GEMLİK KÖRFEZİNDE SARIKANAT AVI

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında night fisher tarafından paylaşıldı.

1. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    İki gün önce,arkadaşlarımın 70 parça hemde en küçüğü 28 cm lik balıkları tuttuklarını duyunca,bu gün saat 15 civarı balığa gitmeye kesin kararımı vermiştim ki telefonum çaldı.Hadi hazırlan meraya gidiyoruz diyorlar.
    lüx ışığında,zokayla lüferin peşine düşecez.
    Körfezin belli yerleri şubat ayına kadar lüfer yatağı yapar bu ayla beraber.Öyleki lüferin mumla arandığı sezonlarda bile ,eliboş döndüğümüz nadirdir yıllar boyunca.

MERAYA VARMADAN KISA BİR ÇAY MOLASI VERİP HAVAYI KARARTIYORUZ

YUNANİSTANDAN GELEN 2 KG LIK UZO GECEMİZE EŞLİK EDECEK

Hava karardığında,4.50 tekneyle kısa bir yolculukla,çift çapa ile kerterizimize yerleşiyoruz.Işıkların yerleştirilmesinden beş dakika sonra ilk balık tekneye alınıyor.Derken ,herkes ama kaçırarak,ama tekneye alarak bir hareket içinde çalışmaya başlıyor.Yakınımızda bir iskele mevcut ve burası trolcülerin ve limit dışı avların yükleme noktası olarak hizmet verir yıllardır.Yarım saat içinde 20 ye yakın balığı livara,bir o kadarınıda denize salıyoruz.İlk kabus 200 metre solumuzda beliriyor.Orta büyüklükte bir gırgır teknesi 10 kulaçtan başlayan derinlikte çevirmeye başlıyor denizi.Balıkların vuruşuda kesiveriyor birden.Az yer değiştiriyoruz,bir iki vuruş alıp,çinekopmuydu vuran,yoksa istavritmi tartışmaları yapmaya başladığımız anlarda ,sağımızda bir gırgır daha peydahlanıyor.Oda ağlarını çevirmeye koyulduğunda,ağzımızın tadı iyice kaçıyor.Bizde uzonun kafasını koparmaya karar veriyoruz.Uzo yarılanırken,üçüncü bir gırgırda etrafımızda dolanmaya başlıyor,ilk gırgır ağını toplayıp iskeleye yanaşıyor.Aramızda durum değerlendirmesi yapıyoruz,kendi ekmek paralarıyla oynuyorlar,ne halleri varsa görsün deyuslar deyip,jandarmayı aramaktan vazgeçiyoruz(her zaman avlandığımız mera,teknelerde o bölgenin tekneleri,sıkıntı yaratabilir bizim adımıza)
    Balıktan eser yok bu arada,üç kulaç yukarı çek,iki kulaç aşşağı sal diye tartışıp duruyoruz aramızda.
    Derken,sirenleri öten,ışıkları yanıp sönen jandarma minibüsü göründü ufukta.üç km öteden ben geliyorum haa diyor gecenin karanlığında.İskeledeki gırgır malı boşaltmıştı o sıra kamyonetin birine.Kamyonet tamgaz topukladı,gırgırda tamyol denize doğru açıldı.jandarma aracı iskeleye gelip,acı acı sirenini öttürdüğünde,gırgır tüm ışıklarını söndürüp,karanlık denizde epey yol almıştı.üçüncü teknede çoktan gözden kaybolmuş,bir tek ağını toplamaya çalışan kalmıştı.Jandarma aracı gerisin geri dönerken,apartopar ağını toplayan teknede tam gaz uzaklaşıp gözden kayboldu.Aklımızdan geçirip,uygulamadığımız ihbar bir anda gerçekleşmiş ,operasyonu canlı canlı izliyorduk.Bir yandan da yağmur başlamış,iyice rahatsız edici hal almıştı.Arada 8-10 balık daha almıştık uzonun da dibi görünmüştü.Saatin de 24 e geldiğini görüp avı sonlandırmaya karar verdik.toplam 31 adet en küçüğü 22 cm,en büyüğü 28 cm lik balıkla karaya çıktık.
    Bizim yatak yeri,gırgırların cirit attığı bir yer halini almış.Bir iki gün sonra tekrar yoklayacaz ama umudumuz oldukça azaldı.

HERKESE RAST GELSİN...

2. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Nomura Hiro Street 223 cm 0-6 gr
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Daha kiloluk balık tutamadık :)
    Tebrikler Fatih Abi, deyuzlara rağmen güzel bir av olmuş :) Ben de dün sabah o bölgede mantarlı takımla ilk lüfer denememi yapmayı planlıyordum ama yola çıkmak üzereyken yağmur başladı malesef...

3. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
    Fatih bey selamlar
    Osman Hacan ustami gormek beni duygulandirdi. eger onun kayikla ciktiysaniz 3-4 yil o kayigin capacisi bendim ve korfezde cok capa sallattirdilar bana....
    Ustama benden selam soyleyin. ellerinden operim......
    ciragin vet serhat dersiniz....

4. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Beni de tanıyor olman lazım.2003 gibi yurt dışına master yapmaya(Amerikaydı galiba)gitmemişmiydin.

5. BURSADAN

BURSADAN HASAN

tebrikler güzel av yapmışsınız...

6. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Fatih Abi tebrikler tüm ekibe kısmetse bizde bugün 4.30 gibi gemlikte suda olucaz kısmetimizde neler var bakalım hava bozacak diyorlar bakalım inşallah bozmaz

7. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Fatih abi eşimle narlı yada mudanya tarafına kıyıdan sarıkanat için deneme yapmaya gitmek istiyoruz, hava karardıktan sonra bu bölgelerden verim alabilir miyiz mantarlı takımla_?

8. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Mudanya tarafında balık seyrek,akşam ezanı ile yatsı arasında bir hareket oluyor.Sonra kayboluyor balık.Poyrazlı havada süre biraz daha uzuyor.K.KUMLA İskelesine gitmeni tavsiye ederim,taze yaprak istavritle eliboş dönmezsin.RAST GELSİN...

9. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Hava güzel,balıkta var.istavritte bol,taze yakalayıp fleto yaparsan verim alırsın.Hamsiyi küçük balık çabuk çalıyor.RAST GELSİN...

10. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Teşekkürler Hasan...

11. tripanazombi

tripanazombi Erdinç TEKKEŞ

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2,40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500
    En İyi Avı:
    Palamut
    Fatih Abi tebrik ederim,
    Nasıl bir aksiyonun içine girmişsiniz öyle? Uzo kafasıyla da seyri güzel olmuştur. Afiyet olsun

12. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Yunan işi biliyor vallahi:) :) :)

13. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Fatih abi. Birazdan yola koyulcaz bakalım kısmette ne varsa artık. İlk defa dişli deneyeceğim...

14. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ta kendisiyim :)))))
    o resimdekiler zaten hepsini taniyorum da sizin nick vs olunca cikaramadim. :) yoksa o resimdeki tum dostlarla avlanmisligim var..... :)
    Osman abinin yeri ayridir :) kara avina da balik avina da hep beraber gittigim ustamdir kendisi :) Poyraz di sanirim kayigin ismi :)
    yalniz trolculerin oraya dadanmasina uzuldum. cok verimli bir meradir orasi.
    kayikta mangal yapip tutup yeme organizasyonumuzun oldugu yer sanirim....

15. tripanazombi

tripanazombi Erdinç TEKKEŞ

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2,40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500
    En İyi Avı:
    Palamut
    bildiğini bizzati yerinden bilirim abi...:)

Uploaded with ImageShack.us

16. BURSADAN

BURSADAN HASAN

herkese merhaba
    yarın sabah narlı tarafına gtmeyi düşünüyorum
    kıyıdan dişliye atabileceğimiz yerler ar mı acaba daha önceden hiç gitmedim
    ya da tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı
    ya da kayık kiralamak istesem bulabilir miyiz

17. giyim16

giyim16 fezail ulukaya

abi yapmışın yapaçağını yine bursa ve cevresinde dişlilerin ifadesini en çok sen alıyorsun maşallah allah bereketini arttırsın.görüşmek güzel sohbetleri tejkrar yapmak ümidiyle.saglıçakla kal abi

18. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    işte bende onun ustası Fatih abin.Ziraat mühendisi.Cavit ve Osman abinin ustaları.:) :) :)

19. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    simdi hatirladim Fatih abi :)))
    sen gene de kayikta ustaya cok ustune gitme ativerir adami kayiktan :))))cok selamlarimi soylersin abi....

20. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Fatih abi merhaba.Allah dostluğunuzu bozmasın inşaallah.3 kafadar arkadaş , dersinizi çalışıp , takdir belgesi almayı çoktan haketmişsiniz.Allah daim etsin inşaallah.Fatih abi , eğer uygun görürseniz , sizlerden bir ricam olacak.Kullanmış olduğunuz iğnelerin marka , referans no ve iğne büyüklüğünü ve eğer çok olmaz ise , kullanmış olduğunuz olta sistemini yollarsanız , çok çok memnun olurum.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Paylaşılan bilgiler , dalında olmuş meryva gibi tatlı ve faydalıdır.Bursa'dan , Bursa'lı Usta Olta Balıkçısı Fatih abi ve ekibine kucak dolusu selamlar.Herşey gönlünüzce olsun inşaallah.Hoşçakalın , şen kalın.ERCAN 1977 BURSA