Arkadaşlar herkese selamlar. bu siteyi çok yazıp çizmesemde sürekli takip ediyorum. benim memleketim BOLU nun gerede ilçesi karacadağdemirciler köyü, köyümüzün yakınından geçen genel adıyla gerede çayı ( çünki yer yer ismi değişiyor) şu anda kirlilikten bitik durumda yardımınızı istiyorum. ilçeninin geçim kaynağı deri işletmeciliği yani tabakhane burdan çıkan kimyasal atıklar bu çaya dökülüyor ve pis koku yanında toplu balık ölümleri gerçekleşiyor. buda gerede halkını ve benim gibi kendini sportif olta balıkçılığna adamış doğa aşığı insanları çok üzüyor inanın içim kanıyor. çünkü benim küçüklüğüm köyümde geçti ve o çayın temiz halini çok iyi biliyorum yüzerdik ve balık tutardık benim şu andaki balık hastalığımın kaynağı buralardır. sözde belediye bir arıtma tesisi yaptı ama hiç bir fark olmadı. birazda politik çünki bu tabakakhane sahipleri godoman herifler ve belediyeden daha çok sözleri geçiyor. bu konuda neler yapabiliriz. nerelere şikayet edebiliriz. site yöneticileri ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. fotolar bu konuyla ilgi facebook tan ve googleearth ayrıca ilk defa foto yüklüyorum inşallah olmuştur.
Sevgili Ünal , Tabiat anaya olan sevgi ve saygını takdir ediyorum..bu tür konular il valiliği - il saglık müd.-ilçe kaymakamlıgı - ilçe saglık müd.-ve en son bakanlıga yazabilirsin..buna paralel Boluda varsa bir yerel çevre örgütü konu ile ilgili bir girişimde bulunabilirler..yerel ve ulusal basına.. yaz gelip görüntü alırlar..vs Ancak , bir şey dikkatimi çekti millet olarak bazen aşırı derecede heyecanlı davranışlarımız oluyor..ve bu anlamda hoş olmayan kelime-cümleler kullanıyoruz..bu tip şeyler hem sakıncalı hemde etik olmaması açısından dikkat etmek gerekir.. Facedeki şu ifade hoş bir ifade değil. örnek olmamalı..çözüm getirmez..tepki alır.. _''Allah belalarını versin'' Ayrıca yerel yönetim ile ilgili senin ifadende - Godomanlar - sözleri geçiyor. yerine , - Yerel yönetim konu hakkında yetersiz kalıyor ,Konu ile ilgili sonuç verici çözümler üretemiyor. dersen daha iyi olur kanısındayım..( bir zaman sonra iddiaları ispat etmek gerekebilir) Tek tük müracaatlar ve sesler ile maalesef bazı şeyler çözüme gitmiyor, yaşadıgın bölgede ne kadar çok ses çıkarsa o kadar faydalı olur..
sevgili kardeşim aynı sorun yıllar önce bizim izmittede vardı ismi önemli değil bi deri fabrikası vardı inan izmitin o güzelim deresini ne hale getirdi bir görsen o zamanda balık ölümleri çevre kirliliği ufak tefek cezalar sonuç hüsran yorgan gitti kavga bitti misali dere öldü fabrika kapandı oldu bitti kül oldu gitti yani bişey yapamıyorsun inşallah sizinkinin sonu hüsran olmazda çevre,doğa kazanır
Ünal kardeşimin gerede çayı dedigi çay soganlı çayıdır malesef dogruyu söylüyor zaman zaman fazla yagışlı durumlarda arıtma kapaklarının açıldıgını bende duydum gerede ve civarında hayvancılık fazla onun içinde tabakhane var anlıyacagınız arıtma yetersiz geliyor bildigim kadarı ile sitemizde soganlı çayında avlanan çok kişi var hep bir agızdan tepki verebiliriz belki birilerinin dikkatini çeker.
Bu işe gönül verecek YÜREKLİ GEREDE'lilere ihtiyaç var,,,Oluşturulacak bir platformla bu olayın üzerine üzerine ısrarla gidilmeli,Koltuğu tatlı o belediye başkanı zat'ı , yıllardır zehirledikleri o çayın yanında birgün tutacaksın,,,