İyi akşamlar abilerim 2/3 hafta önce dayım ben ve babam balığa gittik reeling.Bizde iki olta var ikisinede çapari taktık babam sonra elinde 4 kg istavritle geldi bende izmarit sevdamdan vazgeçemediğim gibi hemen izmarit takımına sarılıdım.Sonra nerden baksanız 3 kere attım 3.de oltama bi şey vurdu ama nasıl çekiyor anlatamam her neyse ben balığı çektim balığı tanımıyoruz idk ben eldiveni taktığım gibi kıyıda gezdim herkese sordum bilen yok ama biri çıktı o gelincik balığı dedi. Ben sordum yenirmi diye adam yenir ama iyi temizlemen lazım dedi.Ben bi şey daha söylicem bi balığın ortalama yaşam süresi nedir çünkü balık 2 sattir yaşıyomuş annem oynarken canlandıda. Eğer raporumu okuduysanız ne mutlu bana
Bak seen, bizim büyük balıkçı gelincik te yakalar olmuş. Tebrik ederim Ardacım. Gelincik balığı ile ilgili yeni bir konu var, ben hiç yemedim ama, lezzetli balıkmış, sizlere afiyet olsun. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=45441
kardeşim her balıkta değişir o yaşama süresi. bende beşiktaştan kefal tutup susuz kovaya attıktan yarım saat sonra toplandım vapurla kadıköy oradanda küçükyalıya geldim ve eve geldiğimde hala canlıydı. ama bazı balıklarda varki tuttuktan 5 dakika sonra ölüyor. hele mezgit dipten çektiğin için kovaya atmanla balığın kendinden geçmesi bir oluyor. gelinciği tulum çıkartıp kızartabilir annen. zehirsizdir korkma ama çok kaygandır bi bezle tutmanı tavsiye ederim
arda gelincik çok tuttum ama hiç yemedim eşkinaya attığımız takımlara saldırırdı sinir olurdum ama yiyenler pek güzel olduğunu söylemediler açıkçası ama özellikle musevilerin özel bir günlerinde yediği bir balıkmış hatta balıkçılara sipariş verirlermiş nette okumuştum herhalde özel bir pişirme yöntemi veya sosu olmalı diye düşünüyorum. açıkçası tipi ve hele o ilk tutulduğundaki kayganlığı bana itici gelmiştir hep. Balığın canlılığı konusuna gelince tabiki bu balığa ve nasıl muhafaza ettiğine göre değişir ama balıktaki her hareketlenmeyi canlılık olarak algılama bazen istemsiz kas reflexleri olabilir yani tutulduktan yarım saat sonra hala arada kıpırdayan bir balığı suya geri bıraktığın zaman çoktan ölmüş olduğunu göreceksin.
eskılerde gelıncık balığı musevılerın ucuz olduğu için rabet ettıklerı bı balıkmış ve erıkle pişirp bğlamasını yaparlarmış mezgıt famılyasına ait bı balık çok çabuk bozulma olasılığı var.bı çoğu yakalandıktan kısa bı sure ölür
İzmitte bir tane yakalamıştım oldukça büyüktü lezzeti ise müthişdi,kesinlikle tavsiye ederim olmadı posta adresimi yazabilirim.
Bende bir yerlerde okumuştum çok zaman oldu, çocuklara yedirilmesi, IQ gelişimine faydası olduğundan bahsediyordu doktor olan biri, etide hiç fena değil, yemenizi tavsiye ederim....
Aynen engi abi ben izmarite atıyorum ona saldırıyolar... Ayrıca engin abi balığın solungaçları oynuyodu o yüzden sordum