Gizli Mabed (Sivrice)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında umutkeskin_7 tarafından paylaşıldı.

1. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

Aslında birçok neden vardı,Sivriceye gitmek için,bir okadarda mazaret gitmemek için. Balık sevdamın tavan yaptığı son bir yılda, balık uğruna okadar çok gezdim, ama içimde hep bir yara kalmıştı Sivrice.Belkide gitmemenin, gidememenin verdiği bir yara idi bu tarifi olmayan. Ama son zamanlardaki bütün olumsuzluklara inat hava bültenlerinin verdiği olumsuz raporlara inat içimdeki o büyük eksikliği kapatmak için bulduğum en güzel fırsatlardan biri idi. 27 aralık tekne organisyonunda Ercan abi'ye sorduğum bir soru ile başladı herşey ''abi hafta sonu misafirim var nereye gidelim'' 1 hafta önceki Sivrice gezisinden kurtulamamış Ercan abinin hiç tereddütsüz ''Sivrice'' sözünün üzerine kuruldu bu güzel yolculuğumuz. Hakan abimin katılımıylada eşsiz bir doyuma ulaştı....
    Katılımcılar: Ercan abi(balıkkurdu), Hakan abi(Snowman), Ben ve iki misafirim Bülent ve Emre
    Yer:Sivrice
    Kullanılan takımlar:Kullanılmayanları saymak sanırım daha kolay:D
    Hedef:Mutluluk

Konu her ne kadar deniz av raporlarının içerisinde yer alsada içerikte balık kayda alınmayacak kadar azdır. Alışa gelmiş raporlardaki börek ve çeşitli yemeklerde bulunmamaktadır. Raporumuzun içiresinde sadece dostuk ve mutluluk bulunmaktadır...:)

2 ocak cumartesi günü saat 13de Cevizlibağda toplanarak Sivrice doğru yola çıktık. Ekip üyelerini ortak aldığı karar doğrultusunda araç içerisinde sigara içilmeyecekti. Bu karar doğrultusunda resim çektirmek içinde sigara molası adında çok fazla fırsatımız bulundu...

Yolda verdiğimiz sayısız moladan vede ufak bir adres arama problemine rağmen saat 20.30 sularında Vedat abimizin evine ulaşmıştık. Eve gitdiğimizde bizleri bekleyen hoş bir süprizimiz daha vardı. Forumumuzun sayın üyesi İlker abim vede Oktay abide Vedat abimin evinde idi.
    Hakan abi Vedat abimizin güzel kedisi dudu ile selamlaşırken Ercan abim sehpahanın üzerinde bulunan İlker abinin yeni makinesini incelemeye almıştı. Vedat abimiz telefonda Levrek sevdasına düşen birilerini teselli ederken bizlerde çaylarımız yudumluyorduk.

Yaklaşık yarım saat süren sohbetimiz üzerine Ercan abinin teşviği ile sahildeki yerimizi aldık. Oltaları hazırlayıp Vedat abimizle sohbetimize başladık.

Adet yine bozulmadı ilk balığımızı herzamanki gibi Ercan abiden...

Kısa bir süre sonra bulunduğumuz yerin verimsiz geçeceğini düşünerek, sokakağzına doğru gitmeye karar verdik. Fırtınadan dolayı yer konusunda sıkıntımız bulunmakta idi. Kendimizi rüzgardan vede dalgalardan koruyabilmek için sokak ağzındaki yerimize aldık.

Çokta verimli geçmeyen avımızı saat 05:30 gibi sonlandırıp,havanın yumuşaması vede tekne ile açılabilme umutları ile Vedat abimizin evine gittik..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 5 Ocak 2010
  2. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

Gecenin yorgunluğunu alan Vedat abinin hazırladığı kahvatımızı yaptıktan sonra hava şartlarından dolayı tekne ile açılamama kararının verdiği üzüntüyü Vedat abinin şirin dostları ile unutmaya çalıştık...

Saat 7 gibi evden ayrılıp mendireğe Levrek avlamak üzere yola çıktık. Mendireğin yarısı yıkılmış vede insan boyu dalgalar bulunmaktaydı, bütün olumsuzluklara rağmen Levrek için 1 saate yakın atçek denemeleri olumsuz sonuçlanınca Kadırga koyuna doğru yola çıktık...

