GES ile turna avi

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında vetserhat tarafından paylaşıldı.

1. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
    merhaba dostlar.
    benim sorum belki sacma gelebilir ama elimde 3-4 tane Mustafa beyin hediyesi GES var degisik renklerde.... sorum basiktanda anlasilacagi gibi bu GES ler turna avinda tatlisuda kullanilir mi? kullanan dostumuz var mi?

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sen kullan. Turnaların protesto edip eylem yapacaklarını hiç sanmam.

Velakin, tecrübe değil de, teoriye dayalı bir yorum istersen...

Turna daha ziyade sudaki titreşimler ve kokuyla avını seçer, bulur. Bu gözleriyle avlanmaz demek değil elbette. Gözleri de çok iyi görür ama, yaşadığı yerlerde görüş genelde işe yaramaz: Bulanık su, otlar filan.

Bu açıdan bakınca, GES sahte çok titreşim yaratamayan, ses ve koku özellikleri zayıf, görüntü özelliği makul bir sahte. Bunun turna avında etkili olması pek olası değil gibi görünüyor. Velakin bilhassa temiz sularda ciddi bir umut ışığı da yok değil.

Teori böyle söylüyor. Ama pratik nasıl olur, bunu gidip görmeden, tecrübe etmeden bilmek pek kolay değil.

3. GencoGnc

GencoGnc Genco

Ges atıp suüstünden hızlı çekildiğinde aksiyon ve verim alınan bir sahtedir. Bu yönüyle de lüfer-kofana,levrek,iri zargana,akya gibi avını kovalayan süratli balıklar için iyi bir malzemedir.

Turna ise avını daha çok kovalayıp değil,kamufle olup bekleyerek,önünden geçerken aniden atılarak yakalar.Yuvarlak kenarlı etli yüzgeçleri buna uygundur.

Turna ve gesin uyumlu olacağını sanmıyorum.

4. En iyi turna sahtesi değildir. Fakat sığ yerlerde zevkli av verir.

5. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
    aslinda Serdar abinin teorisi benim de aklimdaki dusunceler. sadece soyle dusunuyorum ki. malzeme cantasina bakip hic kullanamadigim sahteleri gorunce onlari da degerlendirmek istiyorum... yoksa su ana kadar cok verim aldigim silikonlar ve sahteler var elimde turna icin.....
    soru icinde soru olsun o zaman Serdar abi... bu yil Odra nehrine gitmeye basladim orda da burdaki Lehce ismi BOLEN olan bir balik turu var. bizdeki sanirim sis baligi denilen balik veya akrabasi..... bu balik avinda ise aksiyonu olmayan ancak cok hizli cekilmesi gereken sahteler kullanilyor zira BOLEN cok hizli imis..... burda deneyeyim diyorum GES leri bakalim :))))