Bir GES ' imiz eksikti o da tamamlandı Mersin ' de Adana yapımı Cam rapalalar mevcut lakin hiç hoşuma gitmemişti bir türlü almak istemedim ve kullanmadım bu güne kadar .. Bugün elime ulaşan Limonileri görünce işçiliğinin ne kadar iyi olduğunu bire bir gözlemledim ... Ustasının elinden çıktığı çok net ortada görsel olarak , dedim kendi kendime övdükleri kadar var ama sudaki halini daha çok merak ediyorum tabiki görselliğinden çok ... Aynı renginden 2 tane getirttim 1 ' ini çok değerli bir abime hediye edeceğim olurda sudaki halide cezbederse balıktan önce bizi çeşitli renklerinden getirtmeyi düşünüyorum önce tanışmak gerekiyor ortalıkta ne kadar övgü , rapor vs olsada birebir gözlemlemek birebir tanışmak daha bir keyf ... Her ürünü her kez beğenmez iş yapsada yapmasada her avcıya her rapala her kandırıcı hitap etmez bağdaşmaz buda bir ayrıntı sonuçta ... Siz değerli GES kullanıcıları katkı sağlamaktan kaçınmayınız hepinize sevgiler ... Not ; Forumdan Bülent TOK , ve drasty41 Recep abilerime yardımlarından, ilgilerinden ve alakalarından dolayı teşekkürü borç bilirim sevgiler ... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Kardeşim bende uzunca süre GES kullandım..Kısaca yazmak gerekirse avcılığı ve atış mesafesi olarak muhteşemler...Yalnız kayalık yerlerde avlanıyorsan taşa/kayaya fazla çarptırmamaya çalış çok hassastır kırılabilir. Aksiyon verme şekli diğer sahtelere göre daha farklı ama çok rahat alışılıyor.GESinle bol avlar dilerim
Kısmet olursa bizde kendi gözlerimizle görmeyi umud ediyoruz kardeşim sevgiler ... Merhaba Önder abi teşekkür ederim uyarın için dikkate alacağım sevgiler ..
Selamlar Dostum;merlarında dagla vede bulanık sular varsa,bu GES'in farkını muhakkak görüceksindir diyorum...Evet diğer suüstü sahtelerinden biraz daha farklı bir hareket gerekebilir aksiyonlar için ama havasını yakaladığında hiç aksiyon vermene gerek kalmadan da balık alabilirsin diyorum..Her daim nasibin bol olsun rast gelsin arkası da bol gelsin..)
ALEYKUM SELAM MEHMET abi ; Öncelikle düşüncemde bu yönde dalgalı bulanık sularda kullanma amacı , iyi dileklerin için teşekkür ederim sevgiler abicim ..
Gesler çok güzel abi hayırlı olsun.Ben orjinal satılan yerden almıştım biraz farklıydı yapı bakımıyla biraz daha ince duruyordu.Yeni modellerinden olabilir daha ağırlarını yapacaklarını söylüyorlardı.Başıma 3 kere gelen ve bence en çok dikkat etmen gereken şey atmadan önce kamışın ucuna bakman abi.Misina biraz bile dolaştıysa direk suya.3 kere baktım arkasından öyle suya giderken Çok iyi avlar çıkartıyor inşallah sana da denk gelir abi en güzellerinden
hayırlı olsun güle güle kullan ..ustası bununla sarı olanı ile, süper avlar yapıyor çanakkale de o avları görünce..bunlar akın levreği demekden kendimi alamıyorum sankim japonya levrek iştiması yaptırıyorlar adamlar bende mavi olanı var..siftahım yok..ama adana işi ile 3 av yaptım..aksiyon olarak gesler daha iyi adana yapımına göre..
Teşekkür ederim OGUZHAN bakalım kullanıp göreceğiz forumada yansıtırım zaten bir şekilde ... Dikkatin için teşekkür ederim kardeşim iyi dileklerin içinde sevgiler .. Eyvallah KADİR abim sağolasın bizim buralarda öyle çok fazla Deniz haraketlenmesede zaman zaman oluyor işte en azından denemiş öğrenmiş oluruz anını yakaladığımızda Deniz' in ... Gördüklerimden çok yenilikler yeni heycanlar oluşturuyor ister istemez bir çoğumuz yenilikler arayışında oluyoruz bu da ayrı bir keyf sanıyorum iştima yaptıracak ortam olmasada belki nasipte kısmette olur bir şeyler görüşmek üzre abicim sevgiler ...
