selamlar ben bu aralar at-çek olayına merak saldım fakat at-çek ile kiloluk balık hiç yakalayamadım hatta at-çek ile yakaladığım balık sayısı bile sınırlıdır bir kaç sahteye baktım iş yapmış bir çok sahte piyasada geziyor ama birde sizlerin fikirlerini almak istedim benim avlanacağım alan iskenderun körfezidir iskenderunda iş yapabilecek sahteler hangi özellikte ve hangi sahteleri tavsiye edersiniz ayrıca nette gezerken bu fotoda yuvarlak içerisine aldıklarımın iyi olduğunu okudum sizlerinde tavsiyeleri nedir iş yaparmı yapmazmı not: ben 25-30 gr lık sahteleri çok uzağa atamazken bakıyorum milletin trofe balık aldığı sahteler 10-11 gr bu sahteleri nasıl uzağa atıyorlar yada çok uzaklara atmadanmı alıyorlar trofeleri yoksa ne yapmak lazım sizce bu hafif sahteleri kamış atarı uygun ince misina etkileri dışında nasıl daha uzaklara atabilirim yani kurşun takmakmı lazım zargana topu ilemi atmak lazım nasıl bir yol izlemek lazım ayrıca sahteyi daha uzaklara atarsakmı şansımız artar yoksa kıyıya paralel uzak atışlar yapıp kıyıyı tararsakmı şans daha artar ayrıca bu sahteleri atabilmek için misina tavsiyeside yaparsanız sevinirim herlese saygılar http://www.balikmarketim.com/?urun-54184-STRIKE-PRO-JL-092F-105-cm-SAHTE-BALIK.html
merhaba. benim tavsiyem ryobi 112 ml. sırtı pembe-baraküda,levrek ve kaya balığı alınmıştır. ama eminimki lüferde alacaktır. rastgele
bu bahsettiğin sahtenin netten linkini atarmısın tam olarak görmek istiyorum googlede arattım ryobi 112 ml diye bulamadım.
İşaretlediğin 2 sahte de kendini kanıtlamış güzel sahteler. O resimde 010B İzmir avlaklarında iyi derecede çalışmaktadır. Ayrıca 010 da iş yapmaktadır yerine göre. (Fotografta 010A olarak 2 sahte gösterilmiş. Soldaki 010A olarak yazılan sahte 010 kodlu olması lazım. )
010A modelinin benzeriyle ile ard arda Iskenderun / Arsuzda 3 barracuda 2 kaya balığı aldım ek olarak neredeyse bahsettiğim sahte sayesinde her gun aksam saat 6 dan 8 e kadar bir balık muhakkak alıyordum... Bence kıyıdan avlarda en önemli şey zaman yaklaşık 9 10 gün orada avlandım ogle saatlerinde hiçbirzaman balık almışlığım yok ya da sabah saatlerinde çünkü kıyıda birsürü ufak balık sürüsü geziyor haliyle avcı balıklar gerçekleri dururken sizin sahtenize tenezzül etmiyor balık aldığım tek saat hep hava kararmadan az öncesidir sizede tavsiye ederim... Ayrıca listenizde edinmenizi önereceğim sahteler: 1640B 097D R1140B 005 (Bahsettiğim bölgede birlikte avlandığım bir abide bembeyaz silikon bir yem vardı ve hiç boş durduğunu görmedim...) 096
Kapali havalarda parlak renk, ve goz alici renkler kullanmalisiniz. acik havalarda genelde mat renkler tavsiye edilir. isaretlediginiz sahteler, cok uygun. ve degerli uyelerimizin yaptigi yorumlarida dikkate alirsan, cok guzel baliklar yakalayabilirsiniz. rapalalar genelde pahali olan ekipmanlardir. dikkatli secim yapmaniz, isinize yarayacaktir. kadir abimizin, kendisinin kulaklarini cinlatmak gibi olmasin paylasim yaptigi, videolarla at cek derslerini anlatan bir konu mevcut. arama yaparsan bulabilirsin. ve spin kamisini atarken korkmamalisin. kirilir diye dusunmemelisin, onlar uygun gorulen testlerden gecip piyasaya suruluyorlar. tabi bunun yaninda atar degerleride onemli. konuyu bulamazsan yardimci olurum. bol trofeler yakin zamanda av raporlarinizi okuruz insallah.
