gerisi yalan

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında spectator_man tarafından paylaşıldı.

1. spectator_man

spectator_man mry

balıkçının zevkinin sonu nerede biter biliyormusunuz
    güzel bir doğa ilk başlangıcıdır olta başında beklemek heyecanın başlangıcı
    oltaya balık vurması özellikle şamandıralıda bu zevk 2 ye katlar sonra balığın yakalanması zevkin doruğa çıktığı an balık yakalandıktan sonra iğneden sökülüp gururla bir bakışın ardından biter yeni bir zevk için olta tekrar suya atılır işte balıkçının yaşadığı zevk budur ama olta başında bekliyen bir kişi dünyadan ilişkisi
    kesilmiş demektir sadece su ya sarkan misina ile odaklanmıştır

2. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

aynen katılıyorum ve ekliyorum olta suya indikten sonra bişeyler yiyip içme ben çok yaşamışımdır balık oltaya vurduğunda elimdeki çayı kahfeyi fırlattığımı :D

3. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    bende uyuz oluyorum buna işte... nezaman oltayı atsam başında beklesem vurmuyor ama elime cayımı alınca nalet balık sanki beni sudan gorup aldatırım bu safı yemı alır kacarım dercesine oltaya vuruyor... :D

4. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    aynen bende katılıyorum abi :D hele bi de balık vurmaya basladı mı zevk e diyecek yok :D böyle kenara kadar getirip balığı sonrada balığın kurtulması olmuyo mu off off böyle oltaya baka kalıosun ya herşeyin bittiği an :DD:ama severim mücadeleci balığı hırs yaptırıyo:D:D

5. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Güzel kardeşim çok eski üye olmana rağmen kendini tanıtıcı en ufak bir emarede bulunmamışsınki sana ne şekilde hitap edelim bilemiyorum, eğer imza ayarlarından ismini ve yaşınıda belirtirsen bu sorunlarıda aşmış olacağız.

Gelelim konuya, beklemeli avlarda özelliklede mırmır ve levrek avında benim zevkim balık kovaya girince biter , çünkü o ana kadar hep bir ümitle beklemişimdir .

6. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Yazdığın bu yazı gerçekten güzel şeyler anlatıyor. Ancak imlâya da biraz dikkat edersen anlaşılır bi yazı olacak.

7. serhat57

serhat57 serhat

bu yazıya tutulan ufak balığın yeniden suya bırakılmasınıda ekleyebiliriz

8. spectator_man

spectator_man mry

özür dilerim arkadaş ufak balık olayını atlamışım zaten gerçek amatör balıkçı bunu bilir onun zevki sadece balığı tutmaktır doğru dürüst balık evine bile götürmez onun için doğa önünde bulunan su tüm bütünlüğüyle huzurdur
    imla olaylarındada ben türkçe öğretmeni değilim içimden geçeni yazıyorum orta okul terk olsun o kadarda

9. spectator_man

spectator_man mry

imza attmayı bilmiyorum ama bu seneki ilk güzel balığım resmimdede var

10. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Tesadüf diyorum ama bende sigara yakana kadar vurmayan balık sanki sigara yakmamı bekliyor hep :D

11. spectator_man

spectator_man mry

:( kötü bir alışkanlık ama balıkçının saati sigaradır beklenir balık vurmaz sonra 1 sigara daha içeyim vurmazsa başka yere geçerim diye düşünülür sigaranın son nefeslerinde tesadüf vurur sonra beklemeye devam

12. Rapsodi17

Rapsodi17 Kadir

Bence en keyif vereni oltayı çektiğinde ucunda balığın sudan ayrılırken çırpınmasındaki sestir =) heyecan yeni alevlenir o an

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: Al benden de o kadar. Sanki beni bekliyor :D

Demek herkesin başına geliyormuş. :D Bi huzurlu içtiğimi hatırlamam avdayken. :) (Levrek hariç. :D , gerçi hiç içmemek en iyisi :eek: )

Benim zevkim daha uzun sürüyor ayrıca. Balığı temizlemek, içinden çıkanları incelemek, en son ne yedi falan diye bakmak. Değişik pişirme yöntemleri denemek, en son yemek. Raporlarken yeniden anı yaşayarak, duble zevk almak. :D

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Benim en zevk aldigim an balik vurduktan sonraki ilk tasmanin arkasindan oltanin ucundaki baligi hissetmek. Genelde yazilanlar gibi sigara içerken birseyler yerken veya kovanin suyunu degisirken en pis pozisyonda vurur :) gideyimde balik tutayim bugün kesin kez olur dedigim gün kesinlikle balik tutamam. Biri israr eder illa gidelim der, bugün birsey çikmaz bosa gidicez ama gidelim gönlün olsun dedigim gün en iyi avlari yapariz. Akabinde öyle dedim ama hava döndü, takimlari yemi ona göre ayarladim yoksa tutamazdik ve sana malum oldu herhalde gibi ezikligi kurtarici bahaneler üretirim :)

15. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    pazartesiden başlar benim av hikayem :))

pazartesi kalkar kalkmaz işyerinde balığa nereye gideyim kimlerden bilgi alayım..hangi balıga atayım.gibilerinden başlar bir düşünce .turna bilgim olmadıgı için sorarım nerelerden çıkar hangi gölet falan ardından bir hafta boyunca internetten araştırırım göl resimlerine yollara bakarım yol haritalarını çıkartırım.cumartesi öğlen yola çıkarım genelde en son gideceğim gölete giderim :)) öncekilerini bulamam çünkü:)) göleti bulunca hemen oltamı çıkarıp suyla buluştururum.. her sahteyi 5 kere atarım gelmezse değişirim.. ve saatler geçer çoğu sahtem takılır kopar yenisini takarım:)) bir bakarım akşam olmuş bir tane tutamadan o yorgunlukla sinirle bir daha turna avına gitmeyecegim diye söylene söylene eve gelirim :)) sazan zamanını beklerim ama pazartesi olunca yine içimde başka bir gölete gitme hevesi var :)) turna tutamasamda sazan zamanına kadar kendimi böle avutur dururum yemin ederim en az etmediysem 1 milyar masraf etmişimdir arabanın ön takım vb gibi masrafları haric bir tek turna tutmak nasip olmadı :))

16. spectator_man

spectator_man mry

hikaye ile yola çıktık yeni konu başladı
    balık yakalamakla balık tutma arasındaki fark nedir?
    Kimseyi beyin yolculuğuna çıkarmama gerek yok
    balık tutulur diyenler benim için boş çünki hiç bir uğraş göstermeden sadece beyninde nasıl olursa olsun eve balık götürmek olanlardır.
    Ama balık yakalayanlar dersen çok değişik bir konu.
    Bir balık avı sonrasında diğer bir balık avına nereye gidileceğini düşünmekle başlıyan eğer varsa 2 karık bahçeyi bellemek zor gelip 10 karık lık yer kazarak solucan aramak demektir .
    sonrasında oltaların kontrolü başlar yok iğne yok kurşun olmadı ışıldak bitti
    ya tüpün durumu nasıldı yemek işi topluca hallederiz ama çay şeker unutmamak lazım
    her şey hazırlanır yola çıkılır ya nereye gideceğiz
    en büyük ahmet amca nereye gidelim

17. spectator_man

spectator_man mry

çok güzel bir şey yaptığımıza inanıyorum
    2 arkadaş bu sene balık sezonunda hiç balık olmuyan bir yere balık taşıdık
    bir fabrikanın açmış olduğu çukurluklara su dolmuş olduğunu gördük su takviyesi olduğuna kanaat getirdikten sonra tutuğumuz bütün sazanları o gölete bıraktık
    bu sene 70 adet balık bıraka bildik
    kontrollerimizde balıkların uyum sağladığını vede guruplar halinde gezdiklerini gördük
    yaşasınn balıkçılar için yeni avlak yarattık ama pis beyinliler gelipde ağ ile toplamazlarsa bu seneyi atlatırlarsa havyar dökerler