Arkadaşlar GES i kullanırken farklı bir aksiyon gerekiyor demişler,bu nasıl bir aksiyon,bilgilendirebilecek olan bir arkadaş varmı.
bende 2 yıldır var, çeşitli renklerini kullandım. hala da ustası tarafından yapılma biri kefal imitasyonu, biri de sarı kırmızı çantamda durur, ara ara kullanırım. bu zamana kadar birkaç baraküda ve bir tane 600 gr. ispendek dışında skoru yok. gesle bir saat uğraşıp balık alamadığım yerde sahteyi değiştirdikten hemen sonra en küçüğü 1200 gr. gelen 4 adet levrek aldığımız oldu. fırsatım olursa benim denemek istediğim farklı bir şey var. gesle bu kadar levrek yakalanan çanakkale'de acaba bizim burda iş yapan sahteler ne yapacak. yani burada olduğu gibi gese fark mı atacak, yoksa orada da ges çalışırken bizim sahteler mi kuru sıkı kalacak idk bunu öğrenme fırsatım olursa gesin reklamının satış stratejisi mi, yoksa bölgesel olarak etkili bir sahte mi olduğunu anlamış olacağım.
Ges in üreticisi tek olsa haklı olabilirsin, evde bile yapılabilir. Balığın huyu suyu yerlere göre değişiyor, tarabyada kırmızı sarı iş yaparken gürpınarda hiç yüzüne bakmıyor kaşığa atlıyor.
ges leri boşuna almışşsın onlar hiç bir işe yaramaz arkadaşım,bakma çanakkalede felan avlandıklarında mersinde gelsinler levrek yakalasınlar onlarla göreyim.
Hayırlı olsun Hüseyin, umarım çok memnun kalırsın. Ben almıştım ve pek aksiyon veremedim. Ges'ler değişik bir aksiyonla yüzdürülüyor ve genelde hızlı çekim yapılıyor diye biliyorum. Bizm memlekette kullanan ve verim alan duymadım görmedim. Daha çok Çanakkale'ye özgü bir kandırıcı gibi geliyor bana. Yani orada yaptığı işi Karadeniz bölgesi hariç başka bir bölgede yaptığını görmedim, okumadım. Senin tecrübelerini de merakla bekliyorum.
ben de bunu bildiğim için işin kaynağından, tayyar bey ve turgay bey'den aldım bütün geslerimi. aksiyon konusu ise yazmakla olmaz, ama su üstü sahtelerin aksiyonlarında beni canlı izleyenler bilirler. zaten bu yüzden '' burada iş yapan sahteler de acaba çanakkale de iş yapar mı, bu sahteler bölgesel mi ? '' diye yazdım.
Tüm Arkadaşlara selamlar Sanırım GES hakkında yazdıklarım bazı arkadaşlarım tarafından yanlış anlaşılmış.Ben Geslerimi alalı 2.5 sene oldu.ve genelde Çanakkale'nin Anadolu yakasında avlanmaktayım.Bu yakada bu sahteleri çalıştıramamış vede bunun sıkıntısını çekerken ,birde karşı kıyılara vede saroza geçeyim de bakalım fikri ile hareket ettiğimde sonucun farklı olduğunu gördükten sonra olayın iç yüzünü çözmeye çalıştım.Bu fark meraların yapısından kaynaklanmaktaydı.Bizim mahallenin meraları kum+ot karşı taraflar ise kum+taş bu fark levrek havası tabir ettiğimiz rüzgarlı havalarda bulanık olan su kesiminde sahteye takılan otların işi bozması ile balığın takibi çabuk bırakmasına yada sahteye dalmamasına sebebiyet veriyordu.bununla birlikte diğer suüstü sahteleri rüzgara karşı atmanın zorluğunu herkes bilir.Ges'in yapısından kaynaklanan az rüzgar tutma özelliği ile bunu yenebiliyorsunuz.Sarı turuncu renkleri bulanık sularda dikkati çeken bir diğer özellik.Bunları anlattıktan sonra şunu ısrarla belirtmekde fayda görüyorum ki;elimde takriben 100 adet sahte balık+ kaşık bulunmaktadır.En son 5 adet rapala max rap'i de sizlerle paylaşmış fikirlerinizi almıştım.Ben hiç bir markanın reklamını yapmaya çalışan biri değilim.Sadece balık ile uğraş veren bir arkadaşın paylaşımına fikir beyan etmiş bulunmaktayım.Lütfen bu da böyle algılansın.Doğru olan bir şeyin de altını tekrar çizeyim.EVET BİR MERADA ÇALIŞAN SAHTE DİĞER MERALARDA DA ÇALIŞACAK DİYE BİR KANUN YOKTUR....Zaten böyle olmasaydı elimde en fazla 5 sahte olurdu ve onca parayı bu heves uğruna harcamamış olurdum.Tüm arkadaşlarıma saygılarımla duyurulur..Herkesiin nasibi bol olsun...Rast gelsin arkasıda bol gelsin..
