Bu hafta sert poyraz nedeniyle kayıkla açılamayacağımızdan kıyı avı yapmak lazımdı , çok verimli bütün kıyıları balık kaynayan Bursa bölgesinde hangi kıyıda daha çok balık tutarım diye düşünürken sevgili Yücel Savan abimizin Gemsaz bölgesindeki avları aklıma geldi ve o bölgeye gitmeye karar verdim.Hemen kendisini arayıp bölge konusunda yardımlarını aldım sağolsun çok yardımcı oldu,fakat yem olarak önerdiği kırmızı kurtlardan kalmamıştı bizde diğer muhtelif yemleri tedarik edip ya nasip diyerek pazar 07.30 gibi avlağa vardık .Hava sabah çok güzel , serin ve hafif rüzgarlı idi , denizde hafif bir dalga vardı , kıyıda dikili 15-20 kadar kamış denizde muhtemelen sırtı çeken 5-6 tane kayık vardı , kamışların en son tarafında sevgili Yücel abi ve Abdullah kardeş de çoktam yerini almış bekliyordu,kısa bir selamlaşmadan sonra hemen takımlar hazırlanıp suyla buluşturuldu yem olarak boru kurdu ve tırnak yengeç kullanıldı ama yaklaşık 2 saat tek bir vuruş bile olmadı , sadece bir arkadaş midye ile iri bir mırmır almıştı sonra Yücel abiler ümidi kesip giderken sağolsun kırmızı kurtlarını bana verdi bende yemleri değiştirip kırmızı kurta döndüm yarım saat geçmemiştiki mırmır ardından bir yarım saat sonra ispendeki aldım yalnız ispendekten sonra tahminimce çok iri bir levreği çekerken iğneden kaçırdım o kısa 4-5 sn.lik sürede bile adrenalin tavan yapmıştı ama kısmet değilmiş,rüzgarın şiddetlenmesi ve kurtların bitmesiyle avımı sonlandırdım takım ; 2 li dip takımı iğne ; 496-6 no (ispendeki alan) ve owner kurt iğnesi kırmızı 12 no (mırmırı alan) kullanılan yem ;boru kurdu, tırnak yengeç , kırmızı kurt (iş yapan kırmızı kurt) misina ; takımda sürekli kullandığım asso ultra , köstek 0.22 beden 0.24
tebrikler dostum.. pazar gününü orada harcadığına değmiş. yalnız bir ayrıntı biz ailecek geceden sabahladığımız için 9 gibi ayrıldık. yoksa o mırmırı ben gözüme kestirmiştim en kötü avın bunun iki mislisi olsun inşallah
Seyit tebrik ederim.Dahasına rast gele.Gemsaz gemsaz bu ne ya delirecem artık.Bi gitmeye niyetlendik Yücelim biliyorsun İstanbul görevi çıktı.Bu Cumadan belki gece kaçarım.Var mı gelennn.
sağolasın Serhat kardeş daha iyileri sana nasip olur inşallah Teşekkürler Yücel abi , sayende ,sen bana kurtları vermeseydin bu balıkları hayatta tutamazdım abi inşallah seninde en kötü avın bunların on katı olur Teşekkürler Barış abi daha iyileri sana nasip olur inşallah, gitmeye niyetlenirseniz banada haber verin , bi aksilik olmazsa gelirim abi
Tebrikler Seyit. Güzel bi ava imza atmışsın.Mırmırı aldığın takımda kullandığın iğne Owner 53118 - 12 numaramı?
Boru kurdundan kirmizi kurda gecis yapicaz sanirim. Ayvalikta hic rastlamadim buralara ozgu bir yem mi bu? Av konusunda da tebrik ederim, Cuma aksami ben de katilmak isterdim ama ramazan dolayisiyla kendime av yasagi uyguluyorum
Teşekkürler Kamil abi,evet mırmırı 53118/12 no ile aldım iğne 12 no olmasına rağmen diğer markaların 6-7 no büyüklüğünde güzel bir iğne teşekkürler Hakkı abi,kırmızı kurt buralara has bir yem değil balıkçılar şehir dışından getiriyor ama şu an için en verimli yem gibi gözüküyor teşekkürler Fatih kardeşim teşekkürler Enis kardeşim , daha iyileri sana nasip olur inşallah Hakan abi güzel temennilerin için teşekkür ederim , özledik seni abi geşke ortak bir buluşma olsada görüşebilsek
Bende geçtiğimiz hafta site efradının tavsiyesi ile iki paket boru kurdu alarak Gemsaz'a gitttim. Saat 18:00 gibi ordaydım. Müthiş bir rüzgar vardı. Öyle ki 75 gr kurşunu en fazla 40 metre atabiliyordum. Hal böyle olunca rüzgarın da sersemletici etkisinden korunmak için arabanın içinde bekledim ve bu arada iftarımı yaptım. Saat 21:30 gibi rüzgarın şiddetinin azalması ile tekrar oltamı attım. Takım dibi bulur bulmaz hafif bir yoklama ile yosunların arasına dolaştığını anlıyordum. Kıyıdan yaklaşık 30 metre sonra yosun başlıyordu. Oltamı daha yakına attım bundan sonra ve bir kaç vuruş aldım ama gelen bir şey yoktu. Durum böyle olunca sabahlamayı düşündüğüm avımı saat 02:00 gibi sonlandırdım. Şimdi bölgeyi bilen ağabeylerime bir kaç sorum olacak: Bölgenin yosunlu olması o güne has bir durum muydu? Yoksa genel durum böyle midir? Gittiğim yer doğru mu?(Borusan Limanı'nın sağ tarafındaki fener civarı) Boru kurduna alternatif yemlerim olsaydı yosunlu bölgenin gerisinden balık alabilir miydim? Kımızı kurt nereden, nasıl bulabilirim? Bunlara ilave olarak sonraki deneyimler için tavsiye ve önerilerinize açığım. İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Seyit avın bereketli olsun. o balığı Yüzel yakalayacaktı da ben "yakalama seyit gelecek o yakalasın..." dedim. ondan yakalamadık biz o balığı. yoksa Yücelden balık kurtulur mu_?
sağol Abdullah balıkları bana bıraktığınız için teşekkür ederim yalnız bende sizden sonra 10-15 parça balığı belki bidahaki hafta tekrar gidersiniz diye size bıraktım kardeşim sağlıcakla kalın sağol Kaan hepbirlikte daha irilerine inşallah