Merhabalar.. Ben 2 ay önce temelli olarak İzmir/Çeşme'ye yerleştim. amatör balıkçılık yapıyorum. genelde kıbrıs kulanıyorum çünkü kurşunlu oltaları kayalara kaptırmaktan iflahım gevredi )) bende kıbrıs a yöneldim. melanur, kefal sarpa tutuyorum. ama işin başındayım. bu anlamda her türlü öneri ve yönlendirmeye açığım. Yardım ve ilginixzi bekliyorum... hoşçakalın.. herkese rastgele ))))
eşim ve oğlumla izmir/Çeşme de haftada bir iki balığa çıkıyoruz. genelde kefal geliyor oltaya(kıbrıs) kulllanıyorum ama geçen gün yaklaşık 350-400 gramlık çipura yakaladım. beraber gittiğimiz aile dostumuz "muhtemelen bu çipura kördür" dedi )))
Çeşme'den tecrübeli avcılardan itina ile ders alınır!! selam, aslında yeni olmamıza karşın fena sayılmayız ama... yine de İzmir/Çeşme'de tecrübeli kıyıdan avlanan balıkçılarla tanışmak(tecrübelerini-önerilerini) öğrenmek isterim...
İzmirli arkadaşlar en kısa zamanda size yardımcı olucaklardır. Aramıza hoş geldiniz. Bu yakalamış olduğunuz balıkları fotoğraflı bir şekilde rapor olarak bekliyoruz..
Üstat hoşgeldiniz.. Kıbrıs takım takılmalara karşı fena değildir ancak bir süre sonra beklentinizi karşılamayacaktır.. Bölgeyi iyi tanıyan arkadaşlar yardımcı olurlarlarsa biz de raporlarınızı bekliyor olacağız..
Şamandıralı takım kullanırsan takılmaz. ikinci bir şık olarak,kıbrıs oltayı ekmek yerine sardlya'ya sar dip olarak at. Cupra ve diğer dip balıkları gelir. Şamandıralı takım ve sardalya'ya sarılı kıbrıs bu bölgede en yaygın kıyı takımı.