abilerim bizim burda azda olsa gelincik çıkıomuşş akşamları ama ben nasıl tutuluduğuna dair hiç bişe bilmiyorum takımı hakkında ve balık hakkında bilgi verirseniz sevinirim
Gelincik balığı pek makbul bulunmasa da mezgite benzeyen beyaz etiyle ozellikle yaslıların favorisidir. Rahmetli Fatma teyzem vardı, ozellikle isterdi, kılcıksız diye. Avlanmasında özel bir durum yok. Hatta eşkina avına gidenlerin en istemedigi durumdur. Gelir küt diye vurur. Kendi etrafında dolandığı için de misinayı birbirine dolandırabilir. Yeminizi yediği için de kızarsınız Bildiğiniz ikili dip takımı ve dibi kayalık bir yer gayet yeterli olur. Boru kurdu gayet iş görür ama biraz lüks olur sanki Rastgele.
gelincik midye ve tavuga bayılır. kiyiya yakin atacaksın 5 ile 10 mt arasi yeter. 2 igneli bi takim yap yanına kucukde bir havlu bez gıbı bir sey al cok kaygandır tutmazsın gelincige atarken iskorpitte gelebilir bende suadiyedeyim bizim burada dolu gelincik ve iskorpit.hatta 3 kıloluk patates filesının agzına kalın elektrık telı gecir livar agzi gibi yap yumruk buyuklugunde falan icine midyeleri kkirip doldur ben oylede cok aldım at kıyıya fileyi 5-10 dakıka sonra cek rastgele
Eşkinaya gittiğimiz zaman gelincikte vuruyordu. Etini be beğendim. oldukça lezzetli. Biz canlı teke ile tutmuştuk. 3'lü dip oltası. Köstekler uzun. Saygılarımla,
ismail abicim dün bende istavrit sonrası hava karardıktan sonra ilk gece tecrübemi yaşadım ve 20 cm boyunda güzel bi iskorpit yakaladım seninde dediğin gibi köstekleri uzun ucunda 10 gr. kurşunla 4 lü şamadıralı takımla yanımdaki abiler 2 tane eşkina aldılar bende yeterli takım yoktu istavrite erken gittiğim için 5 gibi kendim bağladığım 3 lü dip takımı midyeyle bıraktım önüme ve allahtan elim boş dönmedim (yoksa emeğime acırdım dorusu) balığı çektikten sonrada malum ışık azdı bi güzelde düştüm ama olsun sonunda o iskorpiti kovama attım
oh oh ne gusel iskorpitleri biriktir dondurucuda fleto yap yumurta una bula yallah tava afiyetle ye...aman cok dikkat et cikartirken sonra sonra sabaha kadar tarzan gibi bagırma
Gelincik müşkulpesent balık değildir ne bulursa yer . tavuk.tavuk ciğeri,istavrit eti, kurt,midye her yeme gelir. takımı bildiğimiz üçlü dip takımı. Eti lezzetlidir,istersen tulumda çıkartabilirsin...
hocam tam nereden dersen caddebostan migrosla suadiye arasında gozune kestırdıgın her noktadan ata bılırsın iskorpit ve gelincik bol.
hocam ılk cevabım tam içime sinmedi saskınbakkal sahılde tike restorantın karsına denk gelen yerdeki kucuk dalga kıran bozmasi bi yer var oradan alabilirsin kostekleri cok uzun yapma kayalık ve yosundan dolayı takılma problemi yasaya bilirisin simdiden rastgele sana
eline aldığında bu ne diyip iğrenebileceğin vıcık vıcık bi balık beğenenleri çok ama ben elime aldığımda bi tuhaf oluyorum :d
Gelincik (Gaidropsanis mediterraneus), Gadidae familyasına ait bir balık türü. Mezgit ve Bakalyaro ile yakın akrabadır. Ortalama 20-40 cm uzunluğunda olan ve çok kaygan bir derisi olan gelincik balığı, sıcak ve ılıman suların taşlık diplerinde sahile yakın yaşar. Çevik, yırtıcı ve saldırgandır. Üreme zamanı sonbahardadır. Lezzetli etinden dolayı ekonomik değeri olan bir balıktır. Kaynak : Vikipedi
Hehehehehheeeeeeeee. seçkin,biraz evvel birader aradı Kadıköyden almışlar,nasıl pişireyim diye soruyor. kilosu 15 YTL. ye sen onları yeeee. yada bana getir ben yiyeyim...