selamlar... ben kıyıdan avlanıyorum ve size uzun süredir kafamı kurcalıyan birkaç sorum olacak Ben şu sıralar gezer kurşunlu oltalara takmış vaziyetdeyim.Daha önce kullandığım dip oltası modellerine nazaran daha az dibe takılması açısından da çok sevdim.Forumda da pek çok yerde anlatılsada bazı ufak ayrıntılar konusunda insanlar farklı şeyler söylüyorlar.ben kullandığım olta modelinin basit 2 çizimini yaptım, sanırım bu sayede daha rahat aydınlanabilirim. Köstekli Beden; köstekli bedeni bana balığın oltayı farketmeyeceğini söyleyerek tavsiye edenler oldu.Uzun kösteklerin büyük mırmırlar için ideal olduğunu söyleyenler var.Hernekadar köstekler kayalara takılsada sizce uzun köstekler iyimidir? köstek ve beden uzunluğu kaç cm idealdir? kurşun ağırlığı olarak öneriniz? Kösteksiz Beden; Kösteksiz bedende ise çoğu kişi oltanın takılma ihtimalinin çok daha az olduğunu düşünüyor. fakat bedene bağlanmış olan kösteksiz iğneler sizce ne derece verimli olur. Fark; son olarak bu iki olta arasında yakalanabilecek balıklardan hangileri farklılık gösterir? mrsparkle Bazılarına saçmada gelse ben bu ayrıntıların pek çok şeyi değiştireceğine inanıyorum, ve bu konuda deneyimi olan dostlarımdan yardım bekliyorum reeling
o kösteğini tek iğne yap boyuda 40 cm gibi bırak güzel iş yapar.. alttakide sardalye kıbrısı gibi olmuş ölü balıgı sarıp iğneleri saplarsan o da iyi av yapar..
konu kirliliği yapmamak için bende burdan sorularımı sorayım * bu gezer kurşun olayında kuşunu sabitlemeden misinayı içinden geçirip iğnelerin tarafına da fırdöndüyü bağlayıp bırakıyoruz değil mi kurşun adından da anlaşıldığı gibi gezip duruyor ? ** diğer bir sorumda bu sistem için iğne rengi önemli mi dir ? *** geçen hafta bir dayı bandırma mendireğinden tek iğneye teke takıp kurşunsuz salladı eliyle kamış filan yok çat karagöz vurdu. şansamı bağlayayım yoksa kurşun olmadığı için teke suda rahat mı hareket ediyor ? şimdiden teşekkürler konuyu açan arkadaşım da ihşallah darılmazsın konu içinde soruları sorduğum için tekrar teşekkürler.
dostum niye darılayım bunlarda güzel sorular. iğne rengi konusunda farklı balıklar farklı tepkiler verebiliyormuş sanırım(kefalin sarı iğneyi farketmediğini söyleyenler mevcut forumda) ama çok büyük bi fark yaratırmı bilemiyorum.keşke ilgilenen olsa müfi ustadan başka idk
kösteksiz olan oltaya ufak mırmır taksam verim alabilirmiyim? bu arada kurşunun ağırlığı için tavsiyeniz var mı
iyi gunler Ben bu olta takimini Tunusta kullaniyorum 100 gr delikli agirlik icinden misinayi gecirdikten sonra firdondu sonrasi 30 cm kostek ucuna kahve rengi igne o ignedende kurdu komple gecirip misinaya kadar cikariyorum bu sayedede kiyidan iyi cupra cekiyorum.Kursun sonrasi kurt ozgurce dolasiyor Agirliktan sonra birden fazla kostek karismalara sebeb oluyor
Bence takımı tek iğneli yapmakta fayda var takılma olayını ancak bu şekilde minimum düzeye indirebilirsiniz çok köstekli takımın takılma açısından bi espiri si yok ayrıca kösteklerin bedene dolaşma ihtimali de söz konusu benim fikrim bu yönde
bilgiler için teşekürler yarın akşam deniyeceğim bu takımı karagöz çıkan bi avlak duydum belki tuttururuz