herkese güzel bilgileri ve tavsiyeleri için *** ederim fakat birde hangi atışın daha etkili olduğuna değinirseniz ve bu sahteler 10-11 gr kadar bu hafif sahteleri kamış atarı uygun ince misina etkileri dışında nasıl daha uzaklara atabilirim yani kurşun takmakmı lazım zargana topu ilemi atmak lazım nasıl bir yol izlemek lazım ayrıca sahteyi daha uzaklara atarsakmı şansımız artar yoksa kıyıya paralel uzak atışlar yapıp kıyıyı tararsakmı şans daha artar ayrıca bu sahteleri atabilmek için misina tavsiyeside yaparsanız sevinirim herlese saygılar *** ler
Mehmet abi, kadir abinin uzak atis icin actigi konuya bak istersen. yukaridaki yazilarimi okumadin galiba
Sahtenin gerek avcılığı, gerekse uzağa gitmesi, sahtenin kaltiesine bağlıdır. Bu resimler, aslen hiç bir anlam ifade etmiyor. Sahtede renk, desen filan, zurnanın son deliğidir. Avcı sahte, aksiyonu ile kendini belli eder. Bu hatta gözle görülmez bile, fluttering denen ve balığı cezbeden bir titreşim yapması gerekir. Her sahte bunu yapamaz, kimisi az yapar, kimisi çok. Uzağa giden sahtede, dengesi ile kendini belli eder. Bu amaçla, atışta atışa yönelik, sudayken aksiyona yönelik olarak dengesini ayarlayan sahteler vardır. Bunlar atış içindir. Ama mesela, aksiyonu çok iyi olup, atış için uygun olmayan sahtelerde vardır. Bunlar tekneden çekmek içindir mesela. Rengien bakarak sahte almayın, önce bunlara bakın. Sonra rengi seçmek kolay olur.
çağatay yazını okudum okumadım olurmu herkesin yazısı benim için değerlidir o dediğiniz videoyuda zaman bulup izlemeye çalışacağım ki o videoyuda izlemişimdir tahmin ettiğim video ise eğer ama şunu belirtmek isterimki herkes kendi yaşantı zenginliği kadar tecrübeye sahiptir ben ise sadece bir kişiden değil bir çok kişiden fikir alıp tecrübe alıp kendime o şekilde analiz sentez yöntemiyle yön vermek istiyorum ayrıca ilgilendiğin içinde gerçek anlamda *** ler saygılar.
üstadım ben bu sahtelerin renkleri nasıldır diye direk cevap yerine bu sahteler nasıldır(yani genel anlamda yüzme denge atış renk vsss) anlamında sordum ve genel anlamda tavsiye istiyorum tabiki sadece renk sorun değildir sadece renk sorun olsa sahte balığada gerek kalmazdı oje ile istediğimiz renge boyar at-çek yapardık ama benim anlatmak ve sormak istediğim genel anlamda bu sahteler nasıl ve genel anlamdaki tavsiyelerdir ilginiz için *** ler.
Ben sizin gibi düşünmüyorum aksiyon dediğiniz olayın yemle bir alakası yoktur aksiyonu kamışı elinde tutan kişi yemi yönlendirerek ortaya çıkarır o yüzden en önemli husus sahtede renk, yemin çeşidi ve yemin su içindeki manevralarıdır. Renk balığın dikkatini çekecek, gerçeğe yakın tonda olmalı ve yemin çeşidide avlanacak balığa göre floating - sinking tercih edilmelidir... Yemin sudaki dengesi yüzüş şekli zaten üretici firmanın mühendislerince uygun düzeyde tutulmuştur. Ben gazoz kapağına ağırlık ve iğne takıp avlanan da gördüm havuca 3lü iğne takıp avlanan da şimdi gazoz kapağının ya da havucun hangi aksiyonundan söz edilebilir? Ya da kaşıkların? 20 30 TL ye alınan bir sahte ile gerçek bir balığın yüzüşünü karşılaştırın birbiri ile alakaları yok at çekte gözlemlediğim kadarıyla 2 unsur önem arz eder birincisi balığı cezbetmek ikincisi balığı hırslandırmak. Cezbetme olayı sahtenin görünüşü ve rengi ile hırslandırma ise misinanızın ucundaki yeme kamışınızla yaptırdığınız manevralar ve misinayı sarma hızınızla alakalıdır geri kalan tek şey uygun zamanda uygun yerde bulunmanızdır balık eğer doğru kullanılan bir sahteyi görürse kesinlikle yutar çünkü balıkların tokluk hisleri bulunmaz...
sahte ile tutulan balıkların, başta levrek ve lüfer olmak üzere, renk körü olduğunu biliyor muydunuz? adam aynı adam, aynı kamış vs. sahtenin biri süper, öbürüne bakan yok, neden acaba?
%100 öyle değil. Renk körü, renkleri ayıramaz demek. Mesela, kırmızı ile siyah aynı şeydir onun için gibi. Parlak, mat, mavi vs. renk körü için başka anlamlar taşır. Ama şu kesindir, sahte denen şeyin rengi en az öneme haiz olan şeydir.