Gercek Baliktan Sahte Calismam

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında KULL64 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Saygideger site uyeleri.Hepinize merhabalar.Dun ve bugun bu sahte uzerinde calistim.Belkide bu calisma benim icin donum noktasi olacak.
    Cunku bu sahtenin ; agzini ,yuzgeclerini,derisini tamamen gercek baliktan yaptim (DiverOzcan Abimizden esinlenerek).Oncelikle buranin pazarina gittim ve tanidik bir balikcidan
    derisi en kalin,en saglam ve en taze olan bir balik istedim ve o da bana "sokar baligi" diye adlandirdigimiz baligi verdi. (En son av raporumda tutmustum
    ve sizlerle paylasmistim hatirlarsaniz bu baligi.Bilseydim bir tanesini birakmazdim :D )
    En son yine buyuk bir legene su doldurup aksiyonuna,suda durusuna baktim ve sonuc fevkalade
    guzel.Insallah bu sahteyi bir dahaki gorusunuzde baligin agzinda olur.Yapilis asamasinda neler olup bittigini fotograflarla anlatmaya calistim.
    Umarim sizlerinde hosuna gider.Simdilik ise yaramamasi icin hicbir olumsuz sebep bulamadim bu sahtede.Gerisi icin soyleyecegim sey su;
    kendime ve sizlere RASTGELE ;) :)...

Not: "Yaptigim calismalarda bana vermis oldugu bilgiler ve destek icin DiverOzcan Abime tesekkuru bir borc bilirim.O isin ustasi,ve ben su anda onun ciragi bile
    olacak seviyede degilim.Ozcan Abicim saygilar ve tekrar tesekkurler..."

Iyi seyirler hepinize ;) :)

2. balıkçı umut

balıkçı umut umutcan

Favori Kamış:
    Remixon mauerick300 3.00 mt
    Favori Makine:
    Qunhai SL-500
    muhteşem gözüküyor çok başarılı tebrikler.... :)

3. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Emrah bence balığı suyun dışında fazla tutma da ölmesin! Yahu kardeşim Özcan abiden el mi aldın nedir anlamadım ki, taa o kadar mesafeden hem de :)

Gerçekten çok başarılı bir oranlama ile yapmışsın, hani nerdeyse canlı balığın içine tel döşemişsin diyesim geliyor :D:D:D

Hakikaten rasgele kardeşim,rasgele..

4. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    İnanılmaz bir hayal gücü ve gerçeğe dönüştürme kabiliyeti.

Tebrik ederim Dostum...

Tahnit'in bir şekli gibi olmuş. ve süper gözüküyor..

.

5. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Tebrikelr çok güzel olmuş :)

6. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Süper olmuş, Tıpkısının aynısı.

7. cebirx

cebirx

tebrik edrim

8. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Tamam emrah bey bu meraka yeni başlamış olabilirsiniz ama bu kadar hızlı ustalaşmanız beni korkuttu doğrusu. :eek: Bir insanda yetenek ve hayalgücü olmaya görsün neler başarıyor değil mi? :) Tebrik ederim. :rolleyes: RASTGELE;)

9. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    tebrik ederim,muazzam bir çalışma. sana güvel avlar getirir umarım :)

10. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    elinize sağlık gerçekten harika bir çalışma olmuş

11. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Kelimeler yetersiz kalıyor.Çok mükemmel olmuş.Yanlız alttan balığın derisini nasıl birleştirdiniz?

12. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Bu kadarına da pes artık :) Korkuyorum yakında m insan sahtesi falan yaparsın diye :) Çok başarılı bir çalışma olmuş. Balığın üzerini şööyle güzelce verniklesek su almayacak şekilde. deformede olmaz. VAlla hayret ya beni çok şaşırtan bi çalışma. Hayranlıkla baktım tüm resimlere.

13. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkur ederim.Rastgele.

Tesekkur ederim Abicim :) Ben Ozcan Abiden el almadim.Ama Allah razi olsun o bana yardim elini uzatti ve bazi tekniklerini paylasti benimle :) Bana da kendi fikirlerimle Ozcan Abinin verdigi fikirleri harmanlayip bu isi yapmak kaldi.Rastgele Abicim...

Tesekkur ederim.O deriyi yerlestirmek,agzina sekil vermek,ve daha birkac sey gercekten cok ugrastirdi.Ama degdi dogrusu.Rastgele Abi...

Tesekkur ederim.Rastgele...

Tesekkur ederim Nedim Abicim.Rastgele...

Tesekkur ederim,rastgele...

Tesekkur ederim.Bu tur yorumlar oldukca daha cok seyler yapasim ve sizlerle paylasasim geliyor.Bu tur seyleri yapmamin en buyuk faktorlerinden bir tanesi de sizlerle paylasmak.Bu benim icin gercekten mutluluk verici.Rastgele...

Tesekkurler.Iyi dileklerinizi bende sizin icin temenni ederim.Rastgele...

Tesekkur ederim.Rastgele :)

14. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Halil Abicim oncelikle tesekkur ederim.Fakat sorunu tam anlayamadim.Anladigim sekildede cevap vermeye calisayim.Umarim dogru anlamisimdir Abicim.Deri cok cok sert,kuru degildi zaten.Cok sert ve kuru olmasi isimi zorlastirirdi.Bende bunun icin islak bir havlunun arasinda 2 dk gibi beklettim,sonra cikarip biraz kuruladim,boylece biraz esneklik kazandi deri.Daha sonra ahsabin uzerine iyice oturttum ve aslt kismi yapistirdim(biraz ust uste binme oldu tabii dogal olarak,fakat kuruduktan sonra keskin bir bicak ile uc uca gelecek sekilde guzelce,dikkatlice kestim.Tabii derinin altina 502 surdum,ve 502 ile gercekten daha guzel bir gorunum ve saglamlik kazandi deri).
    Rastgele Abicim.Insallah istedigin cevap budur ;)

15. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkur ederim.Bu hizla gidersem belki yakinda insaninda sahtesini yaparim minyatur olarak :)
    Tavsiyen icin tesekkurler.Ozcan Abide soylemisti ama herzaman dedigim gibi: yasadigim yer kucuk bir yer ve her istedigim malzemeyi hemen bulupda alamiyorum.Onun icin alternatif yollar buluyorum hep kendime :)
    Mesela bunun uzerine 3 kat seffaf (kaliteli) oje surdum.
    Rastgele...

16. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    Yaşadığınız yer balık çeşitliliği konusunda nasıl ? Bu sahtelerle hangi balıkları avlayacaksınız ? Türkiyede bu sahte iyi deniz levreği alırdı sanırım. İskorpit e birazda kaya balığına benziyor.

Son düzenleme: 7 Eylül 2010
  17. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Serhat kardesim.Burada cok cesitli baliklar var.Hatta belkide tropik bir yer oldugundan kesfedilmemis baliklar bile olabilir.Bu baligi hem tatlisu da hemde tuzlusu da kullanmak icin yaptim.Mesela gecende yaptigim sahte fareyi genel olarak tatli su da kullanmak uzere yaptim,fakat belki tuzlusuda da kullanilabilir.Cunku gecende bu site icinde bir levregin agzinda fare gormustum.
    Fakat o fareyi tatlisu da Turna (Turkiyede) Haruan (buranin meshur tatlisu baliklarindan.Hem turnaya hem yayin baligina benziyor) icin yaptim.Diger yaptiklarim hem tatli hem tuzlu su icin.Fakat Fare ve bu gercek balik derisinden yaptigimdan cok cok umutluyum diyebilirim.Yakinda insallah kardesim,yakinda yayinlamaya devam edecegim guzel raporlar.Rastgele...

18. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Evet tamda buydu.Teşekkür ederim.

19. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    Şanslısın o yönden. Çok büyük balıklar da oldugunu biliyorum tropical iklimde. CAtfish türlerine ait birçok balık mesela. Nickim olan piranalarda olmalı oradaki akarsularda..

20. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Evet dogru soyluyorsun.Fakat kiyi balikciligi yonunden hemen hemen Turkiye gibi diyebilirim.Cunku yamyam gibi insanlar.Herkes kiyilardan ag atiyo,bomba patlatiyo,bilmem ne yapiyor.Fakat okyanusa acilinca is biraz degisiyor tabii.Gt,Barracuda,Red snapper,kopekbaliklari,kuzu buyuklugunde balonlar,sail fish,kilic,vs,,,bircok balik turu mevcut.Fakat is biraz sansa birazda teknige dayaniyor.Pirana konusunda bir fikrim yok,ama cok buyuk ihtimalle derin ormanlarin iclerindeki sularda mevcut olabilir.Burada yeni sayilirim.Biraz arkadas cevremi genisleteyim o zaman insallah cok guzel raporlarim yer alacak sitede.Simdilik 2-3 tane arkadasim var.Ama onlar benim kadar delisi degil bu isin.Herzaman soyledigim gibi : sartlar mumkun olsa 24 saat balikta kalmak isterim.Tek bir tane bile olsa benim bu dusuncem gibi dusuncesi olsa is tamamdir.Ama maalesef.Onlarda haklilar aslinda bir yonden tabii.Is,guc felan.Fakat yinede benim kadar deli degiller :)
    Rastgele...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.