Onur abi şimdi birşey söylemek saçma olur kullanma aşamasına geçmedim henüz fırsatım olursa hafta sonu kullanma şansım olabilir konu içerisine denedikten sonra not düşerim sevgiler... Okan abi duyduk gördük okuduk raporlarına şahit olduk vs.. önemli olan bu kandırıcıyı başka farklı bölgelerde denemek ve netice alıp alamamak , denemek amaç bu , yenilik her zaman iyidir ayrıca karşıdan esen rüzgarlarda ve denizin aşırı oynadığında malesef içerlenerek at çek yapamıyoruz çogu zaman küçük 20 grm jigler dışında ... Bu da bir seçenek olacak o gibi durumlarda düşünce bu yoksa piyasada ve çantamda müthiş kandırıcılar mevcut maksat değişiklik zararı olmaz ... Bilge abi bölge bölge tabiki farklılık gösterebiliyor en azından avlanmasamda duyumlarım ve gözlemlediklerimde bundan yana ... Her ne olursa olsun Kofana ' lar yok demiyecektir diye düşünüyorum fırsatını ve zamanını buldukça deniyeceğim zaten paylaşırımda konu içerisine deneyim kazanırsam aktarırımda sevgiler ...
Tuğrul abi merhaba ; Ges ' leri boşuna almışsınız ve onlar hiç bir işe yaramaz derken nasıl böyle kesin bir dille aktardınız bu satırları anlamış değilim keşke detaylı izahta bulunsaydınız hep beraber anlasaydık ... Boşuna alıp almamak mesele değil küçük paraların hesaplarını yapan bir insan değilimdir aslada yapmam yanı sıra aşırı karşıdan esen rüzgarlarda sırf spor olsun diye takar at çek yaparım keyf bu balık yakalar yakalamaz deneriz en azından çeşit olsun çantada denedik deriz lafı geçtimi fikrimiz olur vs.. Yanı sıra Mersin merkezde avlanmıyoruz sadece çeşitli bölgelerinde av yapmayı planlıyoruz bir çoğu avcı balığın olduğu meralar ziyaret edeceğiz balık lsın almasın dediğim gibi önemi yok dursun çantada sevgiler ..
Teşekkür ederim VOLKAN abim sağolasın Bakalım abicim deneyip göreceğiz , aslına bakarsan bazı avcı türlerde umutluyum levrek' te benimde hiç bir fikrim yok zira neden olmasın ?? Özellikle aynı renginden 2 tane getirttim işim gereği eskisi kadar haşır neşir olamıyorum balıkla değerli bir abime bir tanesini hediye edeceğim samimiyetine ve dürüstlüğüne yürekten candan inandığım bir abim onun kullanımından doğacak fikirler benim için ayrıyeten önem taşıyacak ... Bir de bizim Merkez Liman Boğazında iri Kofanalar olur gelirler giderler iyide av verirler en azından imkan olurda gidebilirsem yada değerli abim giderse kofana'da denemiş oluruz 2 kg 4 kg arası iyi kofanalar yani ... Her şeyde bir hayır vardır hiç bir işe yaramazsa çantamızı süsler varsın bir de ges' imiz olsun , gerekli olursa fikirlerimi ve deneyimlerimi konu içerisine ilerleyen zamanlarda atarım sevgiler abicim