Herkese merhabalar aranıza yeni katıldım,görüşleriniz yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. Rastgele Sormak istediğim glen sun 3mt lik bot ve mercury 6hp 4 zamanlı motor almayı düşünüyorum pazarlık aşamasındayım motor yeterli gelirmi.Kullanacağım yer fethiye balığa en fazla 3 kişi ile çıkmayı düşünüyorum kısa mesafede ailemi (5 kişiyiz)gezdirmeyi düşünüyorum.Kullanan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.Çok marka bot var fiyatlarda çok değişken ama glen sun 'a olumsuz yorum pek görmedim. şimdiden teşekkürler.
... MerhabaLar. Bende yaklaşık bir ay önce Glen Sun Aleminyum taban 3 mt bot aldım. Bot hakkında yorumlar iyi. Sonradan birisi aklıma girdi başka marka bota gönlüm kaydı ama almış oldum artık. 3 mt üç kişi balık avı için uygun değil. 2 kişi ideal. Benim motor 5 beygir daha yeni olduğu için motoru çok yormuyorum sanırım işimi görecektir. Botun pazarlıgını kaça bitirdin özelden yazarsan benim aldıgım fiyatla kıyaslama yapabılırz. botu Ben uygun aldım gibi geliyor internetteki fiyatlara bakınca.
orca bot 320 osd nakit 2.120tl k.karta 2.250tl ,glen sun 3mt bot ahşap taban 1.300 6 taksit,mercury 6hp 3.170 nakit 3.380 k.karta3+3 taksit dediler son pazarlığa oturmadım ama dolar yükseldi çok daha aşağı olacağını sanmıyorum. motorda 8hp, 9,9hp daha iyi iş görür diyorlar kafam karışık
Link vermek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama ben bundan düşünüyorum. Bir bak istersen. http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...-star-bot-9-8-bg-parsun-motor-87972705/detay/ Alır ve beğenirsen yorumlarını da esirgeme lütfen.
parsunu tavsiye etmem, servis sıkıntısı var. Bir de yamahanın kopyası diye şehir efsanelerine aldanmayalım. Adamlar herşeyi kopyalıyor, yamahanın YAMAsını, Mitsubishi'nin de BISHIsini almışlar Yamabishi diye uyduruk bir motor üretmişler. Çin malı motorları ustalar kesinlikle tavsiye etmiyorlar.
Hocam parsun,sunwaves,yamabisi v.b hepsi çin malı,ve hepsinde 2. kalite malzeme kullanıyolar,fiyatıda ona göre ucuz . Benim sana tavsiyem mercury demişssin,6 hp 3 mt bot seni rahat götürür bence .Bende yeni bot ve motor aldımda çok araştırdım.Sana tavsiyem motorda yamaha,mercury,suzuki,honda bunlardan şaşma derim,bide mümkünse bulabilirsen 2 zamanlı al ,3-5 lira fazla ver bi kere al problem yaşama.
bir süredir takip etmiyorum, ama eğer 2 sene önceki üretimi yapıyorlarsa PARSUN un malzeme kalitesi kesinlikle diğer markaları geride bırakmakta, ZİRA ST32 (paslanmaz çelik) Çinde çok ucuz olduğundan motorlarda bolca kullanılmaktadır.....AYRİYETEN EN ÖNEMLİSİ, bu konuda yapılan bağımsız testlerdede PARSUN 9.9 OUTBOARDLARDA tohatsu ve honda ile beraber dünyanın en iyi motoru seçilmiştir.....ustalarada saygımız sonsuz, ancak uluslar arası outboard magazinlerin testleri doğal olarak daha güvenilir gelmekte bana.....
ama bu kadar yazdıktan sonra genede imkanınız varsa yamaha alın diyorum zira parsun un muhtemelen son sahibi olursunuz.....
1 aydır araştırdım bilgiler için teşekkürler sonunda 3,60 glen sun ahşap taban bot ve 6hp mercury 4 zamanlı motor aldım bayramda inşallah fethiyede olacağım motor konusunda çok zorlandım ama 6hp de karar kıldım eylül sonunda raporları yazarım inşallah tekrar teşekkürler