Tarih : 20/04/2013 Yer : Bergama Saat : 16:00 sıraları. Bir gün önce İzmir'den Bergama'ya giderken yemcilerde mamun aramış bulamamıştım. Amacım eşkina denemesi yapmaktı. Düşündüğüm de bir avlak vardı eşkina için. Bazen şans balıkları almaktaydık ama hiç hedef avımızı eşkina olarak seçip ciddi bir av yapmamıştık. Lakin yemcilerde mamun olmayınca 2 paket boru kurdu aldım. Hedefi de mırmıra çevirdim. Gene mırmır için denemeyi düşündüğüm bir avlak vardı. O avlağı genelde levrek için yoklardık, dedim hem avlağın levrek durumu nedir bir göreyim, hemde akşam suyu için yemli ciddi bir av yapayım. Evden çıkmam 16:30'u buldu. 17:15 gibi avlaktayım. Set çok kalabalık, demek ki levrek çıkıyor şu sıralar diye düşündüm. Lakin levreği hedeflemediğimden olta malzemelerini yüklenip, 300 metre ilerideki sahile yürüdüm. 2 kamış, 2 makinayla avlanacaktım. Makinaların biri 25'lik biri 40'lık. Maalesef ki emcast plus'ıma henüz kavuşamamıştım. Benim emcast plus o okyanus senin bu ülke benim gezip duruyor, gününü gün ediyordu. Şu an hangi ülkede hangi gümrükte hiç haberim yok, nerde olduğuna dair bir bilgi de yok henüz internet takip sayfalarında. En son görüldüğü yer İstanbul. O da eğer duyumlar doğruysa. Hayırlısı bakalım. Jay762 kodlu satıcı, seninde gözüne dizine dursun. Sana mektup arkadaşı olacak kadar çok email attım. Bana yazdığın tek cümle: Makine gelince email atarım oldu. Bizim ülkenin satıcılarının gözünü seveyim. En azından elimizde o kalmamış bunu verelim mi diyorlar. Bi daha mı, tövbe. 17:45'gibi takımları hazırlayıp sahilde yerimi almıştım. Hemen 20 metre sağımda atçek yapan ihtiyar bir amca, 60 metre kadar denizin içine girmiş gene atçek yapan bir avcı vardı. Acaba Spro Red Arc'ın performansını mı denesem diye aklımdan geçse de, mırmır randımanını merak edip vazgeçtim. Ne de olsa levrek tutmuştum ve yemli avcılığa hazırlanmam lazımdı yavaş yavaş. İlk atışlarımda yarım saat kadar tık demedi. Kumlarda oturmuş emcast plusı düşünürken ilk vuruş geldi. Pek önemli bir vuruş değildi ve pek isteksizce yerimden kalktım. Takımı konrol edecektim ki vuruşlar tekrar etti. Hafif bir tasmalamadan sonra balığı yakalamıştım. 40'lık penn fierce le yağ gibi çektim. Hiçbir zorlanma, sorun yok. Yoksa emcast plusa boşuna mı para verecektim. Bırak boşuna para vermeyi, makine da yok ortada dedim. Ulan Jay Jay Okaça, sen o makinayı gönderme de bak ben nasıl taaa Amerikalara gelip seni buluyorum dedim. Çektiğim balık genelin kaba lidaki dediği, gayet kibar ve zarif bir balıktı. İlk balığı iğneden kurtarıp saldım. İkinci balık karnından yakalanmış bir isparoz du. Hemen çevreden bir dondurma kutusu bulup içine biraz su koyup isparozu içine bıraktım. Soğuk günlerde yakalanan balıklar kolay kolay ölmüyorlardı. Bunu bildiğim için hemen bırakma takımı yapıp isparozu Lagos Hüseyin'den öğrendiğim şekliyle dudaklarından takarak 20 metre kadar ileriya attım. Böyle avlanmak, balığın yaşama süresini görmek açısından da bir deneme olacaktı. Bırakmanın hedefi levrekti ama atçek yapanlar henüz Bir şey tutmuş değillerdi. Biraz sonra 2. lidakiyi yakaladım ve dondurma kabının içine bıraktım. Alacağım boyutta bir balık değildi ama isparoz çabuk ölürse, bırakma takımı için stepne olacaktı. Sağımdaki amca 30 küsür cm'lik bir balık yakaladı. 20 dakika sonra da 20 – 25 cm arası bir palaz yakaladı ve bana seslendi. Koşarak yanına gittim. İstersen al diyordu. Senin yakaladıklarından büyüktür bu dedi gülerek. Palazın üzerinde halen benekleri vardı. Amcanın gülerek söyledikleri beni üzmüştü. Açıklamaya çalıştım bir an, sonra vazgeçtim. Aklımdan, sen kimin adamısın amca? Beni sinir etmek için mi geldin diye geçirdim. Amca, eğer almayacaksan ben salacam dedi. O an dur amca salmadan bir çekim yapayım dedim. Balığı sahteden kurtardım, amcaya verdim. Çekime başladım. Amca da saldı palazı. Avlaklarda güzel bir hareket görmek hoşuma gitmişti. Amca bana bohçacı muamelesi yapmıştı ama iyi niyetliydi. Stepne balığımı, oltalarımın yanına giderken salmaya karar verdim ve dondurma kutusundan çıkartıp saldım. O sırada amca da beni süzüyordu. Amca hava kararırken avı bıraktı, ayak üstü sohbet ettik ve gitti. Denizin içindeki diğer avcı da amcadan 2 saat sonra avlaktan ayrıldı. O da 800 gr'lık ispendek almış söylediğine göre. Setten de 2 kiloluk almışlar dedi. Birbirimizi tanımasak ta kaliteli avcılık yapan insanlarla aynı avlakta bulunmak hoşuma gitmişti. Daha sonra yemliyle bir lidaki daha tutup saldım. Bırakma oltasındaki isparoz 3-3,5 saat canlı kalmıştı. Onu da saldım, teşekkür ederek. Bana güzel bir tecrübe olduğu için. Hiç balık almadan huzurlu bir şekilde dönüşe geçtim. Aynen emcast plusın dönüşe geçtiği gibi. Herkese iyi haftalar dilerim. Lidakiler ve Levrek Palazı http://youtu.be/UmgSMDPhEwg
Volkan umarım makinen en kısa sürede sana ulaşır.. bu arada resimler çok güzel.. balık her zaman olmaz, kafayı dağıtabiliyorsak gerisi teferruat :thumb:
Burada iyi güldüm "Ulan Jay Jay Okaça, sen o makinayı gönderme de bak ben nasıl taaa Amerikalara gelip seni buluyorum dedim" Burada da güldüm ama pis pis hihi hihi "40'lık penn fierce le yağ gibi çektim. Hiçbir zorlanma, sorun yok. Yoksa emcast plusa boşuna mı para verecektim." Keyifli bir gün geçirmişsin be Volkan Gerisini geç hakikaten. Şu makina da inşallah yalan olmaz Ben de geçenlerde, uzun bir aradan sonra surf avı yaptım. 3 tane mırmır yakaladım Bu aralar var bir ....lik
Yüreğine sağlık abim bir solukta okudum keyfle yine Şu amca ile muhabbetinede bayıldım adam belkide seni deniyordu bakalım bu bohçacımı diye hihi hihi şaka bir yana helal olsun salacam kelimesi ile yüreğine su serpmiş anlaşılan ve şaşırtmışta seni .. Sanada kocaman bir tebrik hem saldığın ufaklıklar için , hemde ekstra video paylaşımı için Yanı sıra denemen olumlu sonuç vermiş sevindim , bu şekilde en azından av sonu geri salma durumu sözkonusu teyd etmiş olmuşsun denk geldikçe ihmal etme derim bir gün mutlaka bir paşazadenin midesinde gelebilir , görüşmek üzre abim sevgiler
Teşekkür ederim, benim için keyifli bir avdı. Avlak ve stil etüdü yaptım. Gayet keyifliydi akşam suyu. Geceden beklentim vardı ama gece çok hareketsiz geçti. Sana da rastgelsin. Beğendiğine sevindim İnan. Makineye ısınmaya başladım. Yazın hiç sorun çıkarmayacak muhtemelen. Tekne ve kıyı avlarında sık kullanacağım. Daiwa'ya sanırım boşuna para verdim.
Teşekkürler Hüseyin. Bırakma yapmaya karar verince bu şekilde takmalı gerçekten. Diğer türlü dikiş atar gibi takınca balık 2 saat kadar bir süre de ölüyor. Hem takım avcılığını yitiriyor hem yazık oluyor. Salmaları özellikle video çekmeye özen gösteriyorum. Her ne kadar dişe dokunur balıklar olmasa da birilerine görsel olarak örnek olmak lazım. Bak salabilenler de varmış demesi lazım insanların. Yoksa sen istediğin kadar saldım de. Okuyan; tabi tabi, salmışsındır diyor genelde.
Volkan kardeşim tebrikler, yine volex21 tadında bir rapor olmuş.:thumb: Madem boru kurdu buldun niye eşkina avından vazgeçtin anlamadım.Bir çok yerde mamun ve tekeden daha güzel iş yapıyor bu kurtlar Senin Emcast plus bir daha kaybolursa benim makinayı yollarım sana merak etme. Saldığını iddia ettiğin balıklar içinde kutlarım, en azından videosunu bir görseydik iyi olacaktı.
http://youtu.be/UmgSMDPhEwg abi bu linke tıklasaydın görürdün. En altta duruyordu halbuki. Raporu da okumadın sanırsam :laughing: Abi boru kurdunu Cuma aldım. Ava c.tesi akşam suyuna gidebildim. O yüzden eşkina denemesi yapmadım. Cuma aldığım canlı kurtla cuma geceden ava gidersem eşkina denemesi mutlaka yapacam da. Biraz da çekiniyorum. Deneme yapacağım yer her zaman çok insan olan biryer. Hasbel kader balık çıkartırsam birkaç tane, benden gören kırar ne çıkarsa. Çok geç gitmeyi düşünüyorum o sebeple. Lakin levrek sezonu son demlerinde. Bi dahaki sefere levrek denemesi yapmayı düşünüyorum sezon geçmeden
Üzerine "balık salınma videosu" yazaydın ya kardeşim, benim suçum ne Yok okumadım nasılsa klasik bir rapordur, bu kadar uzun olduğuna göre içinden balıkta çıkmaz dedim.Nasılsa Aydede, yıldız teyze, deniz ana vs. vardır diye düşünmüştüm. :laughing: Bu boru kurtları İzmirden bize geldiğinde aynı akşam avı yaptık, artanları atmaya kıyamadım koydum buzdolabına, üç gün sonraki avımızda açtığımda hala ölmemiş ama bayılmışlardı Sezon bitmeden trofe bir levrek haberi bekliyoruz senden inşallah
guzel bir av günü geçirmissin yine Volkan amcanin dedigi de hos yani istemiosan salicam ben orda senin salacagin baliga mi kaldik amca derdim emcast da gelir insallah en kisa sürede.
Abi balık salma videosu yazsam kimse izlemezdi. Zaten video izleyen çok az. Salma videosu yazsam, genelde yorum şu olurdu : Geri zekalı 3 tane balık tutmuş, onları da salmış. Bizim yem sorunu yok abi. Biz bayılanlara öldü muamelesi yapıyoruz. Sezon bitmeden güzel bir levrekle kapanış yapmayı bende çok istiyorum. Su sproyu levrekle tanıştırmak lazım.
Öyle dememek lazım Roy. hihi Bizim buralar yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve yağışlı olur. Balık neyim pek bekleme yani. Levrek te olmasa balığı yeni zellanda da bir nehir adı zannedeceğiz. Valla amca saldı ya; eşşoğlu dese gene de sineye çekerdim. Ben bu avlaklarda neler gördüm neler.
Abi şarkıda da söylediği gibi "tanrım dert vermesin başka" İnşallah eşkinayla da trofe levrekle de raporlar açarsın, bu arada makina satıcısı için mesaj yazma işi ne oldu, çeviri yapacağım diye bekliyorum
Şarkıyı da bilinçli seçtim zaten. Güzel oldu av aslında. Canımı sıkacak bir görüntü yoktu. Akşam suyunda tıkırtılar da vardı zillerde. Heyacanlanmak bile yetti. Ben google'ın çevirisiyle tarzanca bişeyler yazdım satıcıya. Satıcı baktı susacağım yok, makina gelince ben sana mail atarım dedi. Bende satıcıyı bekliyorum. Sen aklımdasın. Paypal'a dava açacak duruma gelirsem avukat olarak çok çeviri yapmak durumunda kalacaksın. hihi Şimdiden terimleri öğrenmeye bak. :laughing: Sen naptın? Bi yerlere gittin mi?
Sezonun ilk yemlileri maalesef böyle küçük oluyor. Bu aralar mamun çıkmıyormuş. Yemcilerde mamun sıkıntısı had safhada Güzel vakit geçirmişsin. Biz gidelim mi gitmeyelim mi arasında gittik geldik Yemli kıyı avları pek balık vermiyor ama bolca huzur veriyor.
Bende aslında durumu tahmin ediyordum Sinan ama yine de bir yoklayayım dedim. Sanırım daha kıyılamadı beklenen balıklar. Aslında ben gece mırmırdan ümitliydim ama tek mırmır çıkmadı. Akşam suyunda lidaki vuruşları oldu. 5 vuruş olduysa 3'ünü kıyılattım zaten. Benim için başarılı bir av oldu esasen. Bu mevsimde bu boy lidaki fena değil aslında. Temmuz civarı bu boylar sağ kalırsa, mutlu edecek kaba lidakiye dönüşecektir diye düşünüyorum. Hayırlısı artık. Sen naptın, tekne organizasyonu düşünüyordun?
Kaptan tekneyi bakıma çekecekti. İşi çıkmış çekememiş. Sonradan aradı gelecekseniz bekleyeyim filan dedi. 23 nisan ertesi biz ilkokul öğretmenlerine tatil olduğu için nicedir ısrar eden öğretmen arkadaşlarla Çarşamba gününe bir organizasyon yaptık hemen. En geç Perşembeye raporu okursun inşallah Hanımı da götürüyorum. Bakalım şansı bu seferde yaver gidecek mi? Sen de gelemiyordun epey üzülmüştüm ama bize de nasip olmadı bu hafta. bir kaç hafta sonra yaparız bir organizasyon. Balık bahane, maksat tanışmak, sohbet etmek olsun.:thumb:
Hayırlısı olsun. Hava da c.tesi bozuktu biraz zaten. Deniz fena değil di ama soğuktu. Bakalım sizin organizasyon nasıl geçecek. Derin suda bizim bölgede güzel mercan çıkıyormuş. Senden şüpheliyim ama senin hanım da geliyorsa palamut, lüfer, levrek ne varsa tutar sanırım. hihi Kimi insan gerçekten çok şanslı oluyor. Rapor mutlaka bekliyorum, derin su durumunu öğrenmek için güzel olacak. Derin suda bulabilirsen çimçim de götür yanında bence. Şimdiden rastgelsin.
Hey maşallah rapor yine arşivlik olmuş abi ellerine sağlık Vidyoyu da izledim onun için ayrı tebrik ediyorum Bu arada at-çek makinası hala düşünüyormusun abi