70 mi? hiç sanmıyorum. Gelincik tutulması zor olan bir balık değil. Ekonomik değerinin olduğunu da sanmıyorum. Tadı güzeldir ama. Geçenlerde Real'de Eşkina satılıyordu. Kilosu da 30 YTL idi. Fiyatını görünce şaşırmıştım.
Benim en pahalı gördüğüm balık (tabi büyük balıklar hariç) kaya barbunudur 1-2 gün önce balık halinde 50 ytl idi
70 hiç de abartılı bir fiyat değil. Kolay yakalandığı kısmına katılmıyorum. Bir gecede dişe dokunur yakalayabileceğiniz gelincik sayısı 3-5 i geçmez. Musevi vatandaşlarımızın özel bir günde ekşili buğulama dedikleri yemeği yaptıkları balıktır gelincik. O yüzden bilenler tarafından aranılan bir balıktır. İskorpit ve gelincik çok özel balıklardır. Bilene!!!
bu konuda yüzel abiye katılıyorum bende gelincik yapış yapış oldugu için iskorpit de dikenli oldugu için onlardan uzak dururdum şimdi ise tam tersi iskorpit benim hedef avım oldu gecenlerde de ilk defa gelincik yaptım tabiri caiz ise lokum gibi oldu . İskorpit in ucuz olmasının sebebi talebin az olması bence. Malum insanlar tedirgin oluyolar
GEçen akşam 20 kadar gelinciği soframıza buyur ettik. İlk defa yedim. Çok da güzelmiş. İnsanın kendi tuttuğuda başka oluyor .
Gelinciğin kilosu kadıköyde 15 ytl.10 gün evvel kardeşim almış. ticari olarak gelincik oltayla tutulmaz,sepet bırakılır...
teşekkür ederim buzlukta 8 tane var afiyetle iyeyim o zaman kardeşim bu balıklar birlik işi tek başına olmaz