MERHABALAR.orjınal gelibolu sahtesi temin edebileceğim bir yer bilan varmıdır acaba bilenlerden yardım istiyorum.
Bu Gelibolu çıkışlı aparatı , Egede - akdenizde -karadenizde deneyen varmı ? varsa randımanı ve karşılaştırması nedir mesela bir rapalaya veya yozuriye göre... dahamı randımanlı ..??? çok merak ediyorum .
Muvaffak Abi, dalgalı sığ suda su üstü sahte olarak tercih edilir.. Saroz körfezinde gündüz hologramlı kağıt sabah ve akşam suyunda ise sarı gövde, kırmızı kafa ve kuyruklu olanlar ağırlıklı tercih edilir.. Durgun suda bir yozuri ya da rapala kalitesinde asla değildir ancak dalganın arttığı, balığın kıyıladığı durumlarda farkı kapatır.. Gelibolu'daki fiyatı 15 TL. dir.. Yukarda arkadaşın belirttiği gibi Tayyar Usta bu işin bir numaralı ustasıdır, Özser Balıkçılıkta da satılır.. Dolarda ve Eurodaki kur artışı ile doğru orantılı olarak fiyat artışı da olmaz.. Ege kıyılarındaki avlarda raporlayan arkadaşlar mevcut ancak ben Saroz hariç canlı gözle başka bir yerde görmedim..
Sadece normal sahteye göre çok daha ağır olduğu için daha uzak mesafelere atılabilmekte başkada bir numarası yok. Avcılık olarak Yozuri ve Rapalanın iyi modellerinin yanına yaklaşamaz, siz daha iyi bilirsiniz ama zaten balığın gani olduğu yerde gazoz kapağını bük iğne tak at o da iş yapar.
abi bu sahte berrak suda iş yapmıyor,bunun ilacı levreğin piyasada cirit attığı dönemlerde,kasım aralık ocak şubat aylarında, dalgalı bulanık sularda,yemlik balığın çok az olduğu dönemlerde iş yapıyor, o dönem de o havada bir çok sahte iş yapar kaşık dahil,bende bir tane var,bu ges den farklı,çok eski bir sahte,bir seferinde yaz ayı ikindi vakti,peşine bir balıklar taktırmıştım saç baş yoldurdular bana o gün,su berrakdı atlamadı balıklar,ama o gün yozuri pins magnet e,2 akya yavrusu bir lüfer atlamıştı, yanlız o gün en çok balığı kullandığım cam rapala peşine taktı mevcut ges den farklı yapımı var,ve artık piyasada yok o sahte, ertesi gün riversea bubble pen 80 i denedim,benzer takip almıştım abi yine aynı saatte ve suyun durumu yine aynıydı, ne bileyimidk bir bakıyorsun fark yarattı diyorsun,ertesi gün başka bir sahte ile benzer hadiseleri yaşıyorsun yine böyle hava kapalı deniz patlamış,ben yozuri atıp çekiyorum o benekli olan, karşıda bir arkadaş tüy çekiyordu,o gün oda levrekler aldı bende:laughing:
geçen pazar günü sabah suyunda atçek yaparken kefalci biri geldi yanımamrsparkle sahteyi hiç abanmadan omuzdan fırlattım,2 balıkçının arasında yım,sahte bir uçtu aldı başını gidiyor:laughing: adamın dediği:laughing: ne yaptın sen yavvv kıbrısa vardı senin balık diye espiri yaptı:laughing: o 30gr topla atış yapıyor:laughing: ges in ağırlığında bir ima ile atış yapmayı düşünemiyorum bile:laughing: