Herkese merhaba iyi forumlar ben 1ayligina giresun tireboluya 5km uzaklikta bir köyde ikamet ediceğim.balik tutmayi cok istiyorum fakat hic deneyimim olmadi bunun icin gittigim bir dukkandan bana bir olta ve bir dip takimi verdiler suan sadece istavrit tutabilirsin dediler gittim denedim bulundugum sahil direk tas oldugu icin yani bir liman yada iskele olmadigi icin kursun takildi ve koptu ertesi gun baska bir yere gittim bana samandirali iki kancali bir takim yapti ve ekmek yada cigerle kefale atmami soyledi.kefali henuz deneyemedim deniz cok dalgali arka arkaya kiriliyor dalgalar ancak pek umidim yok sizlere danismak icin bu foruma uye oldum.bu ay zargana olmaz diyorlar aslinda hedefim su balik bu balik degil balik tuttugum yerden malzemeleri aldigim yer uzak yani kursunu kaptirdigim zaman oylece kaliyorum yedeklerde bitince.sizce bu durumda nasil bir takim hazirlatmaliyim bu mevsimde karadenizde ne alabilir oltami taktirmadan saatlerce vakit gecirebilecek sekilde ? (Yazim yanlislari icin kusura bakmayin telefondan yaziyorum)
Emin kardeşim Ben Samsun'dayım Giresunda hiç avlanmadım ama Orduda avlanmışlığım vardır. Maalesef kısır bir dönemde balık avına merak salmışsın. Fakat bu mevsimde geceleri mendireklerden veya Kayalık bölgelerden Mavruşgil avlama şansın var. Eğer takılma problemin çok fazlaysa mecburen şamandralı takım kullanacaksın fakat Mavruşgil dipte daha verimli vuracağından mümkün olan en derine göre şamandra ayarını yapacaksın. Bunun için de takımı hazırlatırken şamandrayı stoperli olarak hazırlatırsan deneye yalına dibe yakın bir yerde stoperi sabitlersin. Yem olarak teke, boru kurdu kullanabilirsin. Giresunda boru kurdu bulabileceğini pek sanmıyorum. Ama dalga almayan yosunlu yerlerden teke çıkarabilirsin. Ya da belki yem olarak satılıyordur. Bu sistemle hem mavruşgil, hem iskorpit hem gelincik, hem govit (kaya) balıklarını kandırabilirsin. Ayrıca levreği nerelerde avlayabileceğini sorarsan aynı takım gündüzleri levrekte de iş yapacaktır. Levrek bizim buralarda nazlı bir dönemde sabırlı olmalısın şansın gece avlayacağın balıklara göre daha düşük. Haricinde istavrit çekildi ama çapara atarak tek tük de olsa tavalık istavrit yapabileceğini sanıyorum. fosforlu yeşil dediğimiz mümkün olan en ince ve simleri olan bir çapari tercih etmende fayda var. Rastgele.
Abi çok teşekkür ederim ilgilendiğin için sanırım şamandıralı takim en mantıklısı ancak mendireklere uzağım bomboş bir sahilden artık şansımı denemeye mecburum sanırım
O zaman çapari en mantıklısı sanki Bir de kasnak al kendine, Kasnağı at kıyıda bir yere sabitle, bir de zil tuttur ona vurursa sürpriz olur. Kamışınla da çaparini atçek...
Çapari diyosun yani abi dün samandira denedim oda çektigimde sarmas dolas cktk sanirim dalgadandi.boru kurdu arastirdim yakinimda satan biyer var ama dedigim gibi mendirege yakin degilim bombos bi taslik sahilin ucundan aticam hala karar veremedim ne aticagima
Dostum görele de limanın karşısında av bayi var, orada sürekli boru kurdu buluyordum ben, takım olarak ta kayalık zeminde avlanıyorsan şamandıralı ile boru kurdu ile şansın epey var. Nasip belki bir levrek bile kandırabilirsin, kıyı şeridince de derelerin deniz ile birleştiği noktalarda şamandıralı ile iri kefaller aldıklarını gördüm. Rast gelsin.