Ekibin tüm üyeleri yemli denerken,Hakan abi yeni aldığı sahteleri denemeye koyuldu..

Saat 13e kadar kadırga koyundaki avımızı 2 adet geri salınan mırmırın dışında, balık adına sonuçsuz kalarak sonlandırdık...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 5 Ocak 2010
  3. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

Dönüş yolunda,denizcilik adına kötü gezmek içinse çok güzel bir kış gününü değerlendirmeye karar verdik....
    Asos Limanı;

Kılıç blığından geri kalan...

Tarihi Behramkale...

Yorumsuz....

Unutulmaz birgünde yanımda olan tüm ekip üyelerine vede büyük bir misafirseverlik örneği gösteren büyük insan Sayın Vedat Abayoğluna sonsuz teşekkürler....

Son düzenleme: 5 Ocak 2010
  4. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Umut, av açısından verimsiz geçmiş olsada, yüzlerdeki gülümsemeden de anlaşıldığı kadarıyla HEDEFE ulaşılmış olduğu anlaşılıyor seninde söylediğin gibi, katılan herkesi gönülden kutlar, güzel görüntüleri bizlere ulaştırdıkları için hepsine teşekkür ederim.

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İnadına sanki,israrla yatmayan havaya,dostlarım gelsede yakalasa dediğim,barınak içi yerli levreklere,aldığımın haftasına bozuluveren yeni klavyeme yazıklar olsun.İstediğin kadar yat artık ey deniz.Ya sizler balıklar nasıl olsa topunuzu yakalıyıverecek bir bıyıklı.Birkacınız daha mertce gelivereydiniz ya oltalarımıza.Hem iyice akıllanırdınızda,salıverirdik nasıl olsa.
    İşte böyle gecti gece ve gündüzümüz.İlkönce İlker ve Oktay sonradan beş delikanlı.
    Daha samimi olduğum Ercanın kelini ben bir daha ne zaman sevecem,Hoplayarak dolaşan Bülenti,hayvansever dostlarımı benden çok seviveren Dudum sizleri bir daha ne zaman görebilecek.
    Umutun zeki cemalini,Hakanın ılık ses tonunu Emrenin efendi duruşunu hep özleyeceğim.
    Ya Oktay heybetli duruşunun yanında minicik kalmak bana nasılda abide hissi vermişti.Sevgili ilker,işte geldin gördün halimi.Ah hep gelsende hep anlatsan bende hep dinlesem.
    Kalleşsiniz ey balıklar bir daha oltalarıma gelsenizde neye yarar.
    Köpeklerim,kedilerim daha uslu bugün.Hisli hayvanlar sizlere onlarda tutuldular.Okuyabilirsen sanada sözlerim var sevgili Birkut.Demek sende Okan moteli ve güzel insanlarını çok sevdin,eh bir daha gelirsin elbet.

Not;Sonradan gelip dalan Murat kardeşim onlarca sinagrit görmüş sırtı merasında,tepsi gibi sargozlarda aralarındaymış.Hem bir,ikisini deliverdi zıpkınıyla.Ne dersin Salavas sen baltabaşcısın nasıl olsa, ne zaman alacağız onları.
    Sevgilerin en yücesi ile kalın

6. LapinCash

LapinCash

Güzel bir gün yaşamışsınız.Boğazdan geçerken bende en son resimden çekmiştim buyrun.

[​IMG] [​IMG]

7. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Vedat abi ne mutlu sana şöyle bakıyorumda aklı başında olanın aklı sende.Zaten avcılık ta böyle hep daha iyisinden dinlemek ister insan. Anlatacakları çok olandan,tecrübelisinden birde anlatmayı bilenden ister. Bu şartlarda senden iyisinimi bulacaklar. Kalın sağlıcakla

8. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Güzel olmuş, keyifli olmuş. Balıksız da olsa sorun değil; yürekli olmuş :)

9. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    balık olsun yada olmasın, ben oralarda kendimi mutlu, huzurlu hissediyorum.

gerisi zaten teferruat....

hakan abi,umut,bülent,emre.... sizlerle vakit geçirmek, bir arada olmak güzeldi. sağolun. hele sen zıpzıp bülent :p :p
    yol boyunca yükümüzü çeken hakan abiye özellikle teşekkürlerimi sunarım, iyiki varsın abi :)

ve sen pamuk adam, evinin kapılarını bize açtın, ellerinle kahvaltı hazırladın, sabaha kadar bizimle, dolaştın. sağol ustam... varol...:)

10. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    çok yakında......;) :)

11. DrEjO

DrEjO Tamer

Çok güzel ve kıskandırıcı bir hafta sonu gezisi olmuş, sizler orada Vedat Ustayla gezerken bizde burada sizler adına sizlerin mutluluğunun mislisi kadar mutlu oluyoruz paylaştığınız kareleri gördükçe de sizlerin mislisi kadar heyecanlanıyoruz...

