Merhabalar uzun suredır sureklı ava gıdıyorum ancak genel standartın altında balıklar yakalayabılıyordum . Malumunuz artık yaz mevsimi ve gündüzün aşırı bunaltıcı sıcaklarında denızde av yapmak ızdırap oluyor. Bu yüzden bizde artık geceden ava başlayıp oglen olmadan sonlandırıyoruz . Sürekli avlandığımız yerlerde bir arkadaşın 2 hafta üstüste mamun ve dandık kamış mısınayla bırı 7 kg bırı 4 kg olan 2 trança cekmesi (gözümle görmesem inanmam) kendı balıkcılar camıamızda buyuk yankı uyandırmıştı Artık hepımız aynı bölgenın avcıları olarak trança yakalamak için ugraşıp duruyorduk. Izmırden 3 arkadaşım ve ben pazartesı gecesı yola cıkıp avlagımıza vardık denıze acılıp avımıza başladık . sabah sularında gelen 10 15 karagöz ve bızlerı trança sevıncıne bogan mısınayı saga sola suren vatoz dışında (geri salındı) bereketsız bır av sayılırdı . Carşamba gunu tekrar avlanalım dedık ve sabah 5 ila 9 arasında bu güzel mercanları ve tahmınen 100 cıvarı karagöz yakaladık . Ikı adet ıgnemızı kıran balıgın ne oldugu ıse mechul. Tabıı teknede trançaydı kopardı vs seslerı vardı Yem olarak mamun ve sulunez kullanıldı . Karagöz 750 Gram kadar vardır . Ikı adet 500 - 600 gr cıvarı ırı mercan dışında bolca karagoz ve mercan yakaladık . Akşamustu eşşek adası taraflarına bır keşif yaptık ve jig ıcın mukemmel derecede yerler oldugunu görduk . Zaten anlatıyorlardı görerekde teyit ettik . Aynı zamanda antenli mercan yakalandıgı duyumlarıda ıstahımızı kabarttı ve nasıpse bır dahakınede oraya bır av yapıcaz . Butun balıkların fotograflarını cekmedık . Ancak karagözler mınumun el boyunda olmak kaydıyla yaklaşık 100 adet kadardı. Karagözlerı dun durduramadık hepsı delı gıbı yemlenıyorlardı . Bunun dışında 10 kadar guzel mercan 30 cm cıvarlarında bırkaç ıstavrıt , bıraz mandagoz bıraz ıskatarya yakaladık . Lımıt dışı balık avlamadık Herkese keyifli avlar diliyorum . Ve İzmir li av meraklısı dostlarada kapımın her zaman acık oldugunu bir kez daha belirteyim
tebrikler arkadaşım tebrikler birazda yem ne kullandın nasıl bir takımla çalıştın anlatırsan sevinirim
Mercanları canlı mamun ve Mustad 17 numara galvaniz capraz iğne ile avladım . Takım klasik 3 ' lü dip oltası şeklinde idi . Karagöz ve diğer balıkları ise krom cupra iğnesi , klasik takım şeklinde ve sülünez ile avladık. 17 Numara Mustad %100 önerebileceğim bir iğne . Capraz ve galvanizdir . Esasen paragate de buyuk balıklar (akya turna levrek sınarit trança vs.) icin yapılmış bir ignedir . Kesinlikle paslanmaz ve ebatlarına bakınca bu igne bu işleri nasıl yapıyor diye düşündürür adamı zira küçük bir iğnedir . Bu iğnenin 100 adetli kutusunu İzmir hisarönünde 10 - 12 Tl arasına bulabılırsınız . Online satan birkaç yerde var.. Mercan avımın degişilmez tek ekipmanıdır rastgele