merhabalar arkadaşlar. sitenize yeni katılan bir üyeyim. ben daha önce metzeler 4.10 bir bot ve 3.5 hp mariner motorla denize çıkıyordum. botum 20 yılı doldurdu ve emekli oldu. bir arkadaş tavsiyesi ile glen sun zodiac 3.60 boyunda alüminyum taban bir bot siparişi verdim. bota 1750 tl vadeli ödeme yaptım. bu bot hakkında bilgisi olan varmı? nasıl bir bottur ne malıdır (çinmi) verdiğim paraya değermi ve bizim gibi hafta sonları 2 kişi balığa çıkanlara iş görürmü (motorum 3.5 hp) bu konularda usta arkadaların beni bilgilendirmelerini rica ediyorum. trabzon dan hepinize selamlar
Hayırlı olsun Botunuzun markasını ilk defa duyduğum için yorum yapamayacağım. Fakat eğer bundan önceki botunuz fiber yada ahşap tabanlı ise yeni botunuzda motorunuz ( botun ağırlığından dolayı ) zayıf kalabilir.
Öncelikle hayırlı olsun. Ben netten biraz araştırdımda daha uygun fiyata var sanki nette. İyi günler...
Serdar bey. Bahsettiğiniz bot markasını bende yeni duydum. Hangi ülke malı olduğunu bilmiyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki şu anda imal edilen botlar sizin emektar botun kalitesinden uzakta. Metzeler botlar hem kumaş kalitesi hem esnekliği hem farklı airo dinamiği hem rüzgar korumalığı ile çok farklı botlardı. Şimdi üretilen botlar 3 aşağı 5 yukarı aynı. parası ne kadarsa kumaşı o kadar kalın ve iyi. Ancak sizin 4.10 metzeler botu saatte 4-5 mil götüren 3.5 beygir motor yeni alacağınız 3.60 aleminyum tabanlı botu götürmeyecektir kanaatindeyim. o bota en az 5 beygir isteyecektir. Dediğim gibi eski botunuzun airo dinamiği çok faklıdır. Umarım bu konuyu havada bırakmazsınız. Bir kaç kullanımdan sonra bize tecrübelerinizi aktarırsanız, bizde botunuz hakkında bilgi sahibi oluruz.
merhabalar arkadaşlar botu aldım. bot gerçekten malzeme olarak çok iyiye benziyor. ama çok ağır bir bot. benim elimdeki motor bu bota kesinlikle küçük gelecek. bana ya daha güçlü bir motor veya daha küçük bir bot lazım. artık birini değiştirmem gerekiyor. botun resimlerini çektim ama eklemeyi beceremedim..
Serdar Bey botunuz hayırlı uğurlu olsun. Glen Sun çin üretimi bi bottur. Yanılmıyorsam 1-1,5 yıl önce çindeki fabrikasıyla yazışmalarda bulundum inanın fiyatları sizin aldığınız fiyatın yanında çok komik kalıyor ama buraya en az 5 adet gönderiyorlar. Bende diğer 4 tane elimde kalmasın diye getritmeyip burdan daha kaliteli bi bot almıştım. 3,5 hp motor bu bot için özellikle de karadenizde çok yetersiz kalacaktır. Yanlış hatırlamıyorsam sizin bota max 15 hp motor takılabiliyor. üretici önerisi ise 10 hp.
Sadece Çin malları değil bütün botlarda kar marjı aşırı derecede yüksek. Bir sene kadar önce meşhur markalardan birisinin bayiisiyle iş yapmıştık. Ödeme karşılığı gecikince bana bot vermeyi teklif etmişti. Kar marjlarını duyunca inanamamıştım. Çok komik rakamlar. Düşünürsen o kadar bot bayii bu krizde nasıl ayakta duruyor?
MERHABA ARKADASLAR BENDE (Intex Mariner Sport 400 şişme bot (330x142cm)(68376) - BOT VAR BU BOT HAKKINDA BILGISI OLAN ARKADASLAR VARMI. BEN BARAJDA KULLANIYORUM 100 M CIVARI ACILIYORUM. AMA SUREKLI BIR PANIK ICINDE YA PATLARSA DIYORUM. PATLADIGI ANDA HAVASI ANIDEN INERMI. MESAJINIZI BEKLIYORUM SIMDIDEN TESEKKULER.
Ne diyebilirim ki, Botun kumaş kalınlığı belli. Zodiak kumaşı değil, tek katlı bir naylon pvc. Patlarsa sizi kıyıya atar da yarılırsa -ki bu olabilir- o kısım anında söner. Bu durumda tek taraflı kürek çekemeyeceğin için baya bir sıkıntı yaşayabilirsin.
bu 5 tane sipariş işini yapalım arkadaşlar.almayı düşünen 5 kişi birleşip çinden bot getirtelim.tanesi sanırım 300 lira civarına malolacaktır.ne dersiniz bot almayı düşünen varsa buradan yazışıp anlayan bir arkadaşın da yardımıyla getirtelim. beni şimdiden ilk sıraya yazabilirsiniz
Burdaki araştırma sanki biraz ters olmadımı bir malı almadan önce araştırmak dogrusu bence Serdar bey bu saaten sonra araştırmanız sizi çok derin şekilde üzebilir eğer umdugunuz özellikler de değilse yani ve pahalıya aldınızsa ben bu sekilde yapmış olsam kesinlikle arastırmazdım cunku karşıma çıkacak olumsuzluklar zevk için almış olduğum bottumdan sogutabilir veya daha kötüsü yaşamış olduğunuz hayal kırıklığı amatör balıkcı ruhuna darbe indirebilir diye düşünüyorum
Denizci Kaptana Ilgisinden Dolayi Tesekkur Ederim. Bir Sorum Var Botun Uzerine Kilif V.b. Gibi Ne Yaptirabiliriz, Guvence Acisindan Bir Onlem Tavsiyeleriniz Varmi Insan Kendini Guvende Hissetmek Istiyor. Simdiden Tesekkurler.
Ne olursa olsun can yeleğini tak. Herhangi bişey olursa (Allah korusun) fazla panik yapmamaya çalış. Soğukkanlılığını koru Allahın izniyle bişey olmaz.
merhaba arkadaslar, ben daha oncede bu soruya benzer bır soru ıle karsınıza cıktım. bende -4 kısılık (Intex Mariner Sport 400 şişme bot (330x142cm)(68376) - bot var bu botu verdıgım adres'den arastırıp bana guzel bır cevap verebılecek bot hakkında bılgısı olan aradaslar varmı. dayanıklık, saglamlık, patlama olasılıgında yapmam gereken, ve daha v.b gıbı. sımdıden tesekkurler.
bence ikinci el zodiac tarzı bot düşünün derim.zodiac tarzı pvc botlarda bile 1100 denye aranıyor kaldı ki bu botların kumaşları çok çok daha ince.ailemle gezeceğim çok açıklarda avlanmayı düşünmüyorum motor da takmayacağım derseniz düşünülebilir.bildiğim kadarıyla sıfır fiyatları 500 lira civarı 800 e satan yerler de var.lakin 800 liraya sıfır 2.50 270 arası zodiac tarzı bot alabilirsiniz.bu tarz botlardan dah fazla işinizi görecektir.hiç olmadı uygun fiyata bir motor ayarlayıp denizin keyfini de çıkarabilirsiniz.
onur batum'a ılgısınden tesekkurler. bızımkısı bır balık sevdası yola koyulduk. ınternette botları gorunce dayanamadım hemen ıstanbuldan ankaraya kargo ıle sıparıs verdım. ben denızdede kullanmıyorum tatlı sularda baraj ve gollerde en fazla acıldıgım 200 metre. sımdıkı aklım olsa (zodiac) alırdım sıfır olmasada dedıgıngıbı 2' ncı ellerı bıle dıger botların hepsınden daha kalıtelı sen ne tur bot kullanıyorsun.
bende zodiac tarzı bot kullanıyorum.çocukken intex tarzı fakat intexlerden daha kalitesiz botlar kullanmıştım.hani almancılar getirir ya arkasına da 2 hp motor takılabilen türlerden.ama dediğim gibi çok kalitesizdiler.12 13 yaşlarımda sürekli yama ile uğraşırdım.şimdi zodiac tarzı botum var.ayet de memnunum 6 hp motor ile kulanıyorum.sizin bot da iş görür aile gezinti ve balık için ve motor takmadan gayet zevklidir.zaten denizin üzerinde gezinmek kadar zevkli birşey yoktur diyebilirim.inşallah ilerde bir adet zodiac tarzı botunuz olur.selamlarımla
merhaba onur bana sızın tecrubelerınıze dayanarak bu bota nasıl bır motor alabılırım ne tavsıye edersın. akülü olmasında uygun bır motor suratle işim olmaz. balık avı ıcın dedımya tatlı sularda. bılmeden bota atladıgım gıbı motorada atlamak ıstemıyorum. tesekkurler