Sevinciniz ve heyecanınız her daim böyle olsun.
    Selamlar...

12. fish founder

fish founder Özgür

dostluk ve sevgi üzerine kurulu olan bu gezide olsun varsın balıkta olmasın,
    fotoğraflar herşeyi o kadar güzel anlatıyor ki,bakarken bende kendimi oralarda hissettim.

ayrıca daha evvelde dediğim gibi Ercan o kırmızı montu giydiğinde herşey değişiyor,balık mıktanısımı nedir :)

harika bir paylaşım Umut,çok ama çok teşekkürler,

13. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Balık olmasa da Sivrice'nin Assos'un Behramkale'nin keyfine varmışsınız. Ercan abinin o kırmızı montundan edinmemiz gerek:)

Bir İzmir'li olarak Ege beni de çağırıyor gitmem lazım artık...

14. FlyinEagle

FlyinEagle Fatih Güngör

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 420Cm
    Favori Makine:
    Remixon Ultra Surf 6500 Surf Makine
    En İyi Avı:
    Hayal - Tartamadım
    Yine Sivrice yine harika görüntüler...

Gönülden yapılan muhabbet bu avların en güzel yanı olsa gerek. Muhabbetiniz daim olsun.

15. jq3800

jq3800 mithat

Favori Kamış:
    fındık çubuğu :)
    En İyi Avı:
    ???
    hepinizi canı gönülden kutlarım güzel bi organizasyon olmuş balık olmasada güzel vakitler hoş sohbetler olmuş balığıda artık ilerki zamanlarda inşallah yakalarsınız gerçi yine sudan bikaç parça çıkarmışsınız biz onuda yapamadık :)
    paso yosun cektik denizi temizledik ama olsun muhabbet herşeye bedel saygılarımla

16. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Vedat babanın yanında bulunupta geri mutsuz umutsuz gelen yada tek bir kelime söz eden henüz olmadı,bu yazıyı okurken öncelikle başlığıyla değerlendirdim ve kendimi Umut kardeşimin gözleri ile çevreme bakındım , onun hisleriyle havayı teneffüs ettim, Umut kardeşim seni daha iyi anlıyorum ve taktir ediyorum bu yüzdende bence bütün olay konunun başlığında yatıyor. Bu vesile ile Vedat babayı tekrardan ziyarette bulunan arkadaşları şahsım adına hem kıskandım hemde kutlarım, paylaşımın içinde sana ayrıca teşekkür ederim Umut kardeşim.:):)

17. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Harika bir gezi olmuş. Taa buralardan kalkıp vedat amcamızla balık avlamak bile çok büyük bir keyifdir. Bunu yaşadığınız ve bizede yaşatığınız için teşekkürler.

NOT: ERcan abi bu enerjiyle yakında açık denizlerde balık avı organizasyonuda düzenler. :)

18. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Ne kadar güzel zaman geçirmişsiniz.Balık olmasa bile insana görmek gezmek değişiklik yaşamak yeter.Paylaşım için teşekkürler:)

19. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    vay müthiş..:)herkeze tebrikler..:)

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Umutcan canınıza sağlık kardeşim. Harika bir gezi/av güncesi hazırlamışsın. Teşekkür ederim. Dost ortamı sıcaklığı, mütevazi ve bir okadar da gizemli mekanların tadı, lezzeti her kareden belli oluyor.

Saygıdeğer Vedat abimizin varlığı ise, her türlü anlam ve değeri taçlandırmaya fazlasıyla yeterli. Bu güzel buluşmaya iştirak eden sevgili dostları da ayrıca kutlarım. Denizi, insanı, doğayı, herbiri diğerinden ayrı güzel kedileri hediye getirdiniz bizlere.

Özlemleriniz hiç solmasın, dostluğunuz daim olsun. Selam ve sevgilerimle güzel kardeşim.;) :)