlarda levreğin en çok yokladığı balıklardan biridir. Aynı zamanda sinarite yapılan bırakmalarda kullanılan etkili yemlerin başında gelir.

Son düzenleme: 16 Mart 2009
  16. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    ben bu balıgı avlarken 1 numara beyaz ıgne kullanıorum hem ıgneyı fazla yutamıo hemde cıkarması rahat oluyo en cok vurdugu yem tavuk gogusu.benım yakaldıgım en buyuk boy gelıncık 34 cm daha buyugunu yakalayamadım o zamanlar sıteye uye degıldım 2 yıl oncesıne kadar da bılgısayarımda saklıodum tum resımlerı ama talıhsız bır vırus herseyı butun arsıvı mı mahvetı.balıgın oltaya vurdugunu farkedıyosun ama cekerken hıssetmıosun oltadamı degılmı dıye ıskorpıt gıbı cırpınmıo usul usul gelıo.bızım mahallede bı amcamız vvar cok sevıo bu balıgı yaslandıgı ıcın eskısı gıbı balıga cıkamıo bende gonlu olsun dıye hem ona hemde kendıme avlıorum tcarı degerı oldugunu bılmıodum.bunu da ogrenmıs olduk teskkrler

17. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    yine iyi boyunu tutmuşsunuz, zaten daha fazla pek büyümez :) eskiden yahudi vatandaşlarımız bu balığı özellikle arar ve satın alırmış, yahudi mutfağının önemli balıklarındanmış. içine ezilmiş çağanoz koydukları küçük sepetlerle yakalarlarmış eski boğaz balıkçıları bu balığı. çok vahşi ve atik bir balıktır, çok severim, mezgitin akrabası olması sebebiyle de beyaz ve hafif bir eti vardır. bol bulunduğu yerde de özellikle avlamayı tercih edebilirim (tabi ortamda karagöz, eşkina falan yoksa) :)

18. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    bılırım yahudı mutfagının vazgecılmezlerındendır,hala bır cok kısı bu sepetlerı kullanır bellı yererde.gecen sene zorunlu olarak bırıyle kavga ettım tırıvırı kullanıo dıe. bır gecede 25 30 tane tutyorum ben bu balıktan. meramda bol mıktarda var...:D :D :D benım avlagımda karagoz yok ama eşkına ve levrek var ızmarıt ıskorpıt yanı mera da cesıt bol cok cukur ama bazen oluyıo kı bır tane bıle alamıorum kısmet ıste.......gelmedımı gelmıo:D :D :D

19. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    gelıncıgın oldugu yerde mutlaka ıskorpıt vardır ve genelde de ırı olur ıskorpıtler cok trofe ıskorpıt cekmısımdır.parayla almak ısteyenler bıle oldu.ıslorpıtın vurdugu en guzel yem ıse ıstavrıt kafası.tavuk gogsu gelıncık balıgıgıyla avlagımda bu yıl levrek yakalamaya calısacam ırakma takımıyla pek sansım olacagını sanmıorum ama bı ıhtımal belkı kısmetımıze duser avlagımda ıken aksamları 5-6 tane levrek goruyorum suru halınde. 2 metrelık bı beden ucunda mustad 505 1 nolu ıgne ıgnedede canlı gelıncık 2 metrelık bedenın dıger ucuna zargana topu dusunuyorum cunku bulundugum yer cok yosunluk balık dıbe ınıp saklanır ama ben yınede denıcem sansımı

20. Kartalbey

Kartalbey Mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M STEELPOWER TELE SURF 450 CM
    Favori Makine:
    850 D.A.M QUICK CALYBER SPIN
    En İyi Avı:
    33cm LÜFER
    Valla Geceleri Özellikle bu balıklar için Gittiğim bile oluyordu.... beyaz et tavuk gibi renkli ve tek kılçık harika bir balık..... ben buğulamasını yapmadım ama özellikle yiyenler buğulamasının çok güzel olduğunu söylüyorlar.