bence yeni stella tam bir fiyasko hiç hoşuma gitmedi çok çirkin ve kaba bir önceki kasası efsana bu makina fazla ilgi görmedi shimano kasa degiştirecek söylentileri var meraklılara duyurulur
Yazık o paraya. Bu işi benim kaç sene evvel aldığım 23 TL'lik ALBA'da gayet güzel yapardı. Makineye sıfır yük, olay misina + kamışta bitiyor. Ha, bu stella'ların -en azından benim bidiklerimin- gayet iyi makineler gerçeği olduğunu değiştirmez. Ama beklerdim ki, adam kamışın dümdüz arabaya tutsun, abansın kola, görelim kim yaman?
Bazen. Ama karşındaki deniz boğazsa, iş başka türlü oluverebilir. Makine ile balığın çekilmesi, daha çok çıkrıklarda olur. Meraklısı, NatGeo'da bir orkinos avcıları var, orada görebilir. Ama open face ile çekilmez diye bir şeyde yok elbette.
Bu arkadaşlarımı diyorsun.. http://m.natgeotv.com/de/hochsee-cowboys/videos/der-groesste-fisch-des-jahres Bunlar profi balık avcıları,bunların işi balığı bir an önce tekneye almak,kulanmış oldukları makina değil vinç gibi aletler,bu adamlarla bizim gibi balıkcıları bir tutmamak lazım.. Open face ile sen makinaya yüklenirsen,makina ne olursa olsun hariciye çıkar...
Shimano değilse, pek sorun olmuyor gerçi. Bihassa vatoz denk gelince, kamışla kaldırmak elzem ama, ufak bir köpekbalığı, hallice bir kofana filan kamışla çekilemiyor.
Çekimin karada yapıldığınıda göz ardı etme Serdar abi.Ayrıca senin alba makine aynı kamış aynı iple asıldığında elinde kalmazsa daha yeni modelini ben sana hediye ederim.Marka tercihi kişiye kalmış ama daiwa ve shimano gerçekten balıkçılıkta iyi markalar.Ayrıca shimanonun dişli guruplarında dünya devi bu kadar aşağılama ya
Yorumlar eksik. Yuku misina patlamazsa kamis ceker ama rotor kulagi da onemli. Stella fena makina degil. Yeni kasasi nasildir bilemem hic kullanmadim. Muhtemelen yakinda kullanmak nasip olur.
Roy kesinlikle hakli makina kulagi buyuk yuk altinda ve kesinlikkle gorevini fazlasiyla yapiyor internette saltiganin bi suru kirilan kulak video su var ben seyrettigim icin soyluyorum hatta bir video da adam balikla mucadele ederken saltiga makina takma yerinden kirildi zaten sonra daiwa zaion rotara gecti ama stellada hic kirilma patlama gormedim ben iki makinayi da yan yana koyun inceleyin ozellikle daiwanin bir onceki kasasi ile stellayi kesinlikle dersiniz ki saltiga stellayi parcalar stella cok nazik duruyor onun yaninda ama kendimce stella saltigadan cok daha rahat bir makina cok daha konforlu bir makina dir ve o kibar nazik gorunumune ragmen saltigadan daha saglamdir benim favorim stella ama yeni kasaya bir turlu isinamadim makina kotu demiyorum ama dedigim gibi isinamadim eskisindeki fors yok icime sinmedi kisacasi
opel vectrada kaloma kaçiriyo ama 66 lb drag diyor 20binlik stella, o da 30 kilo max drag yapar. demek ki 30 kiloluk bir yük vectrayi çekmeye zar zor yetiyor.
O arabayı çekmek için, 15 - 20 kg kadar bir güç gerekiyor. Ve emin ol ALBA o arabayı aynen öyle çeker. Stella alıyorsan, evet, shimano iyidir, ama alt seviye ürünlerl mi? Ve dahası öyle bir kaç milyar veriyorsan, kötü makine pek yokta zaten ortalıkta.
Belki kalama tam sıkılmış değildir. Asıl mesele, makine araba çekmek için değil, balık tutmak için yapılır. Yazık, balık tutturmayı beceremeyince makineye, böyle soytarılıklar yapmaya çıkmışlar anlaşılan.
Yeni Stella 4000 kullanıyorum,makina çok rahat ayrıca eski Stellalardan daha şık olduğunu düşünüyorum.
4000 lik makina 380 gr tamam gayet iyi ama 8000 -10000 agar ve makina lar kaldirim tasi gibi buyuk eski modelleri boyle degil makina yi su gecirmez yapmak icin her yerine basmislar contayi cevirin bakin eskisi gibi akici degil ben begenmedim.