Gitti misina ve sahte :-(

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında sando tarafından paylaşıldı.

1. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA 10-40 gr ATARLI 240cm SPİN KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR 30 MAKİNE
    Buraya yazsammı yazmasam mı diye düşünürken yazma kararı aldım, hep olumlu avları yazacak değiliz ya birazda olumsuz geçenden de söz edelim :D

Aslında daha çok beni misinamdan ve sahtemden eden şeyi öğrenmek istedim cyr
    Salı sabahı saat 05:00 de kalktım çayımı doldurup sahilde yudumlaya yudumlaya avlak yerime gittim. Ohhhh ne güzel kimseler yok rahatça istediğim yerden atabilecektim reeling . Cidden bazen o kadar çok insan oluyorki uygun atacak yer bulamıyorsun mevcut olan yerden atarkende dikkat etmen lazım başkasının misinası ile dolaşmasın diye.
    Saat 06:00 gibi ilk atçekime başladım. bugün canım sadece su üstü denemek istedi river2sea rover 98 G17R ve G12R ve BUBBLE PEN 080 HD13 ü sırasıyla denedim, saat 07:00 gibi ilk takibimi G12R ile aldım ve ardından aynı sahteme 2 kere saldırı oldu :eek: ama maalesef ıskaladı levo paşa idk
    daha sonra saat 08:00 e kadar hiç takip alamadım, yaklaşık 60-70 metre ileride su üstünde hareketler görmeye başladım benim su üstleri 40-50 metre anca gidiyor :mad: hemen çıkardım 5 tl lik son aldığım cam rapalamı ve hareketlerin olduğu yerlere atmaya başladım reeling 3-4 attıktan sonra birden benim sahteye birşey asıldı ;) hemen tasma attım reeling ve hafif çekeyim dedim reeling çekmekmi? bir mm bile gelmedi tam tersi misina makinadan sağılmaya başladı :eek: her ne kadar uğraşsamda beceremedim bir ara elimle misinadan asılıp çekeyim dedim ama oda olmadı parmağımda misinanın yanık izi kaldı asılamadım bile doğru dürüst. cyr yapacak bişi yok dedim ve bıraktım misinayı sağmasını belki yorulur dedim :laughing: ama nerdeeeeeeee misina sonuna geldi ve çatttttttttt koptu bağladığım yerden cyr
    kendime geldiğimde denize baka kalmışım :)
    yapacak bişi yok sağlık olsun dedim ve pılı pırtı topladım geri döndüm :laughing: ama kafamda tabiki o neydiki diye sorular geçmeye başladı :confused:
    kaçan balık büyük olur derlerdi :laughing: demekki o balık o balıktan :thumb:

2. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu arada bir soru levrek avı ne zamana kadar olur? ya da yasal bir avlanma yasağı olduğu günlerde varmı? atıyorum şu tarihler arası levrek avlanmaz diye bir kanun kural varmı??

3. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Geçmiş olsun, baya büyük heyecan yaşamışsın :)

4. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Salih abi geçmiş olsun.. ama güzel macera olmuş :)
    denizlerde olta ile avlanan amatör avcıya yasak yok diye biliyorum..

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Levrek için denizde avlanmakta bir tarih yasağı yok diye biliyorum.

Çok güzel bir macera ama balığı göremeden kaçırmana üzüldüm. Hiç değilse göreydin Salih abi :D

Balık akya olabilir diye düşünüyorum, akya tutanlar daha iyi yorum yapacaktır ama avını raporlamana sevindim ve okurken heyecanlandım. Balığı çekip, fotograflayamamana da üzüldüm ancak çok güzel bir gün olmuş bence.

Keşke bana da denk gelse bende çekemesem :D Rastgelsin...

6. rsuat

rsuat R.SUAT YILMAZ

sağlık olsun heyecanı yeter:::)))

7. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    denizde olta atanlara birşey demiyorlar, ticari olarak avlanırsan başka.
    AYNI sorunlar bende de var. BIRIlerinin bu sorunların üstesinden nasıl geleceğimizi anlatması lazım.
    Mesela en son olarak mesinayı şoklama (Leader). diye bi,r şey duydum.
    tabiiki sandonun sorunuda dahil olmak üzere;
    "RAPALA ATARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?"
    "RAPALA ATARKEN HANGİ SORUNLAR İLE KARŞILAŞILIR?"
    diye iki soru soruyorum.
    Anladığım kadarıyla her atçeki Amerikayı Yeniden Keşfediyor!!

8. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    kaplumbağa olma ihtimali varmı acaba?

bende bir ara (1-2 sene evel) finikede bir abimizle balıktayken oltaya bir ağırlık asıldı çek çek gelmek yok sürekli ileri gidiyor yapacak bişi yok dedik misina git gide boşalıyordu sıkıca tuttuk gitmesin diye sonunda koptu sandık misinayı sardık bi geldi iğne resmen dümdüz olmuştu tosbağadır dedik :D

9. mehmetcelik33

mehmetcelik33 mehmet celik

salih abi kaçırdığın balığa üzüldüm.salih abi biraz kalamayı kapatıp balığı durdurmayı deneseydin belki balığı durdurabilirdin.bu olayı bende yaşadım tecrube kazandırıyor insana.rastgele

10. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Güzel macera olmuş ama balığı şimdi bende merak ettim:)

11. matti

matti murat

Tam 2 sene oldu. ama neye? levrek peşinde koşmaya başlamama:) istanbulda buyukçekmeceden silivriye kadar denemediğim yer kalmadı, her mevsimin her gününde her günün her saatinde denedim denedim denedim yok yok yoooook.elli çeşit tavsiyede bulunan arkadaşlar oldu kefal yavrusunun olduğu yerde muhakkat olur dediler inanın bizim burda kefaller kolbastı oynuyo yine levrek yok. belki otuz çeşit farklı sahte denedim yok yemli denedim yok.ama pes etmiycem denemeye devam.çorludan yazan bi arkadaş var şey demiş levrek seni bi elime geçirirsem kafanı ısırıcam,o arkadaş belki latife yapmış olabilir ama ben harbiden ısırıcam:D

Salih bey bide olayı böyle düşün.müthiş heyecan yaşamışsın nemutlu sana.biz daha bırak yakalamayı yem bile yediremedik paşaya...

12. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tam olarak ne kadar karşı direniş gösterdin bilemiyeceğim abiidk levrek olma ihtimali biraz düşük.zira çabuk pes eden bir balık...

akya olabilirmi %10 ihtimal diyorum,zira su üstüne atladımı o büyüklükde bir akyayı görememen imkansız..balığı göremesen bile hamle yaptıkdan sonraki dönüş hareketinde orayı bulandırır en azından onu görürsün..su ütüne atladımıda böyle cofff diye ses duyarsın..akya olsa orda kefaller durmaz,akyayı gören kefaller suyun üstünde uçarak gider:)

belki grida idi..belki iri bir palamut idi..çok sert asılır iri palamut...
    belkide vatoz idi. bu 3ünden biri diyorum:)

sırasıyla vatoz,palamut ,grida

13. frozen06

frozen06 Yasin ÖZTÜRK

En İyi Avı:
    yosun:)
    misina kaçlıktı acaba, nasıl büyük bir balıkmış ki kopardı kaçtı???

14. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Bende suüstü sahteyi öyle güçlü bir balığın hiç görüntü vermeden alıp götürmesini düşünüyordum. Hakkaten ilginç.

Dalarlı bir sahte olsa akya olabilir derdim çünkü sizin avlandığınız tipte ve sizinkine yakın bir dere ağzı olan kundu'nun içinde geçmişte 20-25 kg arası akya yakalandığını biliyorum. Ama akyanın saldırışı çok çılgın olur Kadir abi'nin dediği gibi. Bana da sanki en büyük ihtimal vatoz ya da kaplumbağa gibi geliyor. En sakin saldırıyı yapıp sonra da zorlanmadan yol alacak en mantıklı ihtimal bunlar gibi. Eğer sahteyi ağır çekiyorsanız ve o sırada yol üstünde bulunan bir kaplumbağa üzerine gelen sahteyi aldıysa kabuğunu göstermeden dalıp uzaklaşabilir.

Aslında belki hayvan uzaklaşırken ve makara da azalmışken artık misinayı patlatmayı göze alıp kalamayı iyice sıkabilirdiniz, bir ihtimal durabilirdi. Ama öyle veya böyle çok büyük heyecan yaşadığınız kesin! :thumb:

15. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    valla matti
    murat / istanbul sen nediyorsun, geçende burda gene sabah suyunda bir arkadaş levrek tuttu :hungry: , (aynı takımı aynı silikonu yanyana atoyoruz - o bana öğretiyor) bravo demeye kalmadan, ellerinin üstünde yürümeye ve oynamaya başladı :D , aman ne dese beğenirsin; "3 senelik uğraşlarım meyvesini vermeye başlıyor" demezmi :cool:
    anlıyacağın ben 8 aydır daha yolun başşındaymışım! daha kaç gün sayacam bilmiyorum! :laughing:

16. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Baya bi heyecan olmuştur , geçmiş olsun , bu bir işaret ,yakında bir trofe geliyor...

17. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    kedıdır kedıııı

18. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkür ederim hemde ne heyecan valla dona kaldım :D

Teşekkür ederim, bidaha almayım ama :laughing:
    aslında daha çok levrek ne zamana kadar avlanır yani 12 ay av verirmi diye öğrenmek istedim daha çok reeling

Bende çok istedim onu görmeyi ama hiç su üstüne çıkmadıki :mad:
    Akya olabilir gelir bazen oralara sık sıkta otellerin iskelelerindeyken görürdüm iskele ayaklarını dolaşırlardı.
    balığı çekseydim ne fotosu valla video çekimi yapar belgesel olarak sunardım size :laughing: sağlık olsun :thumb:

19. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    aynen :) teşekkürler

benim bildiğim at çekte şoklama yapılmaz, sadece dip oltalarında ağır kurşun kullanıldığında şoklama yapılır.
    Rapala atarken olta ucunun rapalanın gittiği istikamete doğru uzatılması rapalanın daha uzağa gitmesini sağlar.
    oltan fazla uzun değilse çok yüksek yerden atma.

bilmiyomki daha önce hiç kablumbağ yakalamadığım için bişi diyemeyeceğim :D
    sen yine misinayı iğneyi kurtarmışsın :) ben bugün yeni misina aldım :D

20. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    aklıma geldi ama direk koparır diye kalamayı sıkmadım misina inceydi 26 lık

Teşekkürler :thumb:
    buradan balıkçılara duyurulur ağzında cam rapala ve arkasında 100 metre misina ile dolaşan balık tutan olursa aha o benimdir :D lütfen bir resim çekip gönderin bizde görelim :laughing:

valla ben o yönde şanzlıyım ilk levrek avımda levrekle tanıştım :thumb:
    darısı size, durmak yok yola devam reeling :thumb: