Selam herkeze benim galata ve istanbul içi at çek yapılan yerler için kamış ve hafif bir makina önerisine ihtiyacım var yardım ederseniz sevinirim rasgele.
Öncelikle kac gram kursun atman gerekiyor bogazda avlanacaksan oltanin atarina bak.Ama atcek icin benim tavsiyem 80 gr. a kadar atan bi olta al vede 80 gr.dan agir kursun takma olta esnek olsun(tabii eger agir kursun kullanacaksan daha kalin bir olta alman gerekir) at cekin tadini o zaman anlarsin istavrit bile gelse anlarsin dizildigini oltaya her yaptigin hareketi hissedersin.Ama cogu bogazdaki amele balikci gibi odun gibi bi olta alirsan olta sudan cikana kadar ne oldugu bi muallak.Benim önerim 3.80 bi olta al bu bile uzun ama malum capari takacagin icin rahat edersin.Orta boy bi makina al.Cok agir olmasin.Sen sen ol sakin bi cin mali falan ucuz bisey alma.Elinde ktimalir parana yazik.Bu is bir tutkudur eger böyle bi hobi edineceksen en önemli unsur malzeme.Cok cesitli kaliteli markalar var ama malesef türkiyede biraz pahali ben izinde sormustum 38€ ya aldigim oltaya tr.de 300 milyon dediydi.Ama oltan iyi makinan iyi olursa yillarca kullanirsin iyi bakimini yaparsan.2 veya 3 parcali oltalardan al teleskop tavsiye etmem(tasimasi kolay olsa bile cok kaliteli olmuyo)Ben ;dam ,balzer,cormoran,daiwa bunlardan kullaniyom cok memnunum ama biraz asiriya kactim sonucta bu bir pazar ve cezbetmek icin her yolu deniyolar bunlar artik daha olta falan almiyom keller de yer kalmadi hanimla papaz oluyoz.Ama dedigim gibi en az iki cift takimin olsun biri atcek icin dedigim gibi öbürüde dipli icin en az 180gr. a kadar atari olsun tavsiyem (feder rute deniyo) 4 prcali cok esnek cok dayanikli cok fazla halkalari var kücük oluyo halkalari tatlisuda yemlemeli takimda bu süper sanirim cinkop lüfer icinde kullanabilirsin bogazda bu iki takimi iyi kullanirsan cocuguna bile birakirsin unutma pazar mali bisey alma benim tavsiyem.Bir kere al tam al.Valla ben arasira bodruma inip seviyom oltalari öyle yani yari yolda birakmaz. Saygilar rastgele