Gerçek sahteler

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında mehmet0625 tarafından paylaşıldı.

1. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    selamlar ben bu aralar at-çek olayına merak saldım fakat at-çek ile kiloluk balık hiç yakalayamadım hatta at-çek ile yakaladığım balık sayısı bile sınırlıdır bir kaç sahteye baktım iş yapmış bir çok sahte piyasada geziyor ama birde sizlerin fikirlerini almak istedim benim avlanacağım alan iskenderun körfezidir iskenderunda iş yapabilecek sahteler hangi özellikte ve hangi sahteleri tavsiye edersiniz ayrıca nette gezerken bu fotoda yuvarlak içerisine aldıklarımın iyi olduğunu okudum sizlerinde tavsiyeleri nedir iş
    yaparmı yapmazmı

not: ben 25-30 gr lık sahteleri çok uzağa atamazken bakıyorum milletin trofe balık aldığı sahteler 10-11 gr bu sahteleri nasıl uzağa atıyorlar yada çok uzaklara atmadanmı alıyorlar trofeleri yoksa ne yapmak lazım sizce

bu hafif sahteleri kamış atarı uygun ince misina etkileri dışında nasıl daha uzaklara atabilirim yani kurşun takmakmı lazım zargana topu ilemi atmak lazım nasıl bir yol izlemek lazım ayrıca sahteyi daha uzaklara atarsakmı şansımız artar yoksa kıyıya paralel uzak atışlar yapıp kıyıyı tararsakmı şans daha artar ayrıca bu sahteleri atabilmek için misina tavsiyeside yaparsanız sevinirim herlese saygılar

http://www.balikmarketim.com/?urun-54184-STRIKE-PRO-JL-092F-105-cm-SAHTE-BALIK.html

2. shartz

shartz murat kara

Favori Kamış:
    okuma v sistem
    Favori Makine:
    okuma 40 trio
    En İyi Avı:
    kofana 5kg, levrek 3 kg, baraküda 2 kg,akya 4kg
    merhaba. benim tavsiyem ryobi 112 ml. sırtı pembe-baraküda,levrek ve kaya balığı alınmıştır. ama eminimki lüferde alacaktır. rastgele

3. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM

bu bahsettiğin sahtenin netten linkini atarmısın tam olarak görmek istiyorum googlede arattım ryobi 112 ml diye bulamadım.

4. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
  5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    İşaretlediğin 2 sahte de kendini kanıtlamış güzel sahteler.
    O resimde 010B İzmir avlaklarında iyi derecede çalışmaktadır.

Ayrıca 010 da iş yapmaktadır yerine göre. (Fotografta 010A olarak 2 sahte gösterilmiş. Soldaki 010A olarak yazılan sahte 010 kodlu olması lazım. :))

6. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    206A ve X10VS'yide ekleyebilirsin.

7. Taha

Taha Taha

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX Tele Spin 2,10m/10-30gr
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500 FB
    En İyi Avı:
    Barracuda 53cm
    010A modelinin benzeriyle ile ard arda Iskenderun / Arsuzda 3 barracuda 2 kaya balığı aldım ek olarak neredeyse bahsettiğim sahte sayesinde her gun aksam saat 6 dan 8 e kadar bir balık muhakkak alıyordum...
    Bence kıyıdan avlarda en önemli şey zaman yaklaşık 9 10 gün orada avlandım ogle saatlerinde hiçbirzaman balık almışlığım yok ya da sabah saatlerinde çünkü kıyıda birsürü ufak balık sürüsü geziyor haliyle avcı balıklar gerçekleri dururken sizin sahtenize tenezzül etmiyor balık aldığım tek saat hep hava kararmadan az öncesidir sizede tavsiye ederim...
    Ayrıca listenizde edinmenizi önereceğim sahteler:

1640B
    097D
    R1140B
    005 (Bahsettiğim bölgede birlikte avlandığım bir abide bembeyaz silikon bir yem vardı ve hiç boş durduğunu görmedim...)
    096

8. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 10-40 2.70 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    Kapali havalarda parlak renk, ve goz alici renkler kullanmalisiniz. acik havalarda genelde mat renkler tavsiye edilir. isaretlediginiz sahteler, cok uygun. ve degerli uyelerimizin yaptigi yorumlarida dikkate alirsan, cok guzel baliklar yakalayabilirsiniz. rapalalar genelde pahali olan ekipmanlardir. dikkatli secim yapmaniz, isinize yarayacaktir. kadir abimizin, kendisinin kulaklarini cinlatmak gibi olmasin:) paylasim yaptigi, videolarla at cek derslerini anlatan bir konu mevcut. arama yaparsan bulabilirsin. ve spin kamisini atarken korkmamalisin. kirilir diye dusunmemelisin, onlar uygun gorulen testlerden gecip piyasaya suruluyorlar. tabi bunun yaninda atar degerleride onemli. konuyu bulamazsan yardimci olurum. bol trofeler:) yakin zamanda av raporlarinizi okuruz insallah.

9. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    herkese güzel bilgileri ve tavsiyeleri için *** ederim fakat birde hangi atışın daha etkili olduğuna değinirseniz ve bu sahteler 10-11 gr kadar bu hafif sahteleri kamış atarı uygun ince misina etkileri dışında nasıl daha uzaklara atabilirim yani kurşun takmakmı lazım zargana topu ilemi atmak lazım nasıl bir yol izlemek lazım ayrıca sahteyi daha uzaklara atarsakmı şansımız artar yoksa kıyıya paralel uzak atışlar yapıp kıyıyı tararsakmı şans daha artar ayrıca bu sahteleri atabilmek için misina tavsiyeside yaparsanız sevinirim herlese saygılar *** ler

10. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 10-40 2.70 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    Mehmet abi, kadir abinin uzak atis icin actigi konuya bak istersen. yukaridaki yazilarimi okumadin galiba

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sahtenin gerek avcılığı, gerekse uzağa gitmesi, sahtenin kaltiesine bağlıdır.

Bu resimler, aslen hiç bir anlam ifade etmiyor. Sahtede renk, desen filan, zurnanın son deliğidir. Avcı sahte, aksiyonu ile kendini belli eder. Bu hatta gözle görülmez bile, fluttering denen ve balığı cezbeden bir titreşim yapması gerekir. Her sahte bunu yapamaz, kimisi az yapar, kimisi çok.

Uzağa giden sahtede, dengesi ile kendini belli eder. Bu amaçla, atışta atışa yönelik, sudayken aksiyona yönelik olarak dengesini ayarlayan sahteler vardır. Bunlar atış içindir. Ama mesela, aksiyonu çok iyi olup, atış için uygun olmayan sahtelerde vardır. Bunlar tekneden çekmek içindir mesela.

Rengien bakarak sahte almayın, önce bunlara bakın. Sonra rengi seçmek kolay olur.

12. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    çağatay yazını okudum okumadım olurmu herkesin yazısı benim için değerlidir o dediğiniz videoyuda zaman bulup izlemeye çalışacağım ki o videoyuda izlemişimdir tahmin ettiğim video ise eğer ama şunu belirtmek isterimki herkes kendi yaşantı zenginliği kadar tecrübeye sahiptir ben ise sadece bir kişiden değil bir çok kişiden fikir alıp tecrübe alıp kendime o şekilde analiz sentez yöntemiyle yön vermek istiyorum ayrıca ilgilendiğin içinde gerçek anlamda *** ler saygılar.

13. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    üstadım ben bu sahtelerin renkleri nasıldır diye direk cevap yerine bu sahteler nasıldır(yani genel anlamda yüzme denge atış renk vsss) anlamında sordum ve genel anlamda tavsiye istiyorum tabiki sadece renk sorun değildir sadece renk sorun olsa sahte balığada gerek kalmazdı oje ile istediğimiz renge boyar at-çek yapardık ama benim anlatmak ve sormak istediğim genel anlamda bu sahteler nasıl ve genel anlamdaki tavsiyelerdir ilginiz için *** ler.

14. Taha

Taha Taha

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX Tele Spin 2,10m/10-30gr
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500 FB
    En İyi Avı:
    Barracuda 53cm
    Ben sizin gibi düşünmüyorum aksiyon dediğiniz olayın yemle bir alakası yoktur aksiyonu kamışı elinde tutan kişi yemi yönlendirerek ortaya çıkarır o yüzden en önemli husus sahtede renk, yemin çeşidi ve yemin su içindeki manevralarıdır. Renk balığın dikkatini çekecek, gerçeğe yakın tonda olmalı ve yemin çeşidide avlanacak balığa göre floating - sinking tercih edilmelidir... Yemin sudaki dengesi yüzüş şekli zaten üretici firmanın mühendislerince uygun düzeyde tutulmuştur. Ben gazoz kapağına ağırlık ve iğne takıp avlanan da gördüm havuca 3lü iğne takıp avlanan da şimdi gazoz kapağının ya da havucun hangi aksiyonundan söz edilebilir? Ya da kaşıkların? 20 30 TL ye alınan bir sahte ile gerçek bir balığın yüzüşünü karşılaştırın birbiri ile alakaları yok at çekte gözlemlediğim kadarıyla 2 unsur önem arz eder birincisi balığı cezbetmek ikincisi balığı hırslandırmak. Cezbetme olayı sahtenin görünüşü ve rengi ile hırslandırma ise misinanızın ucundaki yeme kamışınızla yaptırdığınız manevralar ve misinayı sarma hızınızla alakalıdır geri kalan tek şey uygun zamanda uygun yerde bulunmanızdır balık eğer doğru kullanılan bir sahteyi görürse kesinlikle yutar çünkü balıkların tokluk hisleri bulunmaz...

15. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    (çok doğru katılıyorum)

16. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Sahteleri uzağa atabilmek için 5-15 gramlık spin kamış almalısınız 240 boy uygundur.

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    sahte ile tutulan balıkların, başta levrek ve lüfer olmak üzere, renk körü olduğunu biliyor muydunuz?

adam aynı adam, aynı kamış vs. sahtenin biri süper, öbürüne bakan yok, neden acaba?

18. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM

renk körülerse rengin anlamı yokmu o zaman sahte seçerken ne yapmalı?

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    %100 öyle değil.

Renk körü, renkleri ayıramaz demek. Mesela, kırmızı ile siyah aynı şeydir onun için gibi.

Parlak, mat, mavi vs. renk körü için başka anlamlar taşır. Ama şu kesindir, sahte denen şeyin rengi en az öneme haiz olan şeydir.

20. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Bu sahtelerden bir kaç örnek yazsanız Serdar bey!