Selamlar herkese..Uzun süreden beri vaktim olmadığı için siteden uzak kalmıştım ama kimse eylül ayında yada şimdilik ekim için iyi bir av yapmış gibi görünmüyor dün akşamüstü geldim Taşucu'na ve güneşin batışını sabırsızlıktan bekleyemeden girdim suya..Önce bir yerde 2 kayanın arasına yattım ve agaşon yaptım..2 levrek geldi ilk atış ıskalayınca bende fazla üstünde durmadım..10 metre kadar ötede ilk levreği vurdum..Ardından yarım saat sonra agaşona güzelcene bir levrek daha geldi..Onuda aldım...Bir taneyle daha oyalandım ama baya telaşlıydı bende pek üstelemedim..Bu sabahda 6 da girdim suya ilk balık biraz gecikti çünkü birazda çupra deneyeyim dedim ama nefesim pek elvermiyor ona...Sonracıma agaşonla 2 levreği vurdum..2 de ıska attım ama sağlık olsun bayram boyu levrekler gelcek gibison günde mendireğin sonunda avcı bekleyeceğim bu konuda yardımcı olabilecek varsa lütfen yardım etsin çünkü nefesim hala 1 dkyı zor buluyor...resimlerinde üstüne düşmedim bu kez...imageshack arızalı resimleri yarın yüklerim kusura bakmayın...yeni farkettim ve yazdıklarımı silmek istemiyorum..
Sevgili dostum..Gunesin batısını SABIRSIZLIKTAN beklememissin anladıgım kadarıyla..Yani normalde sabredebilsen gunes battıktan sonra girdigin anlamını cıkarıyorum..Yanılıyorsam uyar.. EGER DUSUNDUGUM GİBİ İSE: Bu tur avlanmayı(fenerle dalmak) daha once yapmıs ve yasak oldugunu ogrenip ve de uzerine uzunca dusundukten sonra bu olayın cok da centilmence olmadıgını kavramıs birisi olarak kesinlikle fenerle avlanmamanı onemle rica ederim.. Hee!! Eger uyarımı onemsemeyip ben dalarım diyorsan burada baska insanlara kotu ornek olmamak adına bu tur paylasımlarda bulunmamanı onemle rica ederim..
yok hakan abi anil yapmaz öyle sey... anil kastedmek istedigi gun batimina dogru siz iyi bilirsiniz ki daha iyi av olur vede gun dogumu..anil aksam ustu dalmayi planlamis kanimca ama heycani ve icindeki sabirsizlik onu ögleden sonra suya sokmus... anil bu arada tebrikler kardesim resimlerini bekliyoruz...nefes olayina gelince 3-5 mt derinliklerde surekli antreman yap..panik yapma fazla hareket etme dipte..ben genelde söyle yapardim dipte mecbur kaldigim anda nefesim tukenmeye basladigi zaman cigerimdeki havayi yutkunurdum ve bana biraz daha zaman kazandirirdi..ama bu isler bildigin gibi zaman ve tecrube isteyen seyler zaman gectikce daha derin dalip daha uzun nefes tutmayi ögrenirsin..birde dalisini yapmadan önce 2-3 defa cigerlerini iyice doldur ve yavas yavas havayi birak ve sonra derin bir nefes al dal...
Destek olduğun için tşk ederim Mustafa abi..Ben ancak hafta sonları gelebiliyorum buraya..O yüzden gelir gelmez girdim..Zaten fenerim yok..Kastettiğim seninde dediğin gibi günbatımıydı..Karanlık çökene kadarki verimli zaman...Yardım içinde ayrıca teşekkür ederim..Birde Mustafa abi bu avcılar ne tür dibi sever??Ne zman gelir agaşona gelirmi bilgin varsa paylaşırsan çok sevinirim valla..Bu sabah 1 tane daha vurdum ayrıca2si yarım kilodan daha fazla..
avci olarak ne hangi baligi kastediyorsun anil? uygun bir derinlikte dibi kumluk kayalik ve eristeli alanlarda uygun bir bölgede agosana yatarsan hersey denk gelebilir...ne baligi denk gelecegi hic belli olmaz..
sarıkuyruk-kuzu olta olayını pek beceremiyorumda Bizim burda ona avcı diyorlar..Bende zıpkınla vurmayı çok istiyorum..Ama zaten çok kalamadığım için suyun altında agaşonuda en verimli haliyle yapamıyorumdur..Hatta 8-10 metrede baya bi verimsiz olacağını sanıyorum..
Tebrikler Anıl.Ben de narlıkuyudan 4 adet turna aldım sırtıyla.Oralardada oluyormuş.Sana hiç denk gelmedimi?
Turna hiç görmüyorum ya uzun zamandır derine gitmişler heralde..Kıyı boyu gezinen yok..ama iskeleden arada çıkıyor..
Geceleri iskelenin ucundan mümkünse kırmızı tonlardaki sahtelerle turna alma şansınız var bu mevsimde,saat gece 12-3 arası uygun olur. Anılcım tebrikler....
Güzel av tebrikler güzel av olmus ikisini zipkinla ikisini derin dondurucudan aldin degilmi eline emegine saglik paylasim icin tesekkürler sonraki avlarin daha bereketli olmasi ile rast gele ramazan bayraminiz mübarek olsun nice bayramlara.
Yok yahu 2sini akşam vurdum diğer 2 si sabah o yüzden 2si don Birde bugün yarım kiloluk kocaman bir sargoz vurdum onun fotosunuda yemeden önce gönderirim şu anda pişirilme yolunda