Nerededir bu Gesi Göleti? Profil bilgilerinde yaşadığın yer yazsa bir nebze anlaşılır belki ama böyle hiç bir ipucu yok Mustafacım
Arkadaşlar bahsi geçen yer daha önceki tebliğlerde Kayseri için süresiz avlanma yasağı bulunan göletlerden biri idi. Turna bulunduğu doğrudur, amatör balıkçılar tarafından zamanında atılmış. Ancak ne o kadar büyük bir yerdir ne de aman aman turna çıkar. Civar insanlarının bolca tırıvırı kullandığıi hemen hemen her sezonda bir uçtan öteki uca germe ağla talan edilen ufacık bir gölettir. Göletin dip yapısının balçık olmasına binaen zamanında burada boğulan insanlar olduğunu da duymuştum. Mustafa kardeşim bence artık orası yasak bölge olmamasına rağmen çok heveslenme, ama antreman yapmak için gidebilirsin. En fazla da bahtına kalem kadar turna çıkarki onu da zaten limit altı olduğundan sen suya iade edersin..
abicim gesideki gölette turnanın oldugu dogru ama nedense oltaya gelmiyor bana 3 km uzaklıkta ama orda gördügüm sazanların boyları ise en aşagı 50 cm idi ve acayip coktu ve yine olta atmama ragmen oltaya gelmiyolar
Bu tip yerlerde saklanarak avlanmak en güzeli balık seni farketmicek farkettimi asla oltana bakmıyor...Arkadaşlar efkerede boşa zaman kaybetmeyin bence çıkan balık hem küçük o da gelirse... Bir sürü balık tutacak yer var efkere çok küçük yosunlu ve balık popilasyonu yönünden de oldukça zayıf bir yer... Ayrıca göleti besleyen suyun debisi oldukça az bu sebeple de göletteki su seviyesi oldukça düşük...Kayseride balık avına gidecekseniz efkere en son aklınıza gelecek yer olsun...Demedi demeyin çoğunlukla eliniz boş dönersiniz korumacı avcılar efkereden çıkan balığa tenezzül etmezler...
haklısın abi katılıyorum zaten olta her attıgında takılıyor yada suyun içinden tırıvırı illetini cıkarıyor