gemlik -kumla-narlı bölgesi av sahaları...

Konu, 'Bölgeler' kısmında accuman tarafından paylaşıldı.

1. accuman

accuman mustafa kamil coşkun

Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    arkadaşlar yazıyı yazdığım şu anlarda gemlik balıkçı barınağı cıvarı kıyıdan yada tekne ile karagöz avı var...boru kurdu -taze karides(bütün takıklmalı)==kumla bölgesinde ise durum vahim şu an boş...narlıda mandirek önünde gündüz canlı teke ile mırmır,bütün taze karidesle karagözvar gece av değişiyor boru kurduna mırmır itibarı yükseliyor....sarı burun ve narlı önünde rapala ile seğirtme ile iri sarıkanat ve lüfer var ....ancak şunu demeden geçemiyeceğim narlı'lılar kendi bindikleri dalı kesiyorlar,mendirek önünde dipte ağ ve halat dolu dikkat ediniz...meradaki yaşamı hayli azaltmışlar geçen yıllara göre...voli yapıyorlar dip ağları bırakıyorlar ve kendi aralarında anlaşamama gibi bir durumdan dolayıda kendi ekmeklerini bitiriyorlar.....balığa giden arkadaşların dikkatli olmasında fayda var dip yapısı ve ilişkenlerden dolayı...rastgele hepinize....

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Mustafa abi Narlı deyince hatırlamadan edemedim. Rahmetli babam ve arkadaşları Nar'lıya gittiğimiz bir tatilde şişme botla bu kalkanı yakalamışlardı, benim de böyle resmimi çekmişlerdi. Yaklaşık 30 seneye yakın zaman geçmiş. Mendireğin arkasında geniş bir alan onun da arkasında bulunan bir pansiyonda kaldığımızı hatırlıyorum hayal meyal. Şimdi orada bu balıklar kalmış mıdır? Hiç zannetmiyorum. Bu da senin söylediklerinin bir ispatı olsa gerek. Denizlerimizi kuruturcasına talan etmesek işte bize vereceği böyle balıklar olacak.

3. accuman

accuman mustafa kamil coşkun

Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    sevgili kardeşim ben aslen kuzguncukluyum 8 seneden beri bu taraftayım....yaklaşık 50 yıl denizde tutmadığım az balık kaldı ama maalesef o dediğin güzel şeyler resimlerde kaldı artık hele narlı her sene dahada geriye gidiyor dedim ya bindikleri dalı kesiyorlar....gemlik körfezin tamamen ağ balıkçılığına kapatmak gerek tahminen 5 yılda sadece körfezi değil marmarayı balık basar bu arada sanayi atıklareınıda kontrol edersek ..belli yerlere batık yapmak gerek ki dişliler yetişsin ,kafalılar yetişsin.burada ise tam tersi kökünü bitirmek için gırgır-trol-kıyı volisi vs. yarışması var....ne diyeyim sevgilerimle.....