Gidip Geri Gelen Rapala X-Rap

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında kodadigenc tarafından paylaşıldı.

1. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE ALLROUND CARBON
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR
    Bu pazar 15:30 16:00 civarı geçenlerde avlanmaya gittiğim tatlı suyun tuzlu suyla buluştuğu kumsallık alanda yine avlanmaya gittim.

Beni oraya çeken neydi bilmiyorum vakitte geç olmuştu aslında hemen akşam oluyordu.Geçenlerde denizin dalgalı olduğu bir gündü RAPALA X-RAP la at çek yaparken sebebini bilmediğim bir neden den dolayı bizim sahte fırdöndüyle birlikte denizi boylamıştı..

Rapalanın ardından uzun uzun bakarken bir yaşlı amca yanıma yanaşmış ne aradığımı sormuştu bende anlatmıştım.Yaşlı amca sahile 150-200 mesafede oturan zamanı denizde geçen bir amcaydı.

Şu sözleri aktarmıştı "deniz hiç bir şeyi kabul etmez elbet bir gün kusar" ama nerden!...

Bu hafta gittiğimde o yaşlı amca yine ordaydı senin rapalayı sabah buldum diyerek gülümsedi ve rapalayı uzattı .. Bende teşekkür ederek gerçekten insanlığın hala ölmediğini bir kez daha benimsedim.

Bu hafta bir şey tutamadım ama bu olay fazlasıyla yetti bana..
    (bu giden rapalanın oltadan kırılıp kopmasıyla ilgili konuda açmıştım.fırdöndünün hemen 5-6 cm arkasından kopmuş muhtemelen yanlış atış abanma aşırı yükten dolayı kopmuş çok güzel bir tecrübe yaşamış oldum.)

SaYgIlArImLa..

2. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Açmış olduğun başlığı hatırlıyorum :) gerçekten geri gelmesine sevindim benim de böyle bir maceram var ki insanın içine oturuyor malum değerli şeyler bunlar :) Amcaya da helal olsun valla...

3. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

gerçekten bende çok sevindim o yaşlı amcayı taktir ettim benimde öyle çok rapalam gitti kimbilir nerelerdedir

4. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR
    Sevincime ortak olduğunuz için teşekkürlerimi sunuyorum.Şüphe yokki her insanın yapacağı bir şey değil iade etme olayı..Neyseki kutusuna geri döndü oyuncağım. inşallah iyi bir ava yem olurda malzeme çantamın en yakışıklıları arasına girer.

5. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Mustafa denize hediye edip, bir aradan sonra sana geri geldiyse, ve o elleri öpülesi amca da buna vesile olduysa, o sahtende bir keramet var derim, sanki sana çok sürprizler yapacakmış gibi bir his var içimde, inşaallah çok güzel avların olacaktır o sahteyle,

Haydi denemeye, dene ve bizleri bilgilendir sevgili kardeşim ,

Rasgelsin

6. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    İhtiyar amcadan allah razı olsun gerçekten ben böyle şeylere inanırım.Amca hızır gibi yetişmiş derler ya öyle olmuş.

7. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR

Çok teşekkür ederim.
    İlk fırsatta deneyeceğim ve tabiki de sizin gibi sevinç ve maceralarımıza ortak olup düşüncelerini tüm samimiyetiyle beyan eden değerli üyeleri haberdar edeceğim..
    Şüphesiz hayat paylaştıkça daha güzel..

8. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    İhtiyar amcanın öpülesi elleri varmış unutamıyacağınız bir anınız olmuştur
    benimde birkaç yıl önce taşda yemli avlanırken takıma bir şey asıldı kopardı
    takımı çektiğimde kurşun ve en alt iğne gitmişti kalan iki iğnenin altına kurşunu bağlayıp tekrar attım
    bir kaç dakika sonra aynı asılma bu sefer daha dikkatli çektim 50 cm lik bir köpek balığı ve ağzında benim koparttığı iğne ve kurşun
    sanki ben bu iğne kurşun gezemem kurtar beni bunlar der gibi gelmişti
    balığa zarar vermeden kargaburun ile kurtardık yaşadığı yere gönderdik
    rastgele

9. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    5 litrelik bidona sarılı 90lık misina
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    Ben de akşamüzeri sırtıda takdığımız iki rapalayı iki gün sonra gündüz dalarak çıkartmıştım... O olay aklıma geldi konuyu okuyunca, insan daha bi seviniyor kaybettiği eşyasını bulunca

10. fubo

fubo

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    5 kilo turna
    Benzer bi olay seneler once basima gelmisti.Benim bi enistem var cok saglam balikcidir; onun babasi da oyle.Neyse Yaklasik 13 sene once, bundan olta istedim tatile mudanya ya gidiyorduk.Neyse hic ikiletmedi ama Sen denizde avlancaksin bu oltalar tatli su avi icin diye de eklemisti,genede kalbimi kirmamak icin saolsun verdi.Oltalarrin birini ilk gun yanlislikla suya salladik komple :D nasil uzuldum anlatamam, ben neyapcam, nasil acikliycam diye dusunurken!Uc gun sonra oltayi tamamen tesadufi bir sekilde denize attigimiz baska bir oltaya takildi ve geri aldik.okadar mutlu olmustumki,keske kaldigim 15 gun boyunca bitane de balik yakalayabilseydim :D ah ah hala icimde uhtedir denizde balik avi.

11. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR

ya belki o gün 2 kglık levrek oltaya gelse o kadar hafızama kazınmazdı.Çünkü balığı hep tutuyoruz ama bu tür olaylar insanı etkiliyor nadir de olsa iyi insanlar karşınıza çıkabiliyor ve özene bezene araya sora bulup aldığım oyuncak kayboluyor ve tekrar ben geldim hadi daha nice avlar seninleyim dercesine gülümseme sebebi oluveriyor.belki küçük bir şey ama hayatımda unutulmayacaklar arasında yer aldı..

12. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR

Bunlar kullandığım sahte oyuncaklar..
    Olta balıkçılığı daha çok heyecan verdiği için belli zaman aralıklarında bunları kullanıyorum henüz sayılarını çoğaltamadım..

Gidip gelen RAPALA X-RAP ta resimde var..Hatta ucunda kilitli fırdöndüsü de duruyor..
    En alttaki de rapala marka derinden değilde yüzeyden gelen sahtesi..

Son düzenleme: 18 Kasım 2009
  13. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.

14. kodadigenc

kodadigenc MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR65
    En İyi Avı:
    SaBıR ve ŞüKüR

yani bu sahte de rapala marka yüzey sahtesi..x-rap derinden geliyor.. Kayalıklı sığ suları sevmiyor altındaki sahtede yüzey sahtesi demek istemiştim.Bilyeden kastım içindeki ses çıkaran aparatıydı..

15. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.
    Sevindim gözün aydın:)Ağbiler Arkadaşlar.Eğer nasipse geri geliyor bir türlü.Bende river2sea bubble pen hd 13 sahtemi deniz ortasında(10- 15 metre) şamandra halatına taktım. uğraşırken koptu.çok üzüldüm.Ne yapsam boştu.Son sözüm "nasipsen helal sen geri gelirsin"di.
    .Oradan ayrıldım 2 saat sonra rüzgar terse döndü baktım benim sahte göz kırparak geliyo:)Sonunda aldım kısacası:)Nasipse gelir.Balıkta gelir,sahtede gelir:)