Ya yazıktır günahtır ne suçu var bu balık severlerin diye sorumsuzlara küfür edesim var gecen yıldan beri devamlı gidiyorum 2 tane levrekmi olur 1 senenin sonu bu barajda balık kalmamış arkadaslar yine gittim 1 nisandan beri 2 defa yine yok yine yok turnayı gectim levrek bile kalmamış boşuna o kadar yolu gidip boş dönmeyin cünkü hakkaten insanın siniri bozuluyo.
emre bey merhaba, eskiden avlanmak zoruru ihtiyactı. özellikle dağlık alanlarda yaşayan insanlarımızın geçimini bunlardan kazanıyordu. yaşamak için avlanıyordu. şimdi ise genel olarak avlanmak sportif bir amaç gibi. bu nedenle insanlar balık olsada olmasada o meraya oltayı atıp şanslarını deniyorlar. balık neslini tüketen bizler tamamen bilinçsiz avlanmaya ve çevre kirliliğine dikkat çekmek istiyorum. paylaşım için teşekkürler. umarım sesiniz heryere ulaşır
kurtbogazı bitmiş durumda ne yazıkki güvenlikci arkadaşlarla biraz sohbet etme imkanı oldu anlattıkları içler acısı 2500mt ağ yakaladık diyorlar bir senede 700 800 tırıvırı temizliyoruz diyorlar ha birde istilacı bir balık türemiş yumurta yiyormuş gümüş gibi bir balık fazlada büyümüyor muş ben kurtbogazına uzun bi süre gitmeyi düşünmüyorum herkese rastgele
valla son 1 yıl içinde 15-20 defa gittim yakaladıgım tek levrekti 400-500 gr lık yanımdakilerin olta cok oldugu için bi 20 tanede onlar yakalamıstı birde en son sezon kapanmadan önce gittim yanımdaki aile 2 turna cekti at cek ile 80 cm ve 45 cm ondan sonra daha balık tutanı göremedim ne botla acılanlarda ne kenardan avlananlarda yani ankaranın en büyük barajında balık olmaması içler acısı bi hal demek pazar köy tarafından gittim gecenlerde sular baya cekilmiş otlakların oldugu her bölgedede tırı vırı takılıp kalmıs kestim topladım ama ne fayda balık yokki büyük gecmiş olsun bunu ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ne bi platform yapıp iletmek en güzeli bence balikavi.net forumu olarak tabi herkesin destekleri lazım..
Valla arkadaşlar bu konuyu yüksek mecralara ulaştırmak bu forumun elinde diye düşünüyorum Ankara Büyük Şehir Belediyesine yazılı bi başvuru yapılabilir forum üyeleri adı altında elektronik imza ile sonuçda bu konuya sessiz kalacaklarını sanmıyorum bu balıklar sadece avlama amaclı değil ankara içme suyumuzun kalitesinide arttıran en etken faktörler arasında mesela sazan denen balık yok kurumuş tekrar bi yapılandırma tekrar bi balık ciftlikleri kurarak üretime gecirebilirler diye düşünüyorum Syn Melih Gökcek bu konuya sessiz kalmaz bnce ama sesimizi duyurmamız gerekiyor tabi bizimde. bilmem sizde aynı düşünürmüsünüz benimle
üç arkadaş, toplam 6 olta ile gün boyu yemli ve at çek ile denedik, vuruş bile alamadık. botla avı nasıldır bilemem ama kıyıdan verim alınacağını sanmıyorum. ya da biz yanlış bir bölgeden girdik avlağa...
"Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; Beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak." Hopi Kabilesi Kızılderili